Πρόγραμμα Ενεργός Πολίτης: «Θάλασσες σε κρίση. Ας γίνουμε η λύση!»
Οι μαθητές/ήτριες της Πρώτης τάξης απέδειξαν ότι η δημιουργικότητα και η ευαισθησία δεν έχουν ηλικία!
Στο πλαίσιο του προγράμματος για τη θαλάσσια ρύπανση και με την καθοδήγηση και επίβλεψη της κας Κυριακής και της κας Έλενας, συνδυάζοντας την γνώση με την δράση του ενεργού πολίτη, μεταμορφώθηκαν σε μικρούς μηχανικούς και σχεδίασαν στους υπολογιστές του Εργαστηρίου πληροφορικής τις δικές τους μπουλντόζες καθαρισμού παραλιών…..
Με φαντασία και μεράκι, τα παιδιά δημιούργησαν οχήματα που θα μπορούσαν να συλλέγουν τα σκουπίδια και να διατηρούν τις ακτές μας καθαρές.
Ένιωσαν σαν πραγματικοί διασώστες των θαλασσών!
Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, όχι μόνο ανέπτυξαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, αλλά έδειξαν και την έγνοια τους για το περιβάλλον. Μας εμπνέουν και μας υπενθυμίζουν ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη!!!
Φωτογραφίες από την εργασία των παιδιών βλέπετε εδώ
Πατήστε πάνω στα παρακάτω ονόματα, για να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών: