Αρχική » 2026

Αρχείο έτους 2026

10 colour FINAL

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Ενισχυτική Διδασκαλία

enisxytikh

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Xρήσιμα έντυπα

Chrisima entypa

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών

Σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών

Ιστολόγια Διδασκόντων

Ρολόι

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

7/7/1923: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κλείνοντας τη φετινή χρονιά…

Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε κι αυτή αισίως στο τέλος της!
Το σχολείο μας,
ένα ακάματο μελίσσι που εργάστηκε με ακατάπαυστο ζήλο για παραγωγή γνώσης,
προόδου, καινοτομιών, συνεργασίας, δημιουργικότητας, δράσεων, εκδηλώσεων και κυρίως
πνεύματος αλληλεγγύης κι αλληλοϋποστήριξης,

Gemini Generated Image ew9nk7ew9nk7ew9n 2

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. 2026-2027

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 30 Ιουνίου 2026 και ώρα 07:00 έως και τις 08 Ιουλίου 2026 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2026-2027.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

*********************************************************************************************

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

*********************************************************************************************

Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2026

Programma exetaseon Ioynioy 2026

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Παραστάσεις θεατρικής ομάδας σχ. χρονιάς 2025-26

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες τις παραστάσεις των μαθητών που συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2025-26 στο πολιτιστικό – θεατρικό πρόγραμμα “Αχαρνής-Διασκευή” ακολούθως:

Αχαρνής στην Καμπανία

Θεατρική παράσταση μαθητών του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών στην Αβέλα της Καμπανίας – 1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Αρχαίου Θεάτρου Σχολική χρονιά 2025-26

Αχαρνής – 8ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2026

Θεατρική παράσταση μαθητών του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών στο 8ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αχαρνών 30/04/2026

Για περισσότερα από τον  1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαίου Θεάτρου  μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΕΚΠΡΟ εδώ.

Φωτογραφίες της θεατρικής μας παράστασης   στο instagram εδώ και ολόκληρο το βίντεο στο youtube  εδώ.

Εγγραφές μαθητών Α’ γυμνασίου

EGGRAFES

Σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας από τη Δευτέρα 22/06 έως και την Παρασκευή 26/06, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, θα δέχεται γονείς και κηδεμόνες για τις εγγραφές των μαθητών της Α’ τάξης.

Για την ολοκλήρωση κάθε εγγραφής  είναι απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά για κάθε μαθητή/τρια:

  • 2 Υπεύθυνες δηλώσεις (μια συμπληρωμένη από τον έναν γονέα ή κηδεμόνα και μία από τον άλλο)  —  Κάντε κλικ εδώ  για να τις κατεβάσετε (ή συμπληρώστε τις στο σχολείο)
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) το οποίο θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένο και σφραγισμένο από τον οικογενειακό σας γιατρό το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο 2026 (Ισχύει για 3 χρόνια και είναι απαραίτητο για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής) — Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε.

Πολιτιστικό πρόγραμμα – Ιστορία του Κινούμενου Σχεδίου και Διαπολιτισμικότητα

Τη σχολική χρονιά 2025-26 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα το κινούμενο σχέδιο και την διαπολιτισμικότητα, όπου διατρέξαμε μια ποικιλία γνωστικών αντικείμενων: Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Καλλιτεχνικά, Νεοελληνική Γλώσσα κ.ά.

Στις συναντήσεις που έγιναν Τετάρτες, είδαμε και σχολιάσαμε ταινίες κινουμένων σχεδίων φτιαγμένες με διάφορες τεχνικές σχέδιο: καρέ καρέ, πλαστελίνες, κούκλες όμως εστιάσαμε ειδικά στο cut out animation δηλαδή στο κινούμενο σχέδιο που γίνεται με κολάζ. Παίξαμε φτιάχνοντας θαυματρόπια και μαθαίνοντας παράλληλα την λειτουργία της οπτικής ψευδαίσθησης στην κινούμενη εικόνα. Μάθαμε επίσης για τις απαρχές του κινηματογράφου και της κινούμενης εικόνας.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος σε συνεργασία με την καθηγήτρια αγγλικών Ιωάννα Συνοδινού μαζί με μέλη της κινηματογραφικής λέσχης του σχολείου μας και άλλους/ες μαθητές/τριες, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, που είναι μια κιβωτός διαφύλαξης του ελληνικού κινηματογραφικού κεφαλαίου.

Το θέμα του προγράμματος ήταν η διαπολιτισμικότητα. Η πολυσυλλεκτική ομάδα, μας όσον αφορά την καταγωγή και την εθνικότητα, μοιράστηκε ιστορίες μετανάστευσης και ξεριζωμού προσωπικές, γονιών, παππούδων, γιαγιάδων συγγενικών προσώπων και φίλων που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για το σενάριο της μικρής ταινίας κινουμένων σχεδίων που θα φτιάχναμε. Μια ιστορία που μιλάει για το συχνά δύσκολο ταξίδι, την εγκατάσταση και την προσαρμογή σε νέες πατρίδες.

Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να αναδείξει τους λόγους της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που είναι η φτώχια και ο πόλεμος και να δημιουργήσει ένα πεδίο συνάντησης  ανθρώπων από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα όπου μέσα από την τέχνη να έρθουν κοντά, να γνωριστούν και γιατί όχι να γίνουνε φίλοι αν δεν είναι ήδη! Δημιουργείται έτσι μια συνθήκη αποδοχής της διαφορετικότητας, όπου κάθε παιδί με τα δικά του πολιτισμικά εφόδια συμβάλλει στο πολύχρωμο παζλ που συνθέτει τη σχολική μας κοινότητα αλλά και την πόλη μας, το Μενίδι. Ένα σχολείο που δεν ισοπεδώνει αλλά που σέβεται τη διαφορετική φυλή, τη θρησκεία και τις παραδόσεις που εμπλουτίζουν τους πολιτισμικούς μας ορίζοντες.

Συμμετέχουσες μαθήτριες: Αντέλα Ενάκε, Λούνα Ισουφάι, Κατερίνα Λουλούδη, Λυστροσυγγούνη Δανάη.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αλεξάνδρα Αμπάτη, Αμαλία Μπαζπάνη.

Ακολουθεί βίντεο με δείγμα των σκηνικών που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του κινούμενου σχεδίου την επόμενη χρονιά.

Cut out animation 2026

 

Δωρεά Ηχοσυστήματος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

sony hcheioΗ Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη δωρεά ενός σύγχρονου ηχοσυστήματος Bluetooth Sony MHC-V43D προς το σχολείο μας.

Η προσφορά αυτή αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου, καθώς το νέο ηχοσύστημα θα συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη διοργάνωση σχολικών εκδηλώσεων, εορτών, πολιτιστικών δράσεων, παρουσιάσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Η ευγενική αυτή πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη διαρκή στήριξή του προς τη σχολική κοινότητα.

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με ποίημα

cineparmenoi 1024x917 1Το σχολείο μας πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό με τίτλο CINEΠΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ, που διοργανώνει το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου.

Τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας επέλεξαν το ποίημα The road not taken του Αμερικανού ποιητή Robert Frost και του έδωσαν μορφή video. Συνεργάστηκαν οι Κ. Κόντης, Μ. Λαζάρου, Α. Μίχα, Δ. Ρόμπολας, Γ. Χριστοδουλάκης, Α. Χρυσούλη, Ε. Πετρουλάκη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ι. Συνοδινού
1000007745

 

Εκδηλώσεις λήξης της σχολικής χρονιάς

foto

Τη Δευτέρα 26/05 και την Τρίτη 27/05 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις παρουσίασης προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Οι μαθητές, οι μαθήτριες  και οι υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων παρουσίασαν τις εργασίες και τις δημιουργίες τους, αναδεικνύοντας τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη γνώση που αποκόμισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν: η εργασία του προγράμματος «Παροικιακός Ελληνισμός στη Βιέννη – Ο ρόλος του Δούμπα», οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Δίκτυο Διασχολικής Συνεργασίας για την Τοπική Ιστορία «Φωνές από το Παρελθόν – Πολιτιστικά Μονοπάτια στον Δήμο Αχαρνών», οι εργασίες του προγράμματος «Μαθηματικό Εργαστήρι 2026» καθώς και οι δημιουργίες του προγράμματος «Ιστορία του Κινούμενου Σχεδίου και Διαπολιτισμικότητα».

Τη δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Αχαρνής», το οποίο προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του αντίστοιχου πολιτιστικού προγράμματος. Και τις δύο ημέρες η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οι νότες μεταμορφώνουν τις λέξεις σε μελωδία», χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα στις παρουσιάσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές της Γ’ τάξης παρέλαβαν από τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων τους αναμνηστικά αποφοίτησης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες  και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση των προγραμμάτων και των δράσεων.

giorti10 giorti11 giorti12 giorti09

giorti08 giorti07 giorti04 giorti02 giorti16

giorti06 giorti05 giorti13 giorti14 giorti15

Κυνήγι Θησαυρού 2026

AFISA KHNYGI THHSAYROYΤην Παρασκευή 22/05 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα ξεχωριστό και συναρπαστικό Κυνήγι Θησαυρού, γεμάτο γρίφους, συνεργασία και ενθουσιασμό.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κλήθηκαν να λύσουν συνολικά 10 γρίφους μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Κάθε γρίφος που έλυναν τους οδηγούσε στον επόμενο, ενώ μαζί με κάθε σωστή λύση οι ομάδες έπαιρναν και ένα γράμμα. Όταν ολοκλήρωναν και τους δέκα γρίφους, οι μαθητές συγκέντρωναν τα 10 γράμματα και προσπαθούσαν, μέσω αναγραμματισμού, να σχηματίσουν τη σωστή λέξη. Στη συνέχεια, έδιναν τη λέξη στους τρεις υπεύθυνους καθηγητές, οι οποίοι επιβεβαίωναν την απάντησή τους και τους παρέδιδαν τον τελικό γρίφο. Με τον τελευταίο γρίφο στα χέρια, οι ομάδες έτρεχαν σε όλο το σχολείο αναζητώντας το μπαούλο με τον θησαυρό. Η αγωνία, η συνεργασία και ο ενθουσιασμός κορυφώθηκαν μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν οι θησαυροί. Η διευθύντρια του σχολείου παρέδωσε στους νικητές όμορφα δώρα, όπως ανεμιστηράκια και γλειφιτζούρια, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους.
Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στο παιχνίδι και απέδειξαν πως η γνώση μπορεί να συνδυαστεί με τη διασκέδαση και τη δημιουργική συνεργασία. Οι περισσότερες ομάδες κατάφεραν να λύσουν τους γρίφους μέσα σε περίπου 60 λεπτά και έφτασαν πολύ κοντά στην εύρεση του θησαυρού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς μέσα από αυτή τη δράση ενίσχυσαν τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενώ παράλληλα απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό.

LABARO THHSAYROY

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κρασσάς Β. Κώνστας Δ., Νικόλη Δ.

treasure hunt 04  treasure hunt 03 treasure hunt01 treasure hunt02

hunt04 hunt03 hunt02 hunt01 1000095082