ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Τρίτη, 31 Ιούλ 2018

ΣΑΧΕΤΙ 30-07-2018

 

                                   

Γράφει: Ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος Άξιος Δημοσθένης.

Η Εθνική τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, το βράδυ  της 23 Ιουλίου 2018 με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα ως προς το μέγεθος των ανθρώπινων απωλειών  και των  υλικών καταστροφών.

Οι Ομογενείς από όλα τα σημεία της γης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των πυρόπληκτων οικογενειών.

Η ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ, για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι εκείνο το μεγάλο και ιστορικό Ελληνικό σχολείο που εκτός από τις γνώσεις που προσφέρει στους μαθητές του, τους διδάσκει και τις έννοιες της ανθρωπιάς, της συμπαράστασης, τους διδάσκει το Ελληνικό Φιλότιμο!

 

Έτσι, την  Παρασκευή το πρωί, 27 Ιουλίου 2018,  στο μεγάλο προαύλιο της Σχολής, συγκεντρώθηκαν  όλες οι τάξεις του σχολείου για να ρίξουν  μέσα στο γαλανόλευκο κιβώτιο χρήματα, ευχές και την αγάπη τους για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τους μικρούς άγνωστους φίλους τους που έμειναν χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι, χωρίς σχολείο.

Την ιδέα της συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας είχαν η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Σοφία Ζαχαρίου και η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Αντωνία Παπάζογλου. Έτσι ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές της Σχολής, οι Διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Ν. Αφρική, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Dr. Γ. Βλάχος ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, το οποίο εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΑΧΕΤΙ Dr. Α. Στεφάνου, ο Διευθυντής της Σχολής κ. W. Taylor, Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Φιλίππου, ο  Συντονιστής Εκπαίδευσης Dr. Γ. Βλάχος οι Διευθυντές των Τμημάτων της Σχολής και όλο το διδακτικό προσωπικό.

Μίλησαν δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια για την επιτυχία της πρωτοβουλίας και έστειλαν μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες που υποφέρουν, ο κ. Φιλίππου, ο κ. Βλάχος και η κ. Ζαχαρίου.

ΟΙ μαθητές και οι παρευρισκόμενοι φώναξαν όλοι μαζί το σύνθημα της ημέρας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Σημειώνουμε ότι το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από μετρητά των μαθητών και από τραπεζικές καταθέσεις γονέων και εκπαιδευτικών,  ανήλθε στις 256. 973 Rand (περίπου 16.700 ευρώ).

                                   ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΧΕΤΙ !!!

 


Πρωτοβουλία της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ για στήριξη των πυροπαθών στην Αττική

Πέμπτη, 26 Ιούλ 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για SAXETI SXOL;H‘Together We Can’

Dear SAHETI School Parents, Staff and Pupils
We call on your ‘Filotimo’.
On Friday, 27 July from 8:00 till 8:30 in our Big Avli we will be having a fund drive to collect money towards the rehabilitation of the disaster area in the Attica Region of Greece (Mati, Rafina, Kineta, Nea Makri), following the devastating fires this week in the region. We kindly and humbly request that you give your child an amount which they can donate towards this fund. Should you also wish to donate, please come down to the avli during this time.
If any parent wants to deposit an amount and not send cash, please deposit into:
SAHETI School
Standard Bank
Lakeside Mall
Account No. 020 654 138
Branch Code: 012 342
Ref: TWC with your child’s name and surname
We will communicate the amount raised by 14:00 on Friday.

With Great Gratitude
Mrs Sophia Zachariou Principal: Primary School

Kyria Tonia Papazoglou Principal: Greek Studies

Mrs Terri Ohannessian  Principal: Pre-Primary

Mr Warwick Taylor
Executive Head


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μάιος – Ιούνιος 2018 – Συντονιστικό Γραφείο Γιοχάνεσμπουργκ

Δευτέρα, 25 Ιούν 2018

Newsletter june 2018 from gvlachos

ΚΙΝΣΑΣΑ: ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2017 – 2018

Πέμπτη, 21 Ιούν 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΣΑΣΑΣ
ΑΜΙΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

ΤΕΛΕΤΉ ΛΗΞΗΣ ΚΙΝΣΑΣΑ from gvlachos


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ-ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ 2018

Τετάρτη, 16 Μαΐ 2018

Γράφει: Γράφει ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος,  Άξιος Δημοσθένης.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εξετάσεις για τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας στο εξεταστικό κέντρο της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.

Όπως γνωρίζουμε το ΣΑΧΕΤΙ από το 2001 είναι εξεταστικό κέντρο για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας στη Ν. Αφρική και τις γειτονικές χώρες. Προσφέρει δε σε όλους τους υποψήφιους δωρεάν εργαστήρια προετοιμασίας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 15-16 και 17 Μαΐου 2018 και σ’ αυτές πήραν μέρος 56 υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα, παιδιά και ενήλικες Ελληνικής καταγωγής από την Ν. Αφρική.

Τις εξετάσεις όπως κάθε χρόνο τις ετοίμασε και τις διενήργησε το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος, δίνοντας  τον καλύτερο εαυτό τους τόσο στην οργάνωση και στην προετοιμασία, όσο και στην διενέργεια των εξετάσεων. Με την εμπειρία τους οι εξεταστές και αξιολογητές Έλληνες εκπαιδευτικοί του Τμήματος, κάτω από την καθοδήγηση της Διεύθυνσης, κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων, αλλά και να αποβάλλουν το άγχος των υποψηφίων.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Αντωνία Παπάζογλου η οποία φέρει και την ευθύνη των εξετάσεων, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και αξία, τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας να προετοιμάζονται κατάλληλα και να αποκτούν τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας όλων των βαθμίδων. Σημείωσε δε ότι η κατοχή αυτών των Πιστοποιητικών, όχι μόνο τα κάνει να αισθάνονται υπερήφανα που γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα σε υψηλό επίπεδο, αλλά  παράλληλα είναι ένα και ένα σημαντικό εφόδιο για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους.

Τέλος, η  Διεύθυνση καθώς και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Τμήματος εύχονται σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις εξετάσεις, καλά αποτελέσματα!!!