Εργασίες μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ αλλά και προγραμμάτων

webΟι εργασίες των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, ομαδικές ή ατομικές, αλλά και ομαδοσυνεργατικά project που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια    προγραμμάτων,  έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο Νέες Τεχνολογίες στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής 

Υπεύθυνη καθηγήτρια:  Μαρία Εξάρχου

Πόσες ώρες γυμνάζονται οι μαθητές του σχολείου μας;

Οι μαθητές του Β2   (σχ. έτος 2014-15), του σχολείου μας, πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με τις ώρες που γυμνάζονται οι μαθητές του σχολείου μας.

Ρώτησαν 93 μαθητές. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται  με πίνακες και διαγράμματα σε μια παρουσίαση που ετοίμασε η μαθήτρια Κρανά Δέσποινα.

 » Διαβάστε περισσότερα

Ελληνόφωνες κοινότητες της Κάτω Ιταλίας, εργασίες στα Ιταλικά

«Ελληνόφωνες κοινότητες της Κάτω Ιταλίας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Σχολικό έτος: 2014-2015, τμήματα: Γ΄1 και Γ΄4

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Ντόστα (ΠΕ34)

Εργασίες μαθητών

Ελληνικά χωριά της Ιταλίας

Θεωρίες καταγωγής

Γλώσσα

Μουσική παράδοση

Η σημερινή πραγματικότητα

 » Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μεγάλοι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας»

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 οι μαθητές του τμήματος Γ2 συμμετείχαν στο  πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Μεγάλοι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας».
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές, μέσω της ομαδοσυνεργατικής διδακτικής μεθόδου, αναζήτησαν πληροφορίες για α) θέματα Μαθηματικών – Φυσικής μέσα από ιστορικές και κοινωνικές αναφορές/διασυνδέσεις με Κάτω Ιταλία- Σικελία , β) τους μεγάλους

 » Διαβάστε περισσότερα

Il calendario italiano

Στα πλαίσια του μαθήματος της ιταλικής γλώσσας «μήνες και εποχές» το τμήμα Α’4 δημιούργησε ένα ιταλικό ημερολόγιο για το έτος 2015 με φιγούρες του Disney. Πάνω στο ημερολόγιο οι μαθητές έγραψαν πότε είναι τα γενέθλιά τους και άλλες ημερομηνίες με σημαντικά και γνωστά για αυτούς γεγονότα.

calendario italiano 2015

Υπεύθυνη

 » Διαβάστε περισσότερα

Mesi e stagioni (Μήνες και εποχές)

Στα πλαίσια του μαθήματος της ιταλικής γλώσσας «μήνες και εποχές» το Α3 τμήμα δημιούργησε ένα κολάζ γράφοντας σε κάθε εποχή και μήνα τι συμβαίνει και τι καιρό κάνει.

Η εργασία των μαθητών
I mesi e le stagioni in italiano

η υπεύθυνη καθηγήτρια
Καλαντζή Βασιλική

La cucina italiana

Στα πλαίσια του μαθήματας της ιταλικής γλώσσας για την ιταλική κουζίνα το Β4 τμήμα χωρίστηκε σε ομάδες και ερεύνησε τα γαστρονομικά πιάτα της γειτονικής μας χώρας. Στο τέλος της παρουσίασης των εργασιών γευτήκαμε ορισμένα από αυτά τα πιάτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μαμάδες των παιδιών που ανταποκρίθηκαν και δημιούργησαν τα υπέροχα εδέσματα που

 » Διαβάστε περισσότερα

Συγχαρητήρια στο Α4

Την τρίτη θέση στο μεγάλο διαγωνισμό Ανακύκλωσης, που οργανώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, πήραν οι μαθητές του Α4 του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μεγάλοι Μαθηματικοί της αρχαιότητας

Οι μαθητές της Α΄ τάξης, του τμήματος Α4, στα πλαίσια των εργασιών στο μάθημα των μαθηματικών μαθαίνουν για τους αρχαίους μαθηματικούς και συνεργαζόμενοι δημιουργούν αφίσες για τον καθένα απο αυτούς.

Οι αφίσες αναρτώνται στην αίθουσα 15.

Η πρώτη, για τον Ευκλείδη, έγινε απο τις μαθήτριες

Νίτα Αθηνά, Σφαιροπούλου Σωτηρία και Χολέβα Ελένη

Η δεύτερη, για

 » Διαβάστε περισσότερα

Οδυσσέας 2015: το e-book

Οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών του Α1 και Β1 συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2014-15, σε ένα Γαλλόφωνο διαθεματικό έργο eTwinning με τίτλο «Ulysse 2015: la toile de Pénélope»/ «Οδυσσέας 2015 : ο ιστός της Πηνελόπης», στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης ξένης γλώσσας, και με στόχο την βιωματική μάθηση, δημιούργησαν  συνεργατικές  ιστορίες μαζί με τους

 » Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του project αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης του σχολείου μας, στο μάθημα των Εικαστικών δημιούργησαν έργα χαρακτικής, αφιερωμένα στον  στον Γιαννιώτη ζωγράφο και χαράκτη Βασίλη Καζάκο με αφορμή το «Συμπόσιο χαρακτικής – μνήμη Β. Καζάκου που διοργάνωσε η ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, η Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και άλλοι

 » Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή το έτος El Greco

Με αφορμή το έτος ΕL Greco μαθητές του Β2 μελέτησαν, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βάσως Ραμπαούνη,  πίνακες του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου και δημιούργησαν. Το βίντεο που ακολουθεί είναι προϊόν εργασίας των μαθητών Δημήτρη Δεληγιαννάκη και Φοίβης Καρατζόγλου.