Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2020-2021 στα Γαλλικά: «En route 2.0!»

Τη σχολική χρονιά 2020-2021, οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικών της Α’ Γυμνασίου (Α1, Α2) συμμετείχαν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «En route 2.0!». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  παρά τις  δυσκολίες που έφερε η πανδημία  covid-19, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες του eTwinning έργου. Οι μαθητές/τριές μας  συνεργάστηκαν με μαθητές/τριες σχολείων από το Βέλγιο, την Ιταλία  και την Ισπανία  χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα. Κλήθηκαν να αναπτύξουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή: γλωσσικές, ψηφιακές, κοινωνικές, επικοινωνιακές.

Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά σε επίπεδο τάξης αλλά και σε διακρατικές ομάδες. Συμμετείχαν σε συνεργατικές δραστηριότητες, όπως δημιουργία μάσκας πάνω στην οποία υπήρχαν προτάσεις παρουσίασης του κάθε μαθητή/ τριας. Επίσης, δημιούργησαν συνεργατικά ποιήματα-καλλιγράμματα (calligrammes) δηλαδή καλλιγραφήματα, ένα είδος ποιήματος στο οποίο οι λέξεις είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν οπτική εικόνα.  Ζωγράφισαν και δημιούργησαν λογότυπα (logo) για το έργο και μέσα από ψηφοφορία αναδείχτηκε το καλύτερο ( αυτό του σχολείου μας). Αντάλλαξαν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους  twinmail, μηνύματα μέσω της πλατφόρμας του twinspace, αντάλλαξαν επίσης ευχές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, παρουσίασαν στους συνεργάτες τους την καθημερινή τους ρουτίνα, το πρόγραμμά τους δηλαδή στη διάρκεια μιας ημέρας εγκλεισμού λόγω της πανδημίας COVID-19, δημιούργησαν κόμικ στο οποίο εξέφρασαν τα σχέδια τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όλες οι δραστηριότητες της δράσης εντάσσονται στο Αναλυτικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά) και υλοποιήθηκαν την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών  Ελένης Χαρτζάβαλου.

Δείτε πως δούλεψαν οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών με τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους, στη συνεργατική πλατφόρμα  twinspace  του προγράμματος, η οποία αποτελεί εργαλείο συνεργασίας με τους εταίρους καθώς και την τελική συλλογή συνεργατικών δραστηριοτήτων του έργου, που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή Genially και μπορείτε να δείτε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση