Γαλλόφωνο eTwinning πρόγραμμα: “Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)”

Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία Covid-19 τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 στην υλοποίηση προγραμμάτων και συμπράξεων ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης, οι μαθητές  της τάξης των Γαλλικών του Γ3 κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το γαλλόφωνο eTwinning έργο “Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)” στο οποίο συμμετείχαν από την αρχή του σχολικού έτους.

Το έργο είχε ως θεματική τις περιπέτειες και τις καταστροφές που έζησε τον 20ο αιώνα ο σύγχρονος Οδυσσέας επιστρέφοντας στην πατρίδα του την Ιθάκη. Μέσα από τις δραστηριότητες του έργου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μαθητές από σχολεία της Ευρώπης από την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία και Ουκρανία. Οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες κατανόησης και παραγωγής γραπτού  λόγου στη Γαλλική, δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού και διάδρασης με τους εταίρους- μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Οι μαθητές της Γ ‘ γυμνασίου συμμετείχαν στο έργο αυτό με μεγάλο ενδιαφέρον. Δούλεψαν ακόμη και την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά στα διαδικτυακά μας μαθήματα.

Κάνοντας κλικ εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε το τελικό προϊόν του έργου.  Ένα διαδραστικό παιχνίδι-κουίζ γεμάτο περιπέτειες το οποίο δημιουργήθηκε με το διαδικτυακό εργαλείο Genially. Τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του κουίζ  δημιούργησαν οι μαθητές μας δουλεύοντας συνεργατικά σε διακρατικές ομάδες με τους εταίρους τους στο πλαίσιο του έργου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών Ελένης Χαρτζάβαλου. Μπορείτε να δείτε επίσης εδώ την συνεργατική πλατφόρμα(twinspace) του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *