Την Δευτέρα και Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου 2011, παρακολούθησα στο ΠΕΚ Μυτιλήνης το διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Α΄ τάξης Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο Ερευνητικές Εργασίες (Project)» του ΟΕΠΕΚ.

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που θα διδάξουν στην Α΄ τάξη του Λυκείου το μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)».

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε σχετικό επιμορφωτικό υλικό από διάφορες πηγές:

Η λίστα θα ενημερώνεται συχνά με προσθήκη νέου υλικού.

Σήμερα ενημερώθηκα ότι θα τυπωθεί Οδηγός καθηγητή που θα έρθει στα σχολεία. Στο οδηγό αυτό θα υπάρχουν “ενδεικτικές” Ερευνητικές Εργασίες.

Σύντομα θα επανέλθω με μια σειρά αναρτήσεων που αφορούν τόσο τις τυπικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών όσο και τις τυπικές ατομικές και ομαδικές υποχρεώσεις των μαθητών.

Επίσης, όσοι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα και τον επόμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε ότι οι φόρμες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιμορφωτών και επιμορφούμενων, που αφορούν στην επανάληψη του προγράμματος θα  βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του ΟΕΠΕΚ από την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 έως και το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011.

Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)