Έφηβοι και διαδίκτυο

 

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στον  θεματικό κύκλο Ευ ζειν, οι μαθητές του Α3 και Α4 του σχολείου μας ασχολήθηκαν με τους κινδύνους του διαδικτύου στην εφηβεία. Κάποια από τα έργα τους μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

 » Διαβάστε περισσότερα

Το πλαστικό στη ζωή μας

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στο θεματικό κύκλο Φροντίζω το Περιβάλλον «Το πλαστικό στη ζωή μας»  οι μαθητές του Α3 και Α4 έγραψαν τα δικά τους  άρθρα για την μείωση της χρήσης και την  ανακύκλωση πλαστικού με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να παρακινήσουν όλους τους μαθητές να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στάση

 » Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω τα δικαιώματά μου. Το δικαίωμα στην υγεία

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και  στον θεματικό κύκλο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ «Μαθαίνω τα δικαιώματά μου. Το δικαίωμα στην υγεία» οι μαθητές του  Α4 αποτύπωσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους  για την καθημερινότητα που βίωσαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του Covid-19.

 

Από την «νοῦσον κακήν»του Ομήρου στον Covid-19

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθητές του Β4 του σχολείου μας υλοποίησαν το πρόγραμμα «Από την «νοῦσον κακήν» του Ομήρου στον Covid-19». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μελέτησαν το θέμα της πανδημίας από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Oι μαθητές γνώρισαν τους τρόπους με τους οποίους το φαινόμενο της πανδημίας έπληξε

 » Διαβάστε περισσότερα

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΘΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»

Κατά το σχολικό έτος 2020-21οι μαθητές του τμήματος Β3 του Πρότυπου Γυμνασίου  Ζωσιμαίας Σχολής έλαβαν μέρος στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαιδευτικό Εικονικό Μουσείο: Επαγγέλματα που φθίνουν στο χρόνο» με  συντονίστρια την καθηγήτρια την κ. Λευκοθέα Νόννη – Βλάχου και  τη συμμετοχή της κ. Παρασκευής Τσιώρη.

Σχεδίαση ψηφιακών χριστουγεννιάτικων καρτών

Οι μαθητές της Α΄τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής, αξιοποίησαν το εργαλείο Σχέδιο του περιβάλλοντος Google  και σχεδίασαν τις δικές τους ψηφιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες, εργαζόμενοι σε ομάδες από απόσταση.

Τα έργα τους μπορείτε να δείτε εδώ:

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εξάρχου

 » Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία συννεφόλεξων με θέμα τα Χριστούγεννα στο μάθημα των Γαλλικών.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξ αποστάσεως μαθήματος για το έτος 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης των Γαλλικών δημιούργησαν συνεργατικά συννεφόλεξα με καταιγισμό ιδεών για το θέμα: «Noël»/ «Χριστούγεννα» .

Ποια λέξη σας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα( Noël), ρωτήσαμε τους μαθητές.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή

 » Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες στα γαλλικά

Τη σχολική χρονιά 2020-2021, στο πλαίσιο της δραστηριότητας με τίτλο: «Joyeux Noël»/ «Χαρούμενα Χριστούγεννα» του γαλλόφωνου έργου eTwinning : «En route 2.0!» και κατά τη διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος των γαλλικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2 δημιούργησαν τις δικές τους ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα στους «συμμαθητές»

 » Διαβάστε περισσότερα

Buon Natale! Καλά Χριστούγεννα!

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ιταλικής Γλώσσας , κατά την διάρκεια της τελευταίας διδακτικής εβδομάδας του 2020, δημιούργησαν έναν δικό τους χαρούμενο, πολύχρωμο και ελπιδοφόρο ψηφιακό τοίχο, με σκοπό να μοιραστούν με τους συμμαθητές τους, αλλά και με τους καθηγητές τους, τα συναισθήματά τους, τις ευχές τους και τις προσδοκίες τους για τη νέα χρονιά

 » Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ψηφιακής αφίσας στο μάθημα των Γαλλικών

Τη σχολική χρονιά 2020-21, στα πλαίσια του μαθήματος των γαλλικών και της διδακτικής ενότητας «Vacances»/ «Διακοπές», οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ΄ Τάξης(Γ1, Γ2 και Γ3), αξιοποιώντας την διαδικτυακή εφαρμογή https://www.canva.com/ , δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες με θέμα «Γνωρίστε την  Ήπειρο» ! Μέσα από τις αφίσες, οι μαθητές/ μαθήτριες πρότειναν σε Γάλλους επισκέπτες μια αξέχαστη διαμονή στην

 » Διαβάστε περισσότερα

Γ2: Εορτασμός του Πολυτεχνείου 2020

Φέτος τιμήσαμε το Πολυτεχνείο με διαφορετικό τρόπο με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου(Γ2).

Ρωτήσαμε τους μαθητές: «Ποιες λέξεις σας έρχονται στο μυαλό σας όταν ακούτε την λέξη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;»

Κάθε μαθητής/ μαθήτρια πρότεινε μια λέξη που αρχίζει από ένα γράμμα της λέξης  «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ». Στη συνέχεια, έψαξε στο διαδίκτυο και βρήκε  μια εικόνα σχετική με την λέξη!

 » Διαβάστε περισσότερα