kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Συγγραφέας: kantonopou στις 25 Αυγούστου, 2008

Ανώνυμος  : τούρκικο φέουδο 

H μετριοπάθεια προέρχεται φίλε μου από την γνώση της Αλήθειας , όπως και η ανεκτικότητα , η συγχώρηση , ο σεβασμός της διαφορετικότητας ,η ελευθερία και πάνω απ’ όλα η Αγάπη. 

Η μόνη μας διαφορά είναι ότι όλες οι παραπάνω αρετές ενσαρκώνονται, νοηματοδοτούνται και βρίσκουν την κορυφαία πραγμάτωση τους ,στο πρόσωπο του Ι. Χριστού.
Αυτός είναι που ενοχλεί ημιμαθείς και προκατειλημμένους …
Έβαλαν στόχο να εξορίσουν ότι έχει σχέση με Αυτόν από τα σχολεία της…Ελλάδας, όταν όλες οι χώρες της Ευρώπης πράττουν διαφορετικά.

Όταν και οι χώρες ακόμα με πρώην αθεϊστικά καθεστώτα επαναφέρουν τα Θρησκευτικά και μάλιστα ως ομολογιακό μάθημα με Ορθόδοξη κατεύθυνση,κι όχι ως γνωσιολογικό όπως… υπήρχε σε μας.
Είναι λοιπόν αυτοκτονική η συμπεριφορά αυτή του Ελληνικού κράτους ή δεν είναι;
Πάει να επιβεβαιώσει την αμφισβητούμενη(;)…. συνέντευξη του Κίσσινγκερ -ότι αν θέλουμε να χειραγωγήσουμε τους Έλληνες πρέπει να πλήξουμε την Γλώσσα τους ,την Ιστορία τους και τη Θρησκεία τους- ή όχι;

Πού αλλού μπορεί να στοχεύουν οι εγκύκλιοι αυτοί και η πρακτική του ΥΠΕΠΘ τις τελευταίες δεκαετίες παρά στην άγνοια και διαγραφή των παραγόντων που συνέθεσαν την νεοελληνική ταυτότητα και η οποία θα επιταχύνει τις διαδικασίες πνευματικής αλλοτρίωσης και εδαφικής υποδούλωσης ;
Πώς παρακάμπτεται έτσι (επιπόλαια ή σκόπιμα;) το άρθρο 16 παραγρ.2 του Ελληνικού Συντάγματος και ο νόμος 1566/86 για τους σκοπούς της Παιδείας ;
Αν δεν ισχύει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους σήμερα στην Ελλάδα τότε γιατί ενοχλείστε κύριε ΠΟΛΙΤΗ με τη φράση του ΠΑΤΡΙΩΤΗ ότι”θα καταλήξουμε ευρωπαϊκό, ή τούρκικο φέουδο. Πάντως, ποτέ ΕΛΛΑΔΑ!”
Δεν είναι έτσι;   

Σχόλιο:

Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν.

Και βέβαια έχει δίκιο ο Ισοκράτης. Οι ψοφοδεείς που μας κυβερνούν και οι οποίοι είναι ραγιάδες μέχρι μυελού οστέων, περνούν αυτό το πνεύμα της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας, της αδιαφορίας προς τα κοινά και ιδίως τα εθνικά μας θέματα, τα οποία επιμελώς αποσιωπούν, αν δεν τα χρησιμοποιήσουν για παραπλάνηση διαστρεβλωμένα, στον λαό.

Μήπως δεν ήταν ο ίδιος λαός που το 1940 έτρεχε με ενθουσιασμό να πολεμήσει στην Πίνδο κατά του εισβολέως;

Μήπως δεν ήταν ο ίδιος λαός που πρόβαλε αντίσταση στην Κατοχή;

Μήπως δεν ήταν ο ίδιος λαός που είπε «ΟΧΙ» στον Αννάν στην Κύπρο το 2004, παρά τους εκβιασμούς,  τις απειλές και τα τεράστια ποσά που διετέθησαν για την εξαγορά του;
Γιατί τώρα αδιαφορεί; Τι άλλαξε; Η περίπτωση του «ΟΧΙ» στο έκτρωμα Αννάν, όταν στην προεδρία της Κύπρου ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, δείχνει ολοφάνερα το ότι ένας ηγέτης (άρχων) μπορεί να περάσει το ήθος του στους πολίτες.

Σχόλιο:

Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοιες ισοπεδωτικές και λαϊκιστικές απόψεις πολιτών.

Η μετριοπάθεια φίλοι μου διδάσκεται όπως και η αρετή

Ισοπεδωτικές; Από πού κι ως πού “ισοπεδωτικές”; Κι από πότε η μετριοπάθεια έγινε συνώνυμη του γραικυλισμού; “Ας το κάνουμε, διότι αυτό κάνουν και οι Ευρωπαίοι”!!

Είναι λογική αυτή; Είναι αυτά επιχειρήματα ανθρώπων που σέβονται τον εαυτό των; Και τούτο επιβεβαιώνει το από πάνω. Μόνος σου το έγραψες.

Το ήθος των γραικύλων που μας κυβερνούν πέρασε και στον λαό. Απτό παράδειγμα εσύ, ο οποίος «ενοχλείται», ξενίζεται και αντιδρά, όταν βλέπει κάποιον να έχει διαφορετική νοοτροπία από την δουλοπρεπή των αρχόντων. Έτσι δεν είναι;     

Πηγή:http://neo.antibaro.gr/articles/education/rapths8rhskeutika.html

Αφήστε μια απάντηση