FLL 2015 LEARNING IN THE 21th CENTURY

 

Χάρη στη δωρεά του συλλόγου γονέων ενός σετ με το ρομπότ MINDSTORMS-LEGO  EV3 μας  δόθηκε η ευκαιρία  (στα παιδιά της ομάδας της ρομποτικής) να ασχοληθούμε   από πολύ νωρίς με την κατασκευή και τον προγραμματισμό του ρομπότ.

Στιγμιότυπα από τις συναντήσεις της ομάδας εδώ

Ήταν μια διασκεδαστική δραστηριότητα γιατί σε όλες τις συναντήσεις μας μαθαίναμε να προγραμματίζουμε παίζοντας. Μαθαίναμε προγραμματισμό εύκολα μέσα από παιχνίδι. Για να λύσουμε προβλήματα που συναντούσαμε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε μαθηματικά, φυσική, τεχνολογία, μηχανική, ακόμα και ιστορία. Νιώθαμε πολλές φορές σαν μικροί ερευνητές. Έπρεπε να φανταστούμε λύσεις και να εφαρμόζουμε τις ιδέες μας στην πράξη. Και να δοκιμάζουμε πολλές φορές ώσπου να επιβεβαιωθούμε για τη σωστή λύση.

Έτσι πήραμε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό του FIRST LEGO LEAGUE που για την Ελλάδα διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη (Noesis  Μάρτιος 2015) και κατακτήσαμε το 2ο βραβείο καλύτερου επαγγελματισμού.  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού παρουσιάσαμε την πρότασή μας για την μάθηση στον 21ο αιώνα που είναι εδώ

Ολοκληρώθηκε σήμερα 8-3-2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  Noesis ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός FLL Greece 2015 εκπαιδευτικής ρομποτικής. Πάνω από 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος, μεταξύ των οποίων και η  ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας -ROBOTEENS  που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά.
  • World Class : Μάθηση δίχως Σύνορα και Όρια ήταν  το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού. Κατατέθηκαν πολλές  ιδέες των παιδιών για το πώς θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε. Τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα παιδιά για τη φετινή πίστα του FLL, οι  κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, οι μοναδικές ιδέες και παρουσιάσεις των παιδιών με  χαρούμενη διάθεση δημιούργησαν  ένα κλίμα γιορτής που ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους όλο το προηγούμενο διάστημα κι ο μεγάλος τελικός του FLL ήταν  η κατάλληλη ευκαιρία να το γιορτάσουν.

Τα παιδιά της ομάδας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, και κατέκτησαν τελικά το δεύτερο βραβείο καλύτερου επαγγελματισμού.

Η πρότασή μας για τη μάθηση στον 21ο αιώνα στην παρακάτω παρουσίαση

Υπεύθυνη καθηγήτρια και προπονήτρια της ομάδας ρομποτικής: Ευδοξία Πάτκου

Αφήστε μια απάντηση