Feed
Άρθρα
Σχόλια

Πρόσφατα μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκεφθήκαμε την έκθεση: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, του Κώστα Κοτσανά και την έκθεση: Θεοί και ήρωες της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας, στο Γουδί. Η μια έκπληξη διαδέχονταν την άλλη κατά την περιήγηση μας στον χώρο. Από τη μια πανέξυπνες κατασκευές που έχουν κατασκευαστεί όπως περιγράφονται από τον Πλάτωνα, Αρχιμήδη, Ηρωνα κλπ για να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων σε καιρό ειρήνης και πολέμου, από την άλλη υπέροχα μεγαλοπρεπή αγάλματα που προσομοίαζαν Θεούς και Ήρωες της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.

Στην έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας είδαμε τους προάγγελους των ρομπότ, της αεριοπροώθησης πυραύλων, του κινηματογράφου-θεάτρου,του ταξίμετρου, της επικοινωνίας, του πιάνου και πολλών αυτόματων έξυπνων κατασκευών. 

1

 

2

3

 

Περισσότερα για τις κατασκευές αυτές στο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο του Πύργου Ηλείας

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μια περιήγηση αρκετών εκθεμάτων της έκθεσης από τον Κο Κοτσανά, στα Τρίκαλα.

www.kotsanas.com

 

Στην έκθεση Θεοί και Ηρωες είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ιστορίες της μυθολογίας μας και να φανταστούμε να πρωταγωνιστούν σε αυτές Θεοί και ήρωες της αρχαιότητας. Στην έκθεση καθένας από αυτούς είναι ντυμένος με την ενδυμασία που τον αντιπροσωπεύει σε μια στιγμή επίδειξης και υπενθύμισης βασικής ιδιότητας του. Ο Ποσειδώνας με την τρίαινα, ο Αχιλλέας να κοιτάζει τη φτέρνα του, ο Προμηθέας στον Καύκασο κλπ και ο Πολύφημος στο τέλος της αίθουσας επιβλητικός με το υπερμέγεθος του.

4

 

6 11 13 12 14 10 9 8 7

17 18 22

Περισσότερα για την έκθεση Θεοί και ¨Ηρωες  ΕΔΩ

και φυσικά μετά την έκθεση παίξαμε σε παρακείμενο γήπεδο 
 
 
19 20
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων