Διακρατική συνάντηση στην Τσεχία

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Όπως όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος, έτσι και το ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+ Κ229 S.M.I.L.E. στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας από το 2019 ολοκληρώθηκε με την επίκεψη ανταλλαγής μαθητών που έγινε στο Ujezd, Olomouc της Τσεχίας από 22 έως 26/5/2022.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν από το σχολείο μας 6 μαθητές με τη συνοδεία των δύο εκπαιδευτικών της Αγγλικής γλώσσας, Μαρίας Στάλια και Φένιας Ζήση.

Τα παιδιά εκεί συναντήθηκαν με άλλα 24 συνομήλικα παιδιά από τις συνεργαζόμενες χώρες Λετονία, Ρουμανία, Κροατία και Εσθονία καθώς και , φυσικά, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου της Τσεχίας που τα φιλοξενούσε.

Οι μαθητές μας γνώρισαν το σχολείο της Τσεχίας, το εκπαιδευτικό σύστημα και επιδόθηκαν από κοινού σε ομαδικές δραστηριότητες που προέβλεπε το πρόγραμμα όπως τη δημιουργία ομαδικών αφισών με θέμα τα Μαθηματικά στο περιβάλλον, διαδραστικές δραστηριότητες στο Μουσείο Ιστορίας και τεχνολογίας στο Olomouc, ξεναγήσεις, αθλητικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές ήρθαν κοντά με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο ζωής και στην κουλτούρα τους, αντάλλαξαν διευθύνσεις για να μείνουν σε επαφή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και γενικά έζησαν τέσσερις μέρες που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η αρχή για τους μαθητές αυτούς αλλά και για τους υπόλοιπους του σχολείου μας μιας πορείας στο να γίνουν άξιοι και ικανοί Ευρωπαίοι πολίτες.

tsexia 01 tsexia 02 tsexia 03 tsexia 04 tsexia 05 tsexia 06