Υποδοχή Ευρωπαίων μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο μας

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε στις 9-11/5/2022 στο σχολείο μας 31 μαθητές και μαθήτριες και 11 εκπαιδευτικούς από τις ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους μας στο ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+ KA229 S.M.I.L.E., από Λετονία, Ρουμανία,Εσθονία, Κροατία και Τσεχία.

Η άφιξή τους στο σχολείο μας συνέπεσε με τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης και έτσι, μετά από μια πολύ όμορφη τελετή υποδοχής, έγιναν ομαδικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου με θέμα την Ευρώπη και διοργανώθηκε ένας μεγαλειώδης μπουφές με ελληνικά εδέσματα, ευγενική χορηγία των γονιών του σχολείου μας.

Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες με θέμα “Η πόλη μου σε αριθμούς” και το απόγευμα έγινε οργανωμένη ξενάγηση των φιλοξενούμενών μας στα ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η φιλοξενία μας ολοκληρώθηκε με μια πολύ διαδραστική και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας NOESIS ενώ το βράδυ αποχαιρετίσαμε τους ευρωπαίους φίλους μας με μια πολύ όμορφη γιορτή που είχε πολύ χορό, φαγητό και παιχνίδι στους χώρους του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της υποδοχής.

ellada 01 ellada 02 ellada 03 ellada 04