Αγιασμός έξω

Σεπτέμβριος 2020 | Αγιασμός & έναρξη σχ. έτους 2020-21

Ανακοινώσεις σχολείου

Αγιασμός & έναρξη σχ. έτους 2020-21

          Την Παρασκευή 11/9/2020 και ώρα 15:50 εστάλη διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας την Δευτέρα 14-9-2020. Επομένως:

  1. Οι μαθητές / τριες την  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα προσέλθουν στο Σχολείο στις  8:15 π.μ. με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Θα γίνεται η υποδοχή τους από τους εφημερεύοντες στην είσοδο του  Σχολείου που βρίσκεται  επί της οδού Ιθάκης  και θα πηγαίνουν αμέσως στην τάξη τους.  Στην τάξη ο/η εκπαιδευτικός τους τοποθετεί σε συγκεκριμένη θέση στο θρανίο. Οι αίθουσες και οι θέσεις των θρανίων έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες, τηρώντας την ελάχιστη δυνατή απόσταση. 
  2. Θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση του  αγιασμού στις 11:15 περίπου και θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. 
  3. Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν ( μόνο ) την  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου από την είσοδο της οδού Ιθάκης με την συνοδεία ενός γονέα , με μάσκα τηρώντας αποστάσεις. Οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης  θα παραδίδουν τους μαθητές/τριες στους εκπαιδευτικούς που θα τους υποδέχονται και θα  αποχωρούν άμεσα.
  4. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει : 
  • Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020) 
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή εάν έχουν παραληφθεί
  • Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας 
  • Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή εάν έχουν παραληφθεί
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς γι’ αυτό πρέπει να έχουν την τσάντα τους
  • Ενημέρωση για το προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας 
    1. Δεν επιτρέπεται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο και η προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. 

 

  • Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο Σχολείο. Η επικοινωνία τους με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός εκτάκτων περιπτώσεων. 

 

  1. Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά όπως και τα ενδεδειγμένα υλικά υγιεινής στους χώρους που απαιτούνται. 
  2. Η καθαρίστρια θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο Σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις υπόλοιπες επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ). 
  3. Το σχολικό κυλικείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους περιορισμούς που προβλέπονται
  4. Οι βρύσες του σχολείου θα είναι ελεγχόμενες για να αποτρέπονται τα παιδιά να πίνουν με το στόμα. 
  5.  Καλό θα είναι επίσης τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο, ατομικά χαρτομάντηλα και αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. 
  6. Οι μαθητές θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο χώρο των προαυλίων υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.  
  7. Οι μαθητές θα κατεβαίνουν στα διαλείμματα και θα αποχωρούν από το Σχολείο από διαφορετικές σκάλες, με συγκεκριμένη χρονική σειρά και πάντα με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού της τελευταίας ώρας.

 Από την οδό Ιθάκης θα αποχωρούν οι τάξεις  Α, Β, Ε, και ΣΤ

Από την οδό Ρόδου θα αποχωρούν οι τάξεις Γ και Δ.

 

  • Το Ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δε θα λειτουργήσουν μέχρι την κάλυψη των κενών. 
  • Το παροχή σχολικών γευμάτων θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

  1. Για την καλύτερη επίβλεψη των παιδιών και την αποφυγή συνωστισμού, σας θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή σας στα κάγκελα και τις πόρτες του σχολείου κατά την διάρκεια λειτουργίας του και ιδιαίτερα κατά την άφιξη και αποχώριση των παιδιών.
  2. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους, σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός
  3. Εάν κάποιος μαθητής/τρια παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα ίωσης θα πρέπει να παραμένει σπίτι του και να ενημερωνόμαστε άμεσα, ιδιαίτερα  αν τα συμπτώματα αυτά παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό .

Θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας στην εφαρμογή των παραπάνω, καθώς και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ που έχουμε αναρτήσει στο ιστολόγιο του σχολείου μας, για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συνανθρώπων μας. 

Με την πολύτιμη  βοήθειά σας και την προσπάθεια όλων μας θα αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση χωρίς επιπτώσεις στην υγεία μας.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωνόσαστε άμεσα από τον ιστότοπο του σχολείου και από τα e mail σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας και με την συνεργασία μας όλα θα πάνε καλά.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *