Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου)

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα ζώα που έχουν στο σπίτι τους , για το πως τα φροντίζουν και παίζουν μαζί τους. Έγινε συζήτηση για το τι χρειάζονται , τι έχουν ανάγκη . Η συζήτηση πήγε και στα εγκατελειμένα ζώα στο δρόμο και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι τους, αλλά  και στο τι πρέπει να γίνει, ώστε όλα τα ζώα να ζουν με φροντίδα και αγάπη!

Η κατασκευούλα μας !

 

20231004 122120

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς, την Δευτέρα 11-9-2023 ώρα 9:30 , θα πραγματοποιηθεί αγιασμός ,με
αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 .Επειδή αυτή την μέρα θα
επισκεφθεί το χωριό μας ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος για τον αγιασμό
Δημοτικού -Γυμνασίου-Λυκείου προσκληθήκαμε και θα συμμετέχουμε και εμείς. Ο
αγιασμός δεν θα γίνει λοιπόν στο χώρο του Νηπιαγωγείου ,αλλά στο προαύλιο του
Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων μαζί με όλα τα σχολεία.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!!

istockphoto 1412617004 612x612 1

 

1η Ενημερωτική συνάντηση (Σχολικό έτος 2023-2024)

Αγαπητοί γονείς, σας προσκαλώ στην 1η ενημερωτική συνάντηση , με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 6-9-2023 και ώρα 6:00 μ.μ, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας .

Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν σχέση με την λειτουργία του σχολείου και την ομαλή προσαρμογή των παιδιών.

Η παρουσία σας  είναι αναγκαία προκειμένου η συνεργασία μεταξύ μας να είναι γόνιμη και αποτελεσματική.

Σας ευχαριστώ!

Η εκπαιδευτικός

 

 

 

1,2,3..προσωπογραφία!

Τα παιδιά παρατηρούν προσωπογραφίες έργα τέχνης, από λευκώματα και από τον υπολογιστή  και μέσα από κατάλληλες ερωτήσεις μιλούν για το πως είναι ντυμένοι οι άνθρωποι σ` αυτές , πως στέκονται , προσπαθούν να βρουν πως μπορεί να αισθάνονται, αν υπάρχει και κάποιο αντικείμενο στην προσωπογραφία, αν βρίσκονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Συζητάμε για το τι είναι οι προσωπογραφία και πληροφορούνται ότι πριν από την εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο απεικόνιζαν ένα πρόσωπο, κυρίως οι πλούσιοι οι οποίοι έπαιρναν ένα καλλιτέχνη γι` αυτό.

Το κάθε παιδί δημιουργεί ένα φανταστικό πορτρέτο , αποφασίζει πως θα είναι ,αν θα έχει κάτι ιδιαίτερο πάνω του και στο τέλος όλα τα παιδιά συζητούν και προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες για τα πορτρέτα της ομάδας.

Τα έργα που δημιουργήθηκαν  από τα παιδικά χεράκια ήταν καταπληκτικά .Ενδιαφέρον  είχαν οι ερμηνείες που έδωσαν τα παιδιά για τις προσωπογραφίες αυτές,  καθώς και τα ονόματα  που  έδωσαν κάποια απ` αυτά.  Αποφάσισαν να τα δείξουν και στους γονείς τους οργανώνοντας μια έκθεση ζωγραφικής στην αυλή του σχολείου μας!

1,2,3…προσωπογραφία!

20230613 090746

20230613 090327