Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας

Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων μας επισκεφτήκαμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας για να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες!H κυρία Βάγια και η κυρία Άντη ήταν όπως πάντα πολύ φιλόξενες και η ατμόσφαιρα “μύριζε ” Χριστούγεννα!Πέράσαμε υπέροχα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη νέα χρονιά!

 

Συντάκτης Vivif, πριν από

Συνάντηση με την ομάδα από τα Οικολογικά Σχολεία

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ομάδα Erasmus από τα Οικολογικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Food in schools and climate change-What’s the connection?” υπο την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης ΕΕΠΦ, στο 1ο δημοτικό σχολείο Παιανίας, με σκοπό να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενές μας δράσεις αναφορικά με το πρόγραμμα που συνεχίζουμε και τη φετινή σχολική χρονιά. 

Σχολεία από όλες τις βαθμίδες αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για τις επόμενές μας δράσεις, με την υπεύθυνη του προγράμματος Βέρα Βορύλλα.

578f1c21 0599 477f be6d 411c9c9bd230 326fa145 68c4 44c1 9835 9146d23b2c89

logo underground stories

Good Actions for a better world/ Underground Stories calendar

Καλικάντζαροι εμφανίστηκαν αυτή την περίοδο και η Άρια μας ζήτησε να βρούμε καλές πράξεις, για να τις βάλουμε σε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι την Πρωτοχρονιά! Και έτσι και έγινε!

Πατήστε την αντίστοιχη ημέρα και ανακαλύψτε δοκιμάζοντας να κάνετε όσο πιο πολλές καλές πράξεις μπορείτε!

Screenshot 41

https://app.myadvent.net/calendar?id=ncpkfmtob7rwctdnxj3972n35jci4je0

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ

 

 

 

 

Το θέμα των εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη θεματική ενότητα ΕΥ ΖΗΝ είχε τον τίτλο:

“Επάνω στο σταφύλι … γίναμε όλοι φίλοι”

Το πρόγραμμα αυτό επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της φιλίας, δηλαδή των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία «θετικών διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διάφορους βαθμούς ισότητας, αμοιβαίας καλοπροαίρετης διάθεσης, στοργής ή/και αλληλοβοήθειας» (Rawlins, 2007, σελ. 1788). Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέπτυξαν δεξιότητες για την αποτελεσματική συμμετοχή σε διάλογο, εξασκήθηκαν στην ενεργητική ακρόαση, έμαθαν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, εκτίμησαν τη συντροφικότητα, αναγνώρισαν πότε γίνονται στόχος εκφοβιστικών συμπεριφορών και πώς να αντιδρούν κατάλληλα, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκαν τη σημασία της τήρησης κανόνων, της επίλυσης διαφορών και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους άλλους μέσω αλληλεγγύης και φιλοκοινωνικών δράσεων.

(Πηγή: ΙΕΠ, www.iep.edu.gr )

 

Rawlins, W. K. (2007). Friendship: Interpersonal aspects. In G. Ritzer (Ed.), The
Blackwell encyclopedia of sociology (pp. 1788–1791). Oxford: Blackwell Publishing.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση