Το τρελοβάπορό μας

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές του Α’4 πειραματίστηκαν στη δημιουργική γραφή και παρήγαγαν συλλογικά μια δική τους ποιητική σύνθεση εμπνευσμένη από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Το τρελοβάπορο«.

Το τρελοβάπορό μας
Το τρελοβάπορό μας κύματα αψηφά

          περάσαμε βδομάδες μέσα στα βουνά
Οι ναύτες προσπαθούσαν

 » Διαβάστε περισσότερα

Σταυρόλεξα στις επίκεντρες-εγγεγραμμένες γωνίες

1Οι μαθητές του Β4, σχ έτος 2021-22, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε εξάσκηση στις επίκεντρες-εγγεγραμμένες γωνίες, λύνοντας σταυρόλεξα on line. Τα σταυρόλεξα έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή CROSSWORDLABS.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βλάχα Βασιλική

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μέτρηση ύψους κολόνας της ΔΕΗ με εξάντα

με εξάνταΜια ομάδα μαθητών του Γ4, σχ. έτος 2021-22, παρουσιάζουν σε βίντεο την μέτρηση μιας κολόνας της ΔΕΗ με εξάντα.

Μετρούν την γωνία ύψους με τον εξάντα, υπολογίζουν το ύψος της κολόνας  με χρήση τριγωνομετρίας και εκτιμούν το

 » Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Εξάντα

1Ο εξάντας είναι όργανο μέτρησης γωνιών. Μια ομάδα μαθητών του Γ2, σχ έτος 2021-22, παρουσιάζει σε βίντεο την κατασκευή του με απλά υλικά. Οι μαθητές συμμετείχαν με το βίντεο αυτό στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

 » Διαβάστε περισσότερα

Πυθαγόρειο θεώρημα

Θεώρημα

Δυο ομάδες μαθητών του Β4, σχ. έτος 2021-22, συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ στις 6 -7 Απριλίου 2022 με εργασίες σχετικά με την απόδειξη του Πυθαγορείου Θεωρήματος.

Υπεύθυνη καθηγήτρια:

 » Διαβάστε περισσότερα

Διπλασιασμός Τετραγώνου

Μια ομάδα μαθητών της Α’ Τάξης του σχ. έτους 2021-22 συμμετείχαν στο 2ο μαθηματικό φεστιβάλ παρουσιάζοντας απόσπασμα του διαλόγου Σωκράτη-Μένωνα (Πλάτωνος  «Μένων»), σχετικά με τον διπλασιασμό Τετραγώνου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Βλάχα Βασιλική

 » Διαβάστε περισσότερα

Όψεις και κατόψεις του «Σπιτιού του Δεσπότη»

Με αφορμή την περιδιάβαση στα στενά της πόλης μας, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ιστορικά Τοπόσημα των τριών Γιαννιώτικων Κοινοτήτων» (8/3/2022), οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β3 σε δυάδες φιλοτέχνησαν ζωγραφική απεικόνιση των όψεων και των κατόψεων του κτιρίου «Οικία του Χουσείν μπέη» ή «Σπίτι του Δεσπότη«, με υλικά της επιλογής τους:

 » Διαβάστε περισσότερα

Ολοκλήρωση του Γαλλόφωνου έργου eTwinning: «ça roule»

Τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές της τάξης Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου (Τμήματα Α1, Α2, Α3) συμμετείχαν σε ένα Γαλλόφωνο έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «ça roule». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  μας επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με μαθητές σχολείων από το

 » Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή ποιημάτων στα Γαλλικά με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Συγγράφουμε ποιήματα και τραγουδάμε ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό” και με αφορμή την πανελλήνια ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (6 Μαρτίου) , οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης των γαλλικών, τμήμα Β1, έγραψαν συνεργατικά ποιήματα Χαϊκού, Ακροστιχίδες και Καλλιγράμματα/καλλιγραφήματα (σχηματικά ποιήματα).

Προσεγγίζοντας το θέμα του σχολικού εκφοβισμού κατά την διάρκεια του

 » Διαβάστε περισσότερα