“Μένουμε στο σπίτι και φτιάχνουμε σπιτική πλαστελίνη!!!”

Αγαπημένα μας παιδάκια γεια σας και πάλι!!!

Το ξέρουμε ότι σας λείπει το σχολείο και οι συμμαθητές σας, τα παιχνίδια, τα τραγούδια και οι κυρίες σας. Κι εμάς μας λείπετε πολύ!!! Πρέπει να κάνουμε όλοι, όμως, για λίγο καιρό ακόμα υπομονή. Θα ασχοληθείτε με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς, αλλά και του παππού και της γιαγιάς με τις όμορφες δραστηριότητες, που θα σας ετοιμάζουμε κάθε μέρα κι έτσι ο χρόνος θα κυλήσει γρήγορα και χωρίς να το καταλάβετε θα γυρίσουμε στο αγαπημένο μας σχολείο και θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, για να συνεχίσουμε το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης!!!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τις καθημερινές μας δραστηριότητες, για να περνάμε όμορφα στο σπίτι!!!

Σήμερα, μπορείτε να φτιάξετε με τους γονείς σας σπιτική πλαστελίνη, που τόσο σας αρέσει να παίζετε στην τάξη. Όπως θα θυμάστε, για κάθε συνταγή αρχικά χρειάζεται να συγκεντρώσουμε κάποια υλικά. Για να φτιάξουμε την πλαστελίνη μας θα χρειαστούμε: 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι αλάτι ψιλό, χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγο χλιαρό νεράκι.

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα ανακατέψετε τα υλικά, για να φτιάξετε την πλαστελίνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ της μαμάς θα ανακατέψετε καλά το αλεύρι με το αλάτι και μετά θα χωρίσετε το μείγμα σε τόσα μπολ, όσα τα χρώματα πλαστελίνης, που θέλετε να φτιάξετε. Σε κάθε ένα από αυτά τα μπολ θα προσθέσετε μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε.  Όσο περισσότερες σταγόνες βάλετε, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα της πλαστελίνης. Επίσης, μην ξεχάσετε να προσθέτετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και να ανακατεύετε καλά, ώστε να γίνουν ομοιόμορφα τα μπαλάκια της ζύμης.

Την πλαστελίνη αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πολλές φορές, γιατί δε στεγνώνει εύκολα. Μην ξεχνάτε, όμως, μετά από κάθε χρήση να αποθηκεύετε όλα τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι ή κουτάκι πολύ πολύ καλά κλεισμένο.

Καλή επιτυχία!!!

Ευχόμαστε να απολαύσετε τη διαδικασία!!!

Και δεν ξεχνάμε: «Μένουμε στο σπίτι!!!»

Αν θέλετε μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας, όπως θα κάνουμε και σε κάθε δραστηριότητα από δω και στο εξής, στο mail: giotapolit@hotmail.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *