Συμμετοχή στο Δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία”

Το νηπιαγωγείο μας φέτος συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία”.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό). (Περισσότερα για το δίκτυο μπορείτε να δείτε εδώ )

Το πρόγραμμα που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αφορά το θέμα: Σχολική Αυλή. Στο πλαίσιο αυτό και ακολουθώντας τα 7 Βήματα υλοποίησης του, ξεκινήσαμε ως εξής:

  1. Περιβαλλοντική Επιτροπή: Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών σε κάθε τμήμα του νηπιαγωγείου μας, συστάθηκε η περιβαλλοντική επιτροπή αποτελούμενη από τους  ίδιους, τους μαθητές και το μη διδακτικό προσωπικό (καθαρίστρια) του σχολείου. 5473 untitled
  2. Έρευνα στο σχολείο: Διεξαγωγή  Περιβαλλοντικής έρευνας για την σχολική αυλή από τους μαθητές/τριες του 33ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου.
  3. Σχέδιο Δράσης: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Δράσης του 33ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου για την αυλή όπως διαμορφώθηκε από την περιβαλλοντική επιτροπή.
    Μετάβαση στο sway.office.com.

    Συνεχίζουμε με τα επόμενα Βήματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *