Παρουσίαση του project αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης του σχολείου μας, στο μάθημα των Εικαστικών δημιούργησαν έργα χαρακτικής, αφιερωμένα στον  στον Γιαννιώτη ζωγράφο και χαράκτη Βασίλη Καζάκο με αφορμή το «Συμπόσιο χαρακτικής – μνήμη Β. Καζάκου που διοργάνωσε η ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, η Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και άλλοι φορείς.

Στην έκθεση μαθητικών έργων χαρακτικής που έγινε κατά τη διάρκεια του συμποσίου στα ΓΑΚ – Ιστορικό αρχείο Ηπείρου, στα Ιωάννινα από 11/5/2015 έως 13/5/2015, παρουσιάσαμε σε δύο ταμπλό περίπου 60 έργα μαθητών και άλλα τόσα προβλήθηκαν σε διαφάνειες.

δείτε μερικά στιγμιότυπα από το project – αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο.

 

σύνθεση έργων χαρακτικής μαθητώνσύνθεση έργων χαρακτικής μαθητών

Η προσεγγιση της Τέχνης και τεχνικών της χαρακτικής και της Τέχνης του Β. Καζάκου έγινε με βάση την ενότητα «χαρακτική» και υπονότητες όπως ζωγραφικός χώρος, σύνθεση – καλλιτεχνικές συνθέσεις, η δική μου πραγματικότητα για την Α τάξη και  τις: σχέδιο και χρώμα, ζωγραφικός χώρος, ανάλυση και σύνθεση, αλληγορικά και συμβολικά έργα, για τη Β Τάξη.

 

Πηγή: Παρουσίαση του project αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο » Εικαστικά στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση