Δράση για τα ατυχήματα

Επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κυρίες Μπαϋλού Βασιλική (νοσηλεύτρια) και Θεοδωρακοπούλου Αθηνά (νηπιαγωγός) και μίλησαν στα παιδιά για τα ατυχήματα μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Η δράση αυτή είχε σαν στόχο τη συνειδητοποίηση και επίγνωση των κινδύνων στους χώρους συναναστροφής και διαβίωσης των παιδιών.

“Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε”

 

15-2-2019   Επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Βίκυ Κυρίτση (Κοινωνική Λειτουργός, MSc Σχολική Ψυχολογία)  από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ “Κ α λ λ ί π ο λ ι ς”και υλοποίησε πρόγραμμα με τα παιδιά με θέμα “Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε”

  

 

Χειμώνα σε αγαπάμε!

Πάνω στα χρώματα του χειμώνα , ζωγραφίσαμε τις δικές μας χειμωνιάτικες εικόνες!!

    

Εργαστήκαμε και ομαδικά!

 

 

Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι, με τίτλο  “Μια αρκούδα μια φορά” . Η νηπιαγωγός σε ρόλο γραφέα. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες συνεργάζονται ,επιλέγουν και ζωγραφίζουν σκηνές από το παραμύθι τους!

Μια αρκούδα μια φορά…  (22-1-2019)

                                     

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια αρκούδα. Ζούσε στο πυκνό δάσος σε μια σκοτεινή σπηλιά μαζί με τον μπαμπά αρκούδο και τα αρκουδάκια της. Μια μέρα η μαμά αρκούδα βγήκε από τη σπηλιά της και πήγε να ψάξει για τροφή.

Στο δρόμο της βρήκε ένα ποταμάκι και πήγε να πιάσει ψάρια. Δεν βρήκε όμως κανένα και έφυγε. Πιο πέρα πάνω σε ένα δέντρο βρήκε μια μελισσοφωλιά και πήγε να πάρει λίγο μέλι. Σκαρφάλωσε και έφαγε κάμποσο και πήρε και λίγο μαζί της για να δώσει στα παιδιά της.

Οι μέλισσες θύμωσαν που τους πήρε λίγο από το μέλι τους , όρμησαν να την τσιμπήσουν αλλά δεν μπόρεσαν γιατί η αρκούδα έχει πολύ πυκνό τρίχωμα.

Στο δρόμο που πήγαινε συνάντησε και τον μπαμπά αρκούδο που είχε πάει και αυτός να βρει τροφή και του έδωσε να φάει λίγο μέλι.

Άρχισε να φυσάει ένας κρύος και δυνατός αέρας. Οι αρκούδες κατάλαβαν πως έπρεπε να γυρίσουν στη φωλιά τους.  Γύρισαν , τάισαν τα μικρά αρκουδάκια τους, έκλεισαν την πόρτα της φωλιάς τους με φύλλα και μικρές πέτρες και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

 

 

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!