3nipionias blog

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ–Ταξίδι στη χαρά της δημιουργίας και της μάθησης

Καλό Φθινόπωρο και καλή Σχολική Χρονιά…

Σεπ 202421
-Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με απλές αλλά ουσιαστικές ρουτίνες , απαραίτητες για την προσαρμογή στην καθημερινότητα του σχολείου.
-Παρουσιολόγιο με οδηγούς και σοφερίνες, γνωριμία με τους χώρους του σχολείου με τη βοήθεια του Τάκη του Ελεφαντάκη, ο οποίος κρύφτηκε και τον βρήκαμε στην κουζίνα λύνοντας γρίφους, κανόνες της τάξης με τη χρήση των 2 αγαπημένων μαγισσών, της Κλο Κλο και της Φρου Φρου, που τα έκαναν άνω κάτω…
-Φτιάξαμε και το αντίστοιχο βιβλίο τσέπης των κανόνων για να το μελετάμε και στο σπίτι.
-Μπερδέψαμε τις καρτέλες των ονομάτων μας με σκοπό να τις αναγνωρίσουμε με μια πρώτη ανάγνωση, ειδικά οι νέοι μαθητές.
-Συνεχίσαμε με τη γραμματόσουπα, όπου έπρεπε ο καθένας να ανακαλύψει το αρχικό γράμμα του ονόματος του. Κατόπιν τα χρωματίσαμε με μπατονέτες κάνοντας τελίτσες.
-Κάναμε ψυχοκινητικά παιχνίδια για δέσιμο της ομάδας, για καλύτερη γνωριμία μεταξύ των παιδιών και για να γυμναστούμε με διάφορα όργανα.
-Ως απόδειξη  ότι θα γίνουμε μια αγαπημένη ομάδα,  τυπώσαμε τις παλάμες μας σε μια ομαδική αφίσα και βγάλαμε και το μότο : “Είμαστε μια καλή παρέα που περνάμε πάντα ωραία!”
-Τέλος, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για μια ωραία δράση που συντονίζεται για την μεθεπόμενη Δευτέρα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας!
1 2 4a 8 10 11 12 21 120 1 3 2 4 2 6 2 7 2 9 2 13 2 16 2 17 2 19 2 20 3 21 2 14 15 20

Copyright © 2024 3nipionias blog. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΕΛΙΔΕΣ



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων