Διάθεση 4x TFT οθονών στο Δημοτικό Γαλατά

Το ΚεΠληΝεΤ διέθεσε 4x οθόνες TFT 17″ IBM ThinkCentre L1711p στο Δημοτικό Γαλατά, που αντικατέστησαν υπάρχουσες TFT οθόνες.

Οι οθόνες παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση σε πυκνωτές και καλύφθηκε από το ΚεΠληΝεΤ και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 14 Δεκεμβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Επισκευή μητρικών καρτών με solid state πυκνωτές στο Γυμνάσιο Κανδήλας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση solid state πυκνωτών σε 5 Η/Υ του Γυμνασίου Κανδήλας. Οι πυκνωτές αντικαταστάθηκαν από κλασσικούς πυκνωτές καθώς solid state δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν. Λόγω μεγαλύτερου μεγέθους των πυκνωτών δεν χώραγαν κάτω από την ψύκτρα του επεξεργαστή και έτσι έγινε κόλληση μέσω καλωδίων σε διαφορετικά σημεία των μητρικών.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 3 Δεκεμβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Reflow καρτών γραφικών laptop & desktop

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επισκευή – επανακόλληση  chipset καρτών γραφικών σε laptop & desktop Η/Υ από το ΚεΠληΝεΤ, διαδικασία γνωστή ως reflowing.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 3 Δεκεμβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση ενός Η/Υ στο 3ο Δημοτικό Αιτωλικού

Το Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτ/νίας προχώρησε στην εγκατάσταση 1x Η/Υ στο 3ο Δημοτικό Αιτωλικού.

Ο Η/Υ (Pentium IV 2.5GHz, 512MB RAM ) παραχωρήθηκε από την Δ.Δ.Ε. Αιτνίας. Αν και σχετικά παλαιάς τεχνολογίας (2005) συνδέθηκε ως LTSP thin clients στην υποδομή του εργαστηρίου και λειτουργούν ως τερματικά (οι εφαρμογές τρέχουν στον LTSP server του εργαστηρίου).

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 30 Οκτωβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 2 Η/Υ στο Γυμνάσιο Κατοχής

Το Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτ/νίας προχώρησε στην εγκατάσταση 2x Η/Υ στο Γυμνάσιο Κατοχής.

Οι Η/Υ (Pentium III 866MHz και 384MB RAM) και (Pentium IV 630 3GHz, 512MB RAM), παραχωρήθηκαν από την Δ.Δ.Ε. Αιτνίας. Αν και σχετικά παλαιάς τεχνολογίας (2002 & 2005 αντίστοιχα) συνδέθηκαν ως LTSP thin clients στην υποδομή του εργαστηρίου και λειτουργούν ως τερματικά (οι εφαρμογές τρέχουν στον LTSP server του εργαστηρίου).

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 30 Οκτωβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση ενός Η/Υ στο Γυμνάσιο Κατοχής

Το Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτ/νίας προχώρησε στην εγκατάσταση 1x Η/Υ στο Γυμνάσιο Κατοχής.
Ο Η/Υ (Pentium III 800MHz, 512MB RAM), παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής αφορούσε σε αντικατάσταση σε πυκνωτές και καλύφθηκε από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Ο Η/Υ αν και παλιός (2002) συνδέθηκε ως LTSP Linux Thin Client στην υποδομή του εργαστηρίου και λειτουργεί ως τερματικό, δηλαδή οι εφαρμογές τρέχουν στον εξυπηρετητή LTSP του εργαστηρίου.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 30 Οκτωβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Απόφαση ένταξης πράξης για την ανανέωση του υπολογιστικού εξοπλισμού των σχολείων

Στις 3/10/2018 αποφασίστηκε η ένταξη της πράξης για την ανανέωση του υπολογιστικού εξοπλισμού των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το ποσό των 4.080.394€ το οποίο θα κατανεμηθεί αναλογικά (με τον αριθμό των σχολικών μονάδων) σε Αιτ/νία, Αχαϊα και Ηλεία.

Το παραπάνω ποσό αφορά τόσο τις σχολικές μονάδες γενικής όσο και επαγγελματικής παιδείας και στην ουσία θα ανανεωθεί ένα ποσοστό του υπάρχοντος εξοπλισμού των εργαστηρίων, της τάξης του 40-60%.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη του τεύχους του διαγωνισμού βάσει της μελέτης που είχε πραγματοποιήσει ο Γ. Σιάχος για τον εξοπλισμό και τις ποσότητες που απαιτούνται. Εάν αυτό είναι έτοιμο έως τις αρχές του 2019 και ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, αναμένεται το 1ο εξάμηνο του 2020 να αρχίσει η παραλαβή του εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες.

Οι σχολικές μονάδες σκόπιμο είναι να προχωρήσουν στις αναβαθμίσεις του εξοπλισμού όπως σας έχουμε αναφέρει στις εκθέσεις που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο Π.Σ. http://helpdesk.sch.gr. Ως Κε.Πλη.Νε.Τ. είχαμε επισκεφθεί όλα τα εργαστήρια και γνωρίζαμε ακριβώς τις ανάγκες ΤΠΕ των μονάδων σας οπότε η μελέτη που εκπόνησα για την Αιτ/νία έχει λάβει υπόψιν της τις πραγματικές ανάγκες, ενώ έγιναν οι σχετικές εκτιμήσεις για τα ολιγοθέσια και τα νηπιαγωγεία. Δεν χρειάζεται λοιπόν να υποβάλετε αιτήματα, ούτε να αιτηθείτε εξοπλισμό, ούτε να ορίσετε προδιαγραφές ή ποσότητες εξοπλισμού.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 15 Οκτωβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού έργου Edulabs

Υπογράφηκε η σύμβαση από το ΥΠΕΘ για την Α’ φάση του έργου Edulabs, http://edulabs.minedu.gov.gr/ όπου τον Απρίλιο του 2016 είχατε καταγράψει τον εξοπλισμό των μονάδων σας και είχατε αιτηθεί νέο εξοπλισμό.
Από το παράρτημα της σύμβασης που περιλαμβάνει τη λίστα των σχολείων που θα λάβουν εξοπλισμό, φαίνεται ότι εξοπλισμός θα διατεθεί μόνο σε 2 σχολεία της Ν.Ε. Αιτ/νίας, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Καινουρίου.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 11 Σεπτεμβρίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 1 Η/Υ και 1 οθόνης TFT στη μοναδική μαθήτρια στην Κλεπά Αιτ/νίας

Το Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτ/νίας προχώρησε στην εγκατάσταση 1x Η/Υ και 1x οθονών TFT 17″ που δόθηκε στη μοναδική μαθήτρια του χωριού Κλεπά της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας της Περιφερειακής Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Η/Υ (1x 2007 Core2Duo E6600, 2GB RAM, 500GB HDD) και η οθόνη TFT 17″, παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής αφορούσε σε αντικατάσταση σε πυκνωτές και καλύφθηκε από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Στον Η/Υ εγκαταστάθηκε Ubuntu Linux 16.04 Mate και το εκπαιδευτικό λογισμικό του Γυμνασίου ώστε να διευκολύνει τη μαθήτρια, της 1ης τάξης Γυμνασίου από τη νέα σχολική χρονιά, στις σχολικές της υποχρεώσεις. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη μαθήτρια μετακινούνταν καθημερινά 30+ χλμ για να φοιτήσει στο πλησιέστερο δημοτικό σχολείο.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 2 Ιουλίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 4 Η/Υ και 8 οθονών TFT στο 3ο Δημοτικό Αιτωλικού

 Το Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτ/νίας προχώρησε στη δημιουργία σχολικού εργαστηρίου πληροφορικής στο 3ο Δημοτικό Αιτωλικού με την εγκατάσταση 4x Η/Υ και 8x οθονών TFT 17″.

Οι Η/Υ (1x 2006 Pentium D 2.8GHz, 512ΜΒ RAM, 2x 2005 Pentium 4 530 512MB RAM, 1x 2007 Core2Duo E6600, 2GB RAM) και οι 8x οθόνες TFT 17″, παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής αφορούσε σε αντικατάσταση σε πυκνωτές, ανεμιστήρες και ψύκτρες και καλύφθηκε από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Ο παραπάνω εξοπλισμός συμπλήρωσε τους 3 Η/Υ και αντικατέστησε τις CRT οθόνες που διέθετε το σχολείο και πλέον λειτουργούν ως LTSP thin & fat clients (ανάλογα την ηλικία τους) στον καινούριο εξυπηρετητή που προμηθεύτηκε το σχολείο και στον οποίο εγκαταστάθηκε Ubuntu LTSP 16.04 από το Κε.Πλη.Νε.Τ.

Το σχολείο χρειάστηκε να προμηθευτεί μόνο κάποια καινούρια πληκτρολόγια και ποντίκια καθώς και καλώδια ήχου για τις οθόνες που διέθεταν ηχεία.

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 27 Ιουνίου 2018 Γιάννης Σιάχος

Προηγούμενα άρθρα


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία