Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

TEACH, EDUCATE, ACT, MOTIVATE!

Η φετινή χρονιά κλείνει με την συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ1 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  ως μέλος κοινοπραξίας, με τίτλο: : «TEACH, EDUCATE, ACT, MOTIVATE!» (Διδάσκω, εκπαιδεύω, δρω, κινητοποιώ!). Στην κοινοπραξία συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία Καρυάς, Ολυμπιάδας, 2ο  Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, Μεσοχωρίου, Νηπιαγωγείο Μάνδρας και 35ο Νηπιαγωγελιο Λάρισας.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος εκπαιδευτικοί των παραπάνω νηπιαγωγείων θα μετακινηθούν το μήνα Αύγουστο στην Τενερίφη της Ισπανίας και στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Τον Οκτώβριο του 2021 θα γίνει μια ακόμα μετακίνηση στο Λουξεμβούργο, με σκοπό την επιμόρφωσή τους σε σύγχρονα θέματα  προσχολικής  εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να  γνωρίσουν τεχνικές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που τοποθετούν το παιχνίδι και τις αισθήσεις στο κέντρο της μαθησιακής διαδικασίας, στοχεύουν στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την διαχείριση των συναισθημάτων. Επίσης θα έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, που θα τις ενσωματώσουν στην διδασκαλία τους με σκοπό να ενισχύσουν και να αναδείξουν το σύγχρονο, συμπεριληπτικό και ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο.

«Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη κοινωνία»

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς των τριών όμορων νηπιαγωγείων Μεσοχωρίου,  Καρυάς και Ολυμπιάδας, που συνεργάστηκαν με στόχο την καινοτομία στην εκπαίδευση, αποτέλεσε το πρόγραμμα ERASMUS+   «Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη  κοινωνία», στο οποίο έλαβαν μέρος την περασμένη σχολική χρονιά (2019-20).

Στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος στην τοπική και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκαν ημερίδες παρουσίασης των αποτελεσμάτων του, όπου παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικοί φορείς. Στις ημερίδες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, το οποίο είχε ως αντικείμενο την προβολή των μικρών μονοθέσιων σχολείων που καινοτομούν, και ένωσε τρία μικρά νηπιαγωγεία κάτω από το συντονισμό της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας. παράλληλα τονίστηκαν τα θετικά  αποτελέσματα του προγράμματος για τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ξένους  εκπαιδευτικούς φορείς, να μυηθούν στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κουλτούρα και στην εκπαιδευτική καινοτομία,  να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα των χωρών που επισκέφτηκαν αλλά  και να μεταδώσουν την δική τους κουλτούρα σε Ευρωπαίους συναδέλφους και να προβάλουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες και τα σχολεία τους στην Ευρώπη.  Βελτίωσαν έτσι τις εκπαιδευτικές  και επικοινωνιακές τους  ικανότητες μεταφέροντας καινοτόμες μεθόδους στην τάξη με αποτέλεσμα να ωφεληθεί γενικότερα  ολόκληρη η σχολική κοινότητα. Με τις δράσεις διάδοσης του προγράμματος  είχαν την ευκαιρία να να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν με άλλους εκπαιδευτικούς  της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα μικρά σχολεία ωφέλησε τις τοπικές κοινωνίες που ξεπέρασαν τη γεωγραφική απομόνωση που τις χαρακτηρίζει.

 

Ημερίδα παρουσίασης του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων Λάρισας σε εκπαιδευτικούς

 

Τα παιδιά παρουσιάζουν την αφίσα που    δημιούργησαν

Από την ημερίδα παρουσίασης στους γονείς και τοπικούς φορείς στου σχολείου μας

Τα αποτελέσματα του προγράμματος  μπορείτε να τα διαβάσετε συγκεντρωμένα  παρακάτω:

https://issuu.com/spattone69/docs/innovated_teachers__inspirated_children__improved_

Παρουσίαση στο 6o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning

Παρουσίαση στο 6o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning (#etwinconfgr 3-5 Ιουλίου 2020) του έργου μας “virtual story” ενός βραβευμένου έργου με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, που υλοποιήσαμε την περασμένη σχολική χρονιά 2018-19.  Στο έργο συμμετείχε το σχολείο μας, το 23ο νηπιαγωγείο Λάρισας και σχολεία από τη Λιθουανία, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία.

Ευχαριστούμε το για τη διοργάνωση, τον συντονισμό και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις και εργαστήρια που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!

“STEM στο νηπιαγωγείο”

Με το τέλος και αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε το έργο STEAM with animals, ένα eTwinning project που εντάχθηκε στη δράση SΤΕΜ 2.0. της ΕΥΥ Ελλάδας.

 Το έργο ήταν διάρκειας 9 μηνών, από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Οι δράσεις με τους μαθητές σταμάτησαν προσωρινά σε όλες τις χώρες λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά συνεχίστηκαν αμείωτες από τους εκπαιδευτικούς. Η επικοινωνία με τους συνεργάτες ήταν συχνή και συζητούσαμε για τα παραπέρα βήματα. Επιπλέον σε εβδομαδιαία βάση οι εκπαιδευτικοί της δράσης συμμετείχαμε σε διαδικτυακή επιμόρφωση πάνω στη μέθοδο STEM, μέσω webinars που διοργάνωνε η ΕΥΥ.

Στα πλαίσια του έργου λάβαμε μέρος με διάφορες δραστηριότητες στην καμπάνια “2020 STEM discovery campaign” τον Απρίλιο.

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων  τα παιδιά ανέλαβαν δράση με μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με την υλοποίηση έργων STEM και την επόμενη σχολική χρονιά.

Μια τελική διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη έγινε την Παρασκευή 19-6-2020, όπου όλα τα νηπιαγωγεία που έλαβαν μέρος στη δράση παρουσίασαν τα έργα τους. Περιμένοντας την παρουσίαση του δικού μας έργου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μεσοχωρίου παρακολούθησαν – κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας – τα έργα των άλλων νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στη δράση STEM.2.

Σε αυτό το ταξίδι είχαν συνοδοιπόρους όχι μόνο τα παιδιά από τα συνεργαζόμενα με εμάς σχολεία, αλλά όλα τα παιδιά που θα πρωτοπορήσουν στον τομέα αυτό τα επόμενα χρόνια. Σημαντική πτυχή της δράσης είναι να εκφράζουν τις απόψεις τους, να κρίνουν και να χειροκροτούν κάθε προσπάθεια στο πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΥΥ  eTwinning για αυτή την ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ   ΕΔΩ 

5 ΙΟΥΝΙΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1972 για να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό, σχετικά με τα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον και υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας.

Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα προέρχονται από τη φύση.

Αλλά το περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους, οι οποίοι προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τώρα είναι η σημαντική στιγμή που η η φύση μας στέλνει ένα μήνυμα:

Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση. Είναι ώρα να ξυπνήσουμε. Να προσέξουμε. Να υψώσουμε τις φωνές μας. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους ανθρώπους,
τα είδη και τον πλανήτη.

Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η Ώρα της Φύσης.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ!!!

Το ημερολόγιο δείχνει 1η Ιουνίου 2020. Τα σχολεία άνοιξαν ξανά!

Να λοιπόν που το καλοκαίρι μας βρήκε μαζί στο αγαπημένο μας σχολείο!  Όλο το προηγούμενο διάστημα, όλη την Άνοιξη, μείναμε σπίτι και κάναμε τις εργασίες μας εξ αποστάσεως για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν ξεχνάμε και μαθαίνουμε καλά τα μέτρα προστασίας στο νηπιαγωγείο για να παραμείνουμε και πάλι ασφαλείς!

ΧΕΡΙΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ!!

  

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ!!

ΜΑΣΚΕΣ ΦΟΡΑΜΕ!!

Και βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους να χαιρετάμε τους φίλους μας που αγαπάμε!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ …ΜΑΖΙ, πάμε ταξίδι στην χώρα μας τη μαγική!

Με το έργο eTwinning ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ …ΜΑΖΙ περάσαμε όμορφες στιγμές, συνεργαστήκαμε και μάθαμε πολλά! Το ταξίδι όμως αυτό ήρθε η ώρα να τελειώσει. 12η και τελευταία λοιπόν αποστολή να πάμε ένα ταξίδι μαζί.

Η Ελλάδα είναι η όμορφη χώρα μας και σε αυτό το έργο συνεργαστήκαμε με παιδιά από κάθε γωνιά της. Από πόλεις και χωριά,  βουνά και νησιά! Εκεί λοιπόν θα πάμε ταξίδι ! Να γνωρίσουμε κάθε τόπο μέσα  από τα μάτια των συμμαθητών μας, που θα μας τον γνωρίσουν.

Η παρακάτω παρουσίαση δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για τον δικό μας τόπο για να τον γνωρίσουν και οι φίλοι μας.

 

Στον χάρτη της Ελλάδας πατήστε πάνω σε κάθε πινέζα και δείτε με ποια νηπιαγωγεία συνεργαστήκαμε σε αυτό το έργο. Μπορείτε να βρείτε τη δική μας πινέζα;;;;;

Μετάβαση στο padlet.com

“Postcards from Europe” την εποχή του κορονοϊού

Το συνεργατικό έργο μας “Postcards from Europe” συνεχίστηκε και κατά τι κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού, από απόσταση. Η μεγάλη πρόκληση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους φίλους μας από το Clusone στην Ιταλία και όλη τη Ευρώπη βρήκε διέξοδο στα πολλά εργαλεία που προσφέρει το διαδίκτυο. Μαζί δημιουργήσαμε ένα συνεργατικό βιβλίο με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά εργάστηκαν από το σπίτι  και μας έστειλαν τις συνταγές και τις φωτογραφίες και οι δύο εκπαιδευτικοί των σχολείων Νίκη Σπαθάρα και Francesca Rota, δημιουργήσαμε μαζί το τελικό αποτέλεσμα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΕΔΩ  

και παίξτε ένα σχετικό παιχνίδι που δημιουργήσαμε!

STEAΜ with animals στο χάρτη!

Στα πλαίσια του eTwinning έργου μας “STEAM with animals”, μετά το κλείσιμο των σχολείων όλων των εταίρων λόγω της πανδημίας του κορονοιου, συναντηθήκαμε δυο φορές μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας twinspace  και της ψηφιακής μας τάξης στο webex.

Από τη διαδικτυακή συνάντησή μας!

Συζητήσαμε για το έργο μας και έγινε μια πρώτη αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του. Ομόφωνα  αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το έργο και την επόμενη σχολική χρονιά μαζί με τους μαθητές μας και να  προσθέσουμε κάποιες από τις μέχρι τώρα δράσεις μας στην

“STEM Discovery Campaign 2020”

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ

Η δράση μας στο χάρτη