Aντίστροφη μέτρηση

1 Δεκεμβρίου 2021

IMG 20211207 134418

 

Υγιεινή διατροφή

25 Νοεμβρίου 2021

FB IMG 1637872891802

Ημέρα υγιεινής διατροφής στο νηπιαγωγείο και η επισκέπτρια υγείας κυρία Νίκη Μουζακίτη, με βιωματικό και πρωτότυπο τρόπο μας βοήθησε να ανακαλύψουμε τα υγιεινά και τα ανθυγιεινά τρόφιμα, να μάθουμε τις βασικές κατηγορίες τροφίμων, να φτιάξουμε το υγιεινό πιάτο της ημέρας. Παιχνίδια ομαδοποιήσεων, ο τροχός της διατροφής, η κατασκευή του πιάτου με τις υγιεινές τροφές γέμισαν τα παιδιά με χαρά και ενθουσιασμό. Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή δράση συνέβαλλε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων του ευ ζην, την ευημερία και την προαγωγή της υγείας των μικρών μας μαθητών. Επιλέγουμε σωστά και τρώμε υγιεινά!
Κυρία Μουζακίτη, ευχαριστούμε πολύ!

20211124 141908

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με την αγαπημένη όλων κα Χαρά, εκπρόσωπο του Τμήματος Τροχαίας, να μας καθοδηγεί, περάσαμε μια μέρα ξεχωριστή φέρνοντας στο σχολείο τα ποδήλατα και τα πατίνια μας. Κλείσαμε έτσι τον πρώτο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δραστηριοτήτων ΕΥ ΖΗΝ, Οδική Ασφάλεια: «Με ασφάλεια κυκλοφορώ παρέα με τον κο Κοκ!»

Η γιορτή του Φθινοπώρου

16 Νοεμβρίου 2021

received 487067762467987

Από τη συνεργασία σχολείου οικογένειας κερδισμένα είναι πάντα τα παιδάκια. Αυτό αποδείχτηκε από την  ανταπόκριση των γονιών στην οργάνωση της γιορτής του Φθινοπώρου. Τα παιδάκια βίωσαν την προετοιμασία βήμα βήμα, έχοντας προσωπική συμβολή και την περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία.

Παρέα με τον κο ΚΟΚ

5 Νοεμβρίου 2021

received 429882531826521

Ευχαριστούμε το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας και την καταπληκτική κα Χαρά!!! Η κα Χαρά Χαραβιτσίδου ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή μας επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων-Οδική ασφάλεια και ενημέρωσε παιδιά και εκπαιδευτικούς για τον κο ΚΟΚ.

DSCN2724

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και ήδη 91 ελληνικές πόλεις έχουν εγγραφεί και ξεκινήσει το πρόγραμμά τους για να ευαισθητοποιήσουν  τους δημότες, την κοινωνία των πολιτών και την ιδιωτική πρωτοβουλία να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου μας και στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ευ Ζην»: Οδική ασφάλεια, συμμετείχαμε στη δράση με έργα των παιδιών. Το φετινό θέμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΕΚ) είναι: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί ένα πολύ βασικό συμπέρασμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις.

Halloween party

1 Νοεμβρίου 2021

Με πολλή χαρά και ευφάνταστες δραστηριότητες από τον κο Γιώργο, τον εκπαιδευτικό μας των Αγγλικών, γιορτάσαμε το Halloween!! Trick or Treat???

Τι είναι ειρήνη

26 Οκτωβρίου 2021

I love nature, I protect the forest

22 Οκτωβρίου 2021

Το φετινό eTwinning έργο στο οποίο συμμετέχουμε σε συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία έχει τίτλο I Love Nature, I Protect The Forest. Με αφόρμηση τις πρόσφατες πυρκαγιές που προξένησαν τεράστια οικολογική καταστροφή σε όλο τον πλανήτη στοχεύει στην αφύπνιση των νηπίων και των οικογενειών τους απέναντι στη  φροντίδα της φύσης μέσα από την προστασία των δασών μας. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε διαδικτυακά για μια πρώτη γνωριμία με τους εταίρους μας, γεγονός που δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους.

Από το σπόρο στο δέντρο

20 Οκτωβρίου 2021

Καθώς διανύουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, μια μικρή γεύση από τις δραστηριότητες μας: Φύτεμα σπόρων ακολουθώντας απλές οδηγίες/βήματα, φύλλο εργασίας με τα στάδια ανάπτυξης του δέντρου στα οποία θα οδηγηθούμε με βέλη και φυσικά η συνέχεια στο BeeBot mat…

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων