Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση αίθουσας του σχολείου

Η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄Τάξης ευχαριστούν θερμά τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, ο οποίος για μια ακόμη φορά κατέθεσε μεράκι και εργασία για την αισθητική αναβάθμιση μιας αίθουσας του σχολείου μας και αναπλήρωσε το κενό των υπηρεσιών του δήμου. Τρία χρόνια έχει να βαφτεί το σχολείο μας.

Με πινέλα και μπογιές μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά την αίθουσα, βάφοντας την με χαρούμενο φωτεινό χρώμα. Τοποθέτησαν, επίσης, ράφια σε ειδική εσοχή του τοίχου, άλλαξαν τα φίλτρα και τις θέσεις των κρεμαστρών.

  

  

  

  

Με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού της τάξης, κου Τσοπανίδη Σταμάτιου, μεταφέρθηκε ο πίνακας σε άλλον τοίχο. Και οι μαθητές και οι μαθήτριες ως εθελοντές /όντριες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί διαπαιδαγωγούνται προς την κατεύθυνση της ενεργού πολιτειότητας.

  

Ευχαριστούμε, επίσης,  τις υπηρεσίες του δήμου μας για την αντικατάσταση των λαμπτήρων της τάξης.

Ας μην ξεχνούμε ότι τόσο για τους μαθητές όσο και για τον εκπαιδευτικό από ολόκληρο τον σχολικό χώρο ξεχωριστή θέση κατέχει η σχολική τάξη γιατί το μεγαλύτερο μέρος της παραμονής τους στο σχολείο βρίσκονται εκεί. Ο χώρος της σχολικής τάξης μεταμορφώνεται σε έναν ψυχολογικό και ψυχοκοινωνικό χώρο, ο οποίος ασκεί επιδράσεις στη συμπεριφορά του μαθητή, επηρεάζοντας άμεσα και έμμεσα τα φαινόμενα της μάθησης και της προσωπικότητάς του. Βασική αρχή της Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας είναι ότι το εκάστοτε μαθησιακό περιβάλλον μπορεί και οφείλει να κάνει τη μάθηση περισσότερο ελκυστική και εποικοδομητική.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για την τελική πινελιά.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου