Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 11:02 μμ |

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων σχετικά με την κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία, σύμφωνα με τη συνημμένη εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το σχετικό Φ.Ε.Κ.:

ΦΕΚ 345 Β

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΥΑ Ένταξης 2020

Επίδοση ελέγχων Α΄ τετραμήνου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 9:34 μμ |

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/2/2020 και ώρα 12:00 –14:00.

Στο σχολείο θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων. Θα παρακαλούσαμε να ενισχύσετε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου με την εγγραφή σας και την καταβολή ετήσιας συνδρομής.

Η Διευθύντρια

Ε.Δαμιανοπούλου

Εγκύκλιος για την εποχική γρίπη

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 1:15 μμ |

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος :

apoysies_epohiki_-gripi_yp_paideias

 

Eπιλογή πρακτορείο για την τετραήμερη εκδρομή στην Καστοριά

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 7:16 πμ |

Μετά από εξέταση των σχετικών προσφορών των πρακτορείων, η Επιτροπή αξιολόγησης ανέθεσε την τετραήμερη εκδρομή Α΄ και Β΄ Λυκείου στο πρακτορείο Vlassopoulos Travel.  Πρακτικό ανάθεσης εκδρομής

Ενημέρωση υποψηφίων για τις Πανελλαδικές

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:56 μμ |

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι μόλις εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος ενημέρωσης για τις εξετάσεις. Στην εγκύκλιο αυτή  δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) που θα επιλέξουν το ΝΕΟ σύστημα, αυτό δηλαδή που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ, εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμμετέχουν υποχρεωτικά με το νέο
σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι ημερήσιου ή εσπερινού μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν με το παλαιό ή με το νέο σύστημα. Για όσους αποφοίτους επιλέξουν το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα, εκδίδεται ανάλογη εγκύκλιος.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για όλους τους υποψηφίους, η Κοινωνιολογία για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και η επιλογή ΜΟΝΟ ενός επιστημονικού πεδίου. Αντίθετα, βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΛΑΙΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα για όλους τους
υποψηφίους, τα Λατινικά για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, η δυνατότητα επιλογής 1 ή 2 πεδίων με 4 ή 5 μαθήματα. Τέλος τα δύο συστήματα (παλαιό/νέο) έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη, διαφορετικό ποσοστό θέσεων για κάθε σύστημα, διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων κλπ.
Όσοι απόφοιτοι δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση το 2020, αυτοί υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο τον Ιούνιο του 2020.

Επισυνάπτονται οι σχετικές εγκύκλιοι για το Νέο και το Παλαιό Σύστημα:

ΕΞΕ – 9398 – 2020 – Εγκύκλιος ενημέρωση για πανελλαδικές ΝΕΟ σύστημα

ΕΞΕ – 9343 – 2020 – Εγκύκλιος ενημέρωση για ΠΑΛΑΙΟ σύστημα εξετάσεων

 

 

Επόμενη Σελίδα: »