EΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ -ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2019-2020, θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019, στο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Βραχναιίκων και ώρες 13:00 μ.μ. έως 14:00μ.μ. Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται για φοίτηση για το σχολικό έτος 2019-2020 μαθητές γεννημένοι το 2014 (νήπια) και 2015 (προνήπια) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Τα προνήπια που είναι ήδη γραμμένα στο νηπιαγωγείο εγγράφονται στο δεύτερο έτος φοίτησης αυτεπάγγελτα. 

Δικαιολογητικά εγγραφών
Όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α), τα δικαιολογητικά εγγραφής μαθητών στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:
1.    Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (υπάρχει έντυπη στο νηπιαγωγείο)
2.    Πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών αναζητείται από το Νηπιαγωγείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool», με βάση τα εξής στοιχεία, τα οποία δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή με υπεύθυνη δήλωσή του: 1. επώνυμο μαθητή, 2. όνομα μαθητή, 3. όνομα πατέρα, 4 όνομα μητέρας και 5. ημερομηνία γέννησης.
3.    Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (έγγραφο/λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ/κινητής, συμβόλαιο μίσθωσης σπιτιού, φορολογική δήλωση στο όνομα κάποιου από τους κηδεμόνες του παιδιού και να αναγράφει τη διεύθυνση κατοικίας. ).
4.    Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του μαθητή (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
5.    Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (Δίνεται από τη σχολική μονάδα κατά την έγγραφή)
6.   Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και
αποχώρηση του νηπίου (συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης -δίνεται στο νηπιαγωγείο). 

   Για την εγγραφή στο ολοήμερο προαιρετικό τμήμα απαιτείται βεβαίωση εργασίας και των 2 γονέων, ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση
πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του
τρέχοντος έτους.

Στο ολοήμερο προαιρετικό τμήμα εγγράφονται και μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:
I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε
πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.
II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της
Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

                                               
Οι εγγραφές -σύμφωνα με το Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α)- ολοκληρώνονται στις 20/5/2019. Οι εκπρόθεσμες εγγραφές μετά από  αυτή την ημερομηνία , πραγματοποιούνται μόνο με έγκριση του Διευθυντή Εκπ/σης Αχαΐας.