Διάθεση εξοπλισμού στη ΔΔΕ Αιτ/νίας

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε μία TV 26″ F&U LED στη ΔΔΕ Αιτ/νίας.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Ιανουαρίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού στο ΓΕΛ Ματαράγκας

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε ένα Fast Ethernet Switch Cisco στο ΓΕΛ Ματαράγκας. Το switch αντικατέστησε το παρωχημένης τεχνολογίας HUB που συνέδεε τα γραφεία των εκπαιδευτικών, του δ/ντη και τις αίθουσες.
Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το ΠΣΔ και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών (Δ/νση ΠΣΔ & ΔΤ) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος». Πρόκειται για εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν στην 1η φάση δημιουργίας του ΠΣΔ (έργο Ασκός του Αιόλου) στους κεντρικούς κόμβους του ΠΣΔ και πλέον έχει αντικατασταθεί.

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ αφαίρεσε από το switch τα ανεμιστηράκια που έκαναν θόρυβο, κατόπιν δοκίμασε τον εξοπλισμό για 2 εβδομάδες και τελικά τον εγκατέστησε στο εργαστήριο πληροφορικής του ΓΕΛ Ματαράγκας.

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Ιανουαρίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Ανακύκλωση εξοπλισμού 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ συγκέντρωσε και έστειλε για ανακύκλωση στην «Ανακυκλώνω στην Πηγή» 14 οθόνες CRT 17″, 2 σαρωτές και 7 εκτυπωτές.
Ο εξοπλισμός ανήκε στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά την πρόσφατη αναβάθμισή του με TFT οθόνες που επισκευάστηκαν από το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ.

Ευχαριστούμε τον αγαπητό συνάδελφο Κώστα Κούστα για τη διάθεση του αγροτικού του και τη μεταφορά τους από το Μεσολόγγι στο Ρίο.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 18 Δεκεμβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε έναν Η/Υ Pentium D 2.8GHz με 2GB RAM χρονολογίας 2006 και 13 οθόνες TFT (8 οθόνες 17″ TFT Multimedia 1280×1024, 1 οθόνη 19″ 1440×900, 3 οθόνη 19″ 1280×1024, 1 οθόνη 15″ 1024×768 ) στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου για το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. που χρησιμοποιεί και που λειτουργεί με Ubuntu LTSP.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο τα καλώδια VGA και δικτύου και τα ηλεκτρονικά (πυκνωτές, διόδους κτλ).

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 4 Δεκεμβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Μετατροπή του εργαστηρίου του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου σε LTSP

Το ΣΕΠΕΗΥ στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου μετατράπηκε σε LTSP και όλα τα υπάρχοντα PCs (11x Pentium IV 2.8GHz & Celeron 430, 1,5GB) συνδέονται ως LTSP thin clients (τερματικά) σε καινούριο εξυπηρετητή που προμηθεύτηκε η σχολική μονάδα. To συνολικό κόστος αναβάθμισης ήταν της τάξης των 400€ (περιελάμβανε εξυπηρετητή και gigabit switch). Στον εξυπηρετητή εγκαταστάθηκε η λύση του Ubuntu LTSP 18.04 όπως περιγράφεται στο http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/Αρχιτεκτονική

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 6 Νοεμβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε τρεις (3) Η/Υ Pentium χρονολογίας 2006 (2x Pentium IV 3GHz, 512ΜΒ RAM, 1x Pentiuim IV 2.8GHz 512ΜΒ RAM) και 12 οθόνες TFT (6 οθόνες 17″ TFT Multimedia 1280×1024, 1 οθόνη 19″ 1600×900, 1 οθόνη 15″ 1366×768 και 4 15″ οθόνες 1024×768) στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου για το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. που χρησιμοποιεί και το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου και που λειτουργεί με Ubuntu LTSP. Οι Η/Υ εκκινούν από το δίκτυο και αντικατέστησαν παλιότερους Η/Υ (Pentium IV 2.4GHz, 256ΜΒ RAM)

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο 3 μπαταρίες CR2032, 5 τροφοδοτικά 12V 4.5A και τα ηλεκτρονικά (πυκνωτές, διόδους κτλ).

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Οκτωβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Ενεργοποίηση VDSL υπηρεσίας 50Mbps στις σχολικές μονάδες

Το ΠΣΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης και τον ΟΤΕ, έχει προβεί σε ένα μαζικό αίτημα για όλες τις γραμμές του ΠΣΔ για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας VDSL 50Mbps.

Ήδη το ΠΣΔ σε συνεργασία με τον ΟΤΕ έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη άμεση δρομολόγηση αυτού του αιτήματος.

Φυσικά η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί όπου αυτό είναι εφικτό και σύμφωνα με τις δυνατότητες του δικτύου του ΟΤΕ. (υπολογίζεται περίπου στο 50% των γραμμών ΠΣΔ, αν και η κατάσταση αυτή είναι δυναμική).

ΚΑΦΑΟ VDSL ΟΤΕ

Εάν η σχολική σας μονάδα απέχει λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από το κέντρο του ΟΤΕ ή από ΚΑΦΑΟ VDSL (οι κατανεμητές αυτοί διαθέτουν κλιματιστικές μονάδες και κάνουν αρκετό θόρυβο όταν περνάτε κοντά τους, βλ. φωτογραφία) τότε λογικά μπορεί να αναβαθμιστεί στην τεχνολογία VDSL.

Συνεπώς από εδώ και στο εξής θα παγώσουν όλα τα μεμονωμένα αιτήματα ενεργοποίησης της υπηρεσίας VDSL καθώς αυτή θα ενεργοποιηθεί όπου είναι δυνατόν. Η αναβάθμιση θα γίνει κάθετα και θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και τις Διοικητικές μονάδες.

Τα βήματα της αναβάθμισης είναι:

 1. Παραλαμβάνετε μέσω ΕΛΤΑ Courier (αποστολέας ΟΤΕ, παραλήπτης ΥΠΕΘ ΔΗΜΟΣΙΟ και δ/νση σχολικής μονάδας) ένα καινούριο CPE.
 2. Μετά την παραλαβή του CPE, κάποια στιγμή διακόπτεται η σύνδεση ADSL με το ΠΣΔ.
 3. Εντός βδομάδας από τη διακοπή θα έρθει τεχνικός του ΟΤΕ που θα ενεργοποιήσει τη γραμμή VDSL και θα συνδέσει σε αυτήν το CPE.
 4. O τεχνικός θα ρυθμίσει το CPE, θα σας επιδείξει ότι έχετε πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω Cosmote και θα αποχωρήσει.
 5. Θα πρέπει να ρυθμιστεί το CPE ώστε να πραγματοποιεί σύνδεση στο ΠΣΔ (ώστε να υπάρχει και η υπηρεσία φιλτραρίσματος περιεχομένου). Αυτό μπορεί να γίνει
  • από τον υπεύθυνο πληροφορικής ακολουθώντας τα βήματα περιγράφονται εδώ.
  • ή σε συνεννόηση με το ΠΣΔ 801-11-801-81
  • ή σε συνεννόηση με το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ

Συνήθως από την παραπάνω διαδικασία οι δρομολογητές Cisco 800 Series (πχ 831, 870 κτλ) τίθενται εκτός λειτουργίας από τον τεχνικό του ΟΤΕ. Επειδή είναι ηλικίας 10+ ετών και αφενός δεν υποστηρίζουν τεχνολογία VDSL και αφετέρου είναι αρκετά παλιοί για να υποστηρίξουν δρομολόγηση σε 50Mbps, προτείνουμε την άμεση αντικατάστασή τους με δρομολογητές mikrotik με κόστος ~100€. Το πλεονέκτημα είναι ότι η σχολική μονάδα θα εξακολουθήσει να έχει πλήρη σύνδεση με το ΠΣΔ (με εσωτερικές – ιδιωτικές δ/νσεις ΠΣΔ) και επιπλέον δεν θα χρειάζεται να ρυθμίσει εκ νέου το CPE κάθε φορά που αυτό γίνεται reset ή αναβαθμίζεται το firmware από την Cosmote (γίνεται συχνά) ή το κάνει reset κάποιος μαθητής / εκπαιδευτικός για να συνδεθεί στο wifi του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ορίσουμε το κατάλληλο μοντέλο δρομολογητή.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 18 Οκτωβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Αναβάθμιση Ubuntu LTSP 18.04 σε σχολικές μονάδες

Οι ακόλουθες σχολικές μονάδες αναβαθμίστηκαν σε Ubuntu LTSP 18.04 σύμφωνα με την προτροπή μας:

 • Γυμνάσιο Κατοχής
 • ΓΕΛ Ματαράγκας
 • Δημοτικό Γαλατά
 • Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
 • ΓΕΛ Αιτωλικού
 • 3ο Δημοτικό Αιτωλικού
 • 1ο EK Αγρινίου εργαστήριο ισογείου
 • 1ο EK Αγρινίου εργαστήριο 1ου ορόφου Γ’ κτηρίου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 14 Οκτωβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 3 Η/Υ στο Ε.Κ. Αγρινίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε τρεις (3) Η/Υ Pentium χρονολογίας 2006 (1x Pentium IV 3.2GHz, 1GB RAM, 1x Pentiuim IV 3GHz 1.5GB RAM, 1x Pentium IV 3.4GHz 2GB RAM) και 2 οθόνες TFT 17″ 1280×1024 multimedia στο E.K. Αγρινίου για το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του ισογείου που χρησιμοποιεί και το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου και που λειτουργεί με Ubuntu LTSP. Οι Η/Υ εκκινούν από το δίκτυο και αντικατέστησαν παλιότερους Η/Υ (Pentium III 800MHz, Pentium IV 1.7GHz)

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο 1x DIMM DDR2 2GB και 2 μπαταρίες CR2025.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 14 Οκτωβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση ενός Η/Υ και μίας οθόνης TFT στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου Ξηρομέρου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε έναν Η/Υ Pentium Core 2 Duo E4500, 2GB RAM (εξοπλισμός του 2009) και μία οθόνη TFT 15″ 1024×768 στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου Ξηρομέρου για το γραφείο των εκπαιδευτικών.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο έναν δίσκο SSD στον οποίο εγκαταστάθηκε Ubuntu Mate 18.04.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 7 Οκτωβρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Προηγούμενα άρθρα


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία