Αποχαιρετώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”

IMG_20200630_183359

 

Ευχαριστούμε θερμά την εικαστικό του σχολείου μας, κα Αερανοπούλου Ευδοξία, που συνέδραμε με προσωπική εθελοντική εργασία στην υλοποίηση της τοιχογραφίας σε τοίχο του διαδρόμου. Εμπνευσμένοι από τις αξίες του  του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε στον τοίχο το έργο του Michael Hirshon το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Philantropy Poster Project, “Λέξεις και Εικόνες Προσφοράς από το School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/3ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση. Στο έργο αυτό δεσπόζει το μήνυμα του David Elton Trueblood :

 

«Ένας ευγενικός άνθρωπος φυτεύει τον σπόρο για ένα δέντρο το οποίο κάποια μέρα θα δώσει σκιά σε ανθρώπους που μπορεί ποτέ να μη συναντήσει».

Είναι η πράξη που μετρά… όχι τα αποτελέσματα της πράξης. Μπορεί να μη μάθεις ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα των πράξεών σου, αλλά αν δεν κάνεις τίποτα, δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα .

Μαχάτμα Γκάντι

Και εμείς κάναμε τη σκέψη μας πράξη εμπλέκοντας μαθητές και μαθήτριες του σχολείου στη διαδικασία υλοποίησης του έργου παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα και αποχαιρετώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω” βάζοντας την τελευταία πινελιά. Μπορεί επίσημα το πρόγραμμα να τελείωσε, ο εθελοντισμός όμως είναι στάση ζωής, γι΄αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε το ταξίδι αφήνοντας την πρωτοβουλία στους μαθητές και στις μαθήτριες για ανάληψη δράσεων.

 

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κα Αερανοπούλου Ευδοξία για τη σημαντική της συμβολή στην υλοποίηση των δράσεων του σχολείου κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου