Ευχαριστίες

 


Η εκπαιδευτικός και οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Βραχναιίκων, ευχαριστούν θερμά:

  • Τη Διοικούσα Επιτροπή του Σταυροπούλειου Ιδρύματος, για την προσφορά των 300 ευρώ, στο νηπιαγωγείο μας ,για να καλυφθούν ανάγκες σε εκπαιδευτικό υλικό
  • Το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων για την στήριξη που παρείχαν, στο σχολείο μας  με την αγορά  βιβλίων ,  με σκοπό τον εμπλουτισμό της δανειστικής   βιβλιοθήκης, την αγορά κάποιων παιχνιδιών για την αυλή , το κέρασμα την Τσικνοπέμπτη και την προσφορά της βασιλόπιτας με το δωράκι.
  • Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων για τα ενδιαφέρον και τη στήριξη που παρέχουν στο σχολείο μας (καθαρισμός μοκέτας).
  • Τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Βραχναιίκων, κ. Κατσαΐτη Ασημάκη.  , για την βοήθειά του σε ότι τον χρειαστήκαμε.
  • Τον Δήμο Πατρέων που πρόσφερε σακούλες ανακύκλωσης για τους μαθητές και τα λαζαράκια κουλουράκια.
  • Τον κ. θεόδωρο Κρεμμύδα (γονέα νηπίου) για την βοήθειά του στην βιντεοσκόπηση των γιορτών και την αντιγραφή τους σε dvd .
  • Την κυρία Σοφία Πέρρα και τον συζυγό της ( γονείς νηπίου) για την κατασκευή του μπερντέ και τη δωρεά του στο σχολείο μας.
  • Η εκπαιδευτικός ευχαριστεί όλους τους γονείς για την βοήθειά τους στις εξόδους και σε ότι χρειαζόταν , την  στήριξή τους , την κατανόησή τους, το ενδιαφέρον για το σχολείο , την διακριτικότητά τους, την ευγένεια  και  την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Παρακολούθηση παράστασης Καραγκιόζη (11/6/2019)

Τα παιδιά του 1ου  και του  2ου  Νηπιαγωγείου    Βραχναιίκων παρακολούθησαν  μαζί  ( στο χώρο του 1ου Νηπ/γειου) παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο ¨Ο Καραγκιόζης Ειρηνιστής» από τον Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη. Μετά τα παιδιά των δύο νηπιαγωγείων αντάλλαξαν ευχές για «Καλό Καλοκαίρι» και αποχαιρετήθηκαν!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 10ο Παιδικό Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. (7/6/2019)

Στις  7/6/2019 το σχολείο μας επισκέφθηκε τους εξωτερικούς χώρους  του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. (Τμήμα Επιστημών της Εκπ/σης και της Αγωγής στην Προσχολική ηλικία).Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες  δημιουργικές δραστηριότητες  που είχαν οργανώσει οι φοιτήτριες του τμήματος σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Γνωριζόμαστε…….

Σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε το λαμπάκι να ανάψει….

Συμμετέχουμε σε παιχνίδια ισορροπίας…..

Χορεύουμε Δημοτικούς χορούς.

Τραγουδάμε δημοτικά τραγούδια που ξέρουμε.

Χορεύουμε το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Στο εργαστήριο ¨Η τέχνη της γης» τα παιδιά σκέφτονται και προτείνουν  με  τι υλικά που θα βρουν στη φύση γύρω , θα μπορέσουν να φτιάξουν το δικά  τους έργα τέχνης πάνω στο έδαφος. Μετά χωρισμένα σε ομάδες δημιουργούν .

27/5/2019 Εκδήλωση με θέμα:»Η ομαλή μετάβαση από το σπίτι στο Νηπ/γείο και από το Νηπ/γείο στο Δημοτικό Σχολείο»

Το  1ο και το 2ο Νηπ/γείο Βραχναιίκων , στις 27/5/2019 , στις 6:30 μ.μ ., στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο  οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα:»Η ομαλή μετάβαση από το σπίτι στο Νηπ/γείο και από το Νηπ/γείο στο Δημοτικό Σχολείο».

Σ` αυτή την εκδήλωση, μίλησαν ύστερα από πρόσκληση, η κυρία Χαρά Βοϊνέσκου Συντονίστρια εκπ/κού έργου ΠΕ60 Νηπ/γών ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας  και η Άννα Μαρία Βιέρου ψυχολόγος ,με θέμα «Η ομαλή μετάβαση από το σπίτι στο Νηπ/γείο και από το Νηπ/γείο στο Δημοτικό».  Αφού τελείωσαν τις ομιλίες τους οι δύο προσκεκλημένες απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις των γονέων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν , η  ενημέρωση των γονέων  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη  μετάβαση από το σπίτι στο Νηπιαγωγείο  και από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και η  αναζήτηση τρόπων με τους οποίους μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Ευχαριστούμε τον κ. Μάκη Κατσαϊτη για την βοήθειά του στην οργάνωση του χώρου.