Συγγραφή ποιημάτων στα Γαλλικά με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Συγγράφουμε ποιήματα και τραγουδάμε ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό” και με αφορμή την πανελλήνια ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (6 Μαρτίου) , οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης των γαλλικών, τμήμα Β1, έγραψαν συνεργατικά ποιήματα Χαϊκού, Ακροστιχίδες και Καλλιγράμματα/καλλιγραφήματα (σχηματικά ποιήματα).

Προσεγγίζοντας το θέμα του σχολικού εκφοβισμού κατά την διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών, οι μαθητές του τμήματος Β1,  εργάστηκαν σε δυάδες και χρησιμοποίησαν τις νέες τεχνολογίες. Με ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές  δημιούργησαν εννοιολογικούς χάρτες, συννεφόλεξα και παζλ.  Ως τελικό προϊόν,  έγραψαν συνεργατικά ποιήματα Χαϊκού, Ακροστιχίδες και Καλλιγράμματα/καλλιγραφήματα ( σχηματικά ποιήματα).

Οι μαθητές στα ποιήματα τους περιέγραψαν τα συναισθήματα που θα ένιωθαν αν έπεφταν θύμα σχολικού εκφοβισμού ή αν ήταν μάρτυρες σχολικής βίας . Προσπάθησαν να περάσουν με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας γύρω από το θέμα της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών εδώ και εδώ

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Χαρτζάβαλου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *