Αρχείο ημέρας 9 Ιουνίου 2025

10 colour FINAL

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Ενισχυτική Διδασκαλία

enisxytikh

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Xρήσιμα έντυπα

Chrisima entypa

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών

Σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών

Ιστολόγια Διδασκόντων

Ρολόι

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

17/5: Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Το άκουσες γαλλικά; Το κατάλαβες ελληνικά;

Στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ γυμνασίου υποδέχτηκαν τον συγγραφέα κ. Άγγελο Τάσκο για μια ξεχωριστή παιδαγωγική δραστηριότητα. Ένα ελληνογαλλικό παιχνίδι λέξεων, με τίτλο «Το άκουσες γαλλικά; Το κατάλαβες ελληνικά;».

unnamed 4Ένα παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακαλύπτουν πως η γαλλική γλώσσα είναι μέρος της ελληνικής και η ελληνική γλώσσα έχει χρωματίσει με τον πιο έντονο τρόπο την γαλλική. Οι λέξεις (ου les mots) συνδέονται μεταξύ τους με έναν μαγικό τρόπο, τον οποίο ανακάλυψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους και την φαντασία τους. Αποτελείται  από τρείς ενότητες: η πρώτη αφορά στα κρυμμένα νοήματα των γαλλικών λέξεων που χρησιμοποιούνται στα ελληνικά. Αναζητούμε γαλλικές λέξεις που χρησιμοποιούνται unnamed 3στο καθημερινό λεξιλόγιο των μαθητών και τα συνδέουμε με τις γνώσεις τους (π.χ. croissant).Η δεύτερη αφορά στα κρυμμένα νοήματα των ελληνικών λέξεων και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο και η τελευταία στη δημιουργία μιας ιστορίας με βάση κάποιες τυχαίες ελληνικές και γαλλικές λέξεις. Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, οι μαθητές γίνονται ομάδες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις λέξεις (ου les mots) για να δημιουργήσουν πρωτότυπες και ευφάνταστες ιστορίες. Allons-y!

 

Δείτε τις ιστορίες των παιδιών εδώ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λεία Ζαχάρη