4nipgast's blog

Νηπιαγωγείο μου καλό!

28η Οκτωβρίου 1940

Οκτ 202125

Οι κατασκευές μας:

-mini-book το έπος του 1940(έχουμε αδυναμία στα μικρά βιβλιαράκια)

Πηγή:https://paoakaimaresi.blogspot.com/2014/10/28_88.html?spref=fb

-Σημαίες

-Καδράκι το «ΟΧΙ» με μπαλίτσες γκοφρέ

-Μαθαίνοντας για την ειρήνη

Η ιδέα από το Pinterest:https://gr.pinterest.com/pin/80572280819569278/

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2021- Σπάσε τον Κώδικα

Οκτ 202121

Φέτος συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα- Οκτώβριος  2021, σε μια εύκολη δραστηριότητα χωρίς απαιτήσεις διαδικτύου ή εξοπλισμού(Crack the Code Unplugged Activity) με τίτλο  Crack the Code – Σπάσε τον Κώδικα σε συνεργασία με άλλα σχολεία και τη διοργανώτρια κ.Ζαχαριά Μαρίνα.

Με αυτή τη συμμετοχή δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές/τριες να αναπτύξουν  δραστηριότητες προγραμματισμού και υπολογιστικής σκέψης χωρίς ψηφιακή τεχνολογία(χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο) .Ειδικότερα η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε. Μάθετε περισσότερα εδώ:https://codeweek.eu/

Τρόπος εργασίας :Τα παιδιά ζωγραφίζουν με μαύρο μαρκαδόρο μια εικόνα σε ένα πλέγμα και στη συνέχεια την κωδικοποιούμε χρησιμοποιώντας κάτι σαν δυαδικό σύστημα, έναν κώδικα δλδ. Για κάθε μαύρο τετράγωνο χρησιμοποιούμε τον αριθμό 1 και για κάθε λευκό, το 0. Έτσι, γράφουμε τον κώδικα κάθε σειράς.

Ο δικός μας κώδικας:Είναι πράσινο καμαρωτό, ποτέ του δεν κρυώνει,μέσα στο χιόνι χαίρεται,γελάει δεν κρυώνει…… Τι είναι;

Και οι κώδικες από άλλα σχολεία που «σπάσαμε»

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και φυσικά ανακαλύψαμε και φθινοπωρινό coding-pixel art της συναδέλφου κ.Γλυκερίας Διανέλλου.

Τα παιδιά και η εκπαιδευτικός βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους!

Και δραστηριότητες συνεχίζονται….

Ευχαριστούμε πολύ την συνάδελφο κ.Ζαχαριά Μαρίνα και τα άλλα σχολεία!

 

Διεθνής ημέρα μείωσης των φυσικών καταστροφών -13 Οκτωβρίου 2021

Οκτ 202120

Διεθνής ημέρα μείωσης των φυσικών καταστροφών στις 13 Οκτωβρίου 2021 και συζητήσαμε για να κατανοήσουμε την αξία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις πολλές  επιπτώσεις που φέρνουν αυτές στη ζωή τους.

Ανανεώσαμε τη γωνία πολιτικής προστασίας του σχολείου μας ,απομνημονεύσαμε  τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης-112,πραγματοποιήσαμε άσκηση ετοιμότητας για το σεισμό και την πλημμύρα και παρακολουθήσαμε βίντεο για όλες τις φυσικές καταστροφές.

Επίσης μιλήσαμε για τον Εγκέλαδο και κάναμε προσομοίωση του σεισμού  με υλικά του σχολείου (τεκτονικές πλάκες δύο χάρτινα κουτιά) και ένα ιδιαίτερο σεισμογράφο….

Κατανοώντας και σειροθετώντας τα στάδια  της σεισμικής δόνησης:

Η γωνία  πολιτικής προστασίας του σχολείου μας:

Πηγή για τις ιδέες :http://pro-sxolika.blogspot.com/2014/10/blog-post_19.html

 

Μαθαίνω το όνομά μου

Οκτ 202119

Δραστηριότητες για  αναγνώριση του ονόματός μας και τη «γραφή» του :

1. Ζωγραφίζοντας την πρώτη φωνούλα από το όνομά μου με την τεχνική Zentangle

Η ιδέα και το υλικό είναι της Τάνιας Μάνεση: http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2016/08/zentangle.html

2.Παίζω και βρίσκω στη μακέτα της πόλης μου το αρχικό γράμμα από το όνομά μου(αγαπημένο παιχνίδι):

3.Γράφοντας το όνομά μου με τελίτσες

Η ιδέα εδώ:https://paidopoula.blogspot.com/p/blog-page_28.html?m=1&fbclid=IwAR0ebUaPq309noNSNkQVS5jJzLgBe2-I8hTnn0U45W_XHWufaNFko0RR-LQ

4.Γράφοντας σε άμμο ,σιμιγδάλι ή αλάτι το αρχικό γράμμα του ονόματός μου

Και άλλες ιδέες για μια πρώτη επαφή με το όνομά μου εδώ:https://blogs.sch.gr/4nipgast/archives/category/%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1

Παγκόσμια ημέρα των ζώων-4 Οκτωβρίου 2021

Οκτ 20214

Συζητώντας για όλα τα ζώα όλου του κόσμου, τους κινδύνους και την κακομεταχείριση που αντιμετωπίζουν, τα αδέσποτα, τη φιλοζωία  και για την αγάπη και τη φιλία που μας προσφέρουν κατασκευάσαμε αυτό το καδράκι:

Η έμπνευση των δημιουργιών μας  εδώ:https://peritexno.wordpress.com/2016/10/04/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-2/

Προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» 2021-2022

Οκτ 20213

Ενημέρωση για τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς για το σχ.έτος 2021-2022.Λήψη αρχείου

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Οκτ 20212

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021,καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οργανώθηκαν δραστηριότητες στο σχολείο μας με σύνθημα  «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Δείτε μας:

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο ΠΣΔ στους μαθητές των Νηπιαγωγείων για το σχ.έτος 2021-2022

Σεπ 202123

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων για το σχολ.έτος 2021-2022.

Οδηγίες από το ΠΣΔ:

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ για την δυνατότητα αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας του κηδεμόνα:

 • Ο  επίσημος λογαριασμός του σχολείου μπορεί να δημιουργήσει και διαχειριστεί μαθητικούς λογαριασμούς.
 • Για την δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα. Κατεβάστε το έντυπο γονικής συναίνεσης  (Διαθέσιμο και στην σελίδα https://register.sch.gr/students/docs.php)
 • Το σχετικό διαχειριστικό περιβάλλον βρίσκεται στο https://register.sch.gr/studentsadmin.  Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών με σκοπό τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και  υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Σεπ 202120

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε στο email του σχολείου μέχρι τη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, αν τα παιδιά σας ανήκουν στις κατηγορίες των ομάδων υψηλού κινδύνου ή συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές αναφέρονται στο επισυναπτόμενο ΦΕΚΛήψη αρχείου

Αρχή σχολικής χρονιάς 2021-2022

Σεπ 202116

Μιας και από πέρυσι είχαμε σαν θέμα τη ζούγκλα στο παρουσιολόγιο μας και στις ομάδες μας φέτος τα δωράκια καλωσορίσματος στο νηπιαγωγείο μας και η πρώτη μας φωτογράφηση είχε σαν θέμα τι άλλο;….τη ζούγκλα 

Δωράκια:

Η πρώτη μας φωτογράφηση έτοιμοι για σαφάρι:

Παιχνίδια γνωριμίας

-Η αράχνη ταραντούλα ήρθε από τη ζούγκλα , έφτιαξε τον ιστό της και έμαθε και το όνομά μας…

-Το καπέλο σαφάρι ταξιδεύει και όταν σταματήσει η μουσική  το φοράς και φωνάζεις το όνομά σου και λες το αγαπημένο σου ζώο της ζούγκλας….Μια παραλλαγή του παιχνιδιού το καπέλο

Δημιουργήσαμε ομάδες των μαθητών/τριών με βάση το αγαπημένο τους ζώο της ζούγκλας και με  βάση αυτές έγινε το παρουσιολόγιο μας και το συμβόλαιο της τάξης μας

Καλή μας σχολική χρονιά!

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

 1. 26/10/1929: Εγκαινιάζεται το φράγμα του Μαραθώνα.
  Από τη λίμνη του Μαραθώνα θα υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.
Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

Αερόστατο-Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για όλες τις ηλικίες

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Kidmedia

Εφαρμογές-παιχνίδια

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

Για μικρούς και μεγάλους

bedtimestories

bedtimestories

on-line παραμύθια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Εξερευνητής του Υπολογιστή-Ηλεκτρονικός Ταχυδρόμος

Εκπαιδευτικό λογισμικό

Encyclopedia Interactica

πατήστε στην εικόνα και κάνετε login

Διαδραστική εγκυκλοπαίδεια για παιδιά

ΣΥΧΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο Αναγνώριση ονόματος ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΩΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΠΟΥΛΙΩΝ Κατασκευή αυτοσχέδιου βροχόμετρου Κατασκευή χαρταετού ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΗΛΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ Πασχαλινές ευχές Σαρακοστή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ αποκριάτικες κατασκεύες βασιλόπιτα δραστηριότητες για την ημέρα κατά της σχολικής βίας δραστηριότητες για τους 12 μήνες και τις 4 εποχές δωράκια καλωσορίσματος δωράκι καλωσορίσματος ινδιάνικα καπέλα κάλαντα Λαζάρου κατασκευή Αμαλίας κατασκευή γιαταγάνια κατασκευή για τη βροχή κατασκευή παραδοσιακών ποδιών κατασκευή σημαία κατασκευή τσολιά κατασκευή χαρταετός λαχανόκηπος νερό ομπρέλες πρωτομαγιάτικο στεφάνι πρόσκληση 25 Μαρτίου πρόσκληση 28 Οκτωβρίου σαλιγκάρια σκαντζόχοιροι σκιουράκια συμβόλαιο της τάξης

Ετικέτες

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο Αναγνώριση ονόματος ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΩΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΠΟΥΛΙΩΝ Κατασκευή αυτοσχέδιου βροχόμετρου Κατασκευή χαρταετού ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΗΛΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ Πασχαλινές ευχές Σαρακοστή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ αποκριάτικες κατασκεύες βασιλόπιτα δραστηριότητες για την ημέρα κατά της σχολικής βίας δραστηριότητες για τους 12 μήνες και τις 4 εποχές δωράκια καλωσορίσματος δωράκι καλωσορίσματος ινδιάνικα καπέλα κάλαντα Λαζάρου κατασκευή Αμαλίας κατασκευή γιαταγάνια κατασκευή για τη βροχή κατασκευή παραδοσιακών ποδιών κατασκευή σημαία κατασκευή τσολιά κατασκευή χαρταετός λαχανόκηπος νερό ομπρέλες πρωτομαγιάτικο στεφάνι πρόσκληση 25 Μαρτίου πρόσκληση 28 Οκτωβρίου σαλιγκάρια σκαντζόχοιροι σκιουράκια συμβόλαιο της τάξης

Translate

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Virtual Gallery Home

Virtual Gallery Home

ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων