Ανεπιθύμητη αλληλογραφία – Ενημέρωση και μέτρα προστασίας

Τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται μια έξαρση της ανεπιθύμητης εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε λογαριασμούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Τα μηνύματα αυτά, εκτός από ενοχλητικά, είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνα, γι αυτό είναι επιτακτικό να μπορείτε να τα αναγνωρίζετε ΠΡΙΝ δοκιμάσετε να τα διαβάσετε.

Α. Τα χαρακτηριστικά τους είναι:

1. Προέρχονται συνήθως από χώρες του εξωτερικού με μη αναγνωρίσιμη διεύθυνση αποστολέα, π.χ  arthur@view-sonic.ae. Αυτή η πραγματική διεύθυνση προέλευσης αποκρύπτεται από το πεδίο Αποστολέας ή Από του προγράμματος ανάγνωσης αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε. Για να τη δείτε, βάλτε το ποντίκι πάνω από τον υποτιθέμενο αποστολέα ή επιλέξτε το μήνυμα και δείτε τον πραγματικό αποστολέα στην επικεφαλίδα του.

2. Περιέχουν συνήθως ως επισυναπτόμενο ένα έγγραφο .doc ή συμπιεσμένο αρχείο .zip με ακατανόητο όνομα, π.χ. SGL-090120 SOQ-092320.doc ή UYM-090120 ZGZ-092320.zip. Σε καμία περίπτωση μη δοκιμάσετε να ανοίξετε αυτό το επισυναπτόμενο. Κινδυνεύει η ασφάλεια του λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

3. Το συνολικό μέγεθος του μηνύματος είναι από 140ΚΒ έως 350ΚΒ.

4. Παρότι το θέμα τους φαίνεται υπηρεσιακά πειστικό, συνήθως μια προσεκτική ανάγνωση του θέματος ή και του σώματος του μηνύματος αποκαλύπτει ότι είναι παραπλανητικό.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα εισερχόμενο μήνυμα έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, διαγράψτε το αμέσως από τα Εισερχόμενα και από τον Κάδο.

Β. Μέτρα προστασίας

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σχολείου σας μέσα από τη σελίδα webmail.sch.gr.

2. Μεταβείτε στην ενότητα Αλληλογραφία->Κανόνες. Εδώ μπορείτε να ορίσετε κανόνες διαλογής των εισερχόμενων μηνυμάτων ώστε να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα τη στιγμή που θα εμφανιστούν. Η ιδέα είναι να τα αναγνωρίσετε από την κατάληξη της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του αποστολέα. Οι κανόνες που περιγράφονται παρακάτω είναι εμπειρικοί από τα μέχρι τώρα δεδομένα, συλλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ενημερώνονται διαρκώς.

3. Επιλέξτε Νέος Κανόνας. Δώστε ένα όνομα στον κανόνα και έπειτα γεμίστε τα πεδία όπως φαίνεται στην Εικόνα1. Ο κανόνας αυτός συλλαμβάνει μηνύματα με βάση τη χώρα προέλευσης.

Εικόνα 1: Κανόνας σύλληψης μηνυμάτων βάσει της κατάληξης της διεύθυνσης προέλευσης

Συνοπτικά:

 • Για ένα εισερχόμενο μήνυμα που ταιριάζει: -> Με Οποιοδήποτε από τα ακόλουθα
 • Από (From) – Τελειώνει σε – <Η κατάληξη της διεύθυνσης αποστολής>  
  • Οι καταλήξεις που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι οι ακόλουθες:
  • .pk .br .jp .in .za .nz .mx .my .mz .biz .lt .zw .sg .vn .es .it .ke .zm .cl .id .pl .hr .net .at .fr .de .ch .ba .si .lk .biz .cn .mg .ae .ir .org .lv .tz .ge .th .kz .ru us .ca .pe .top .sz .rs .co
 • Κάνε αυτό: -> Αποθήκευση στο φάκελο… -> Spam
 • Αποθήκευση

4. Επιλέξτε Νέος Κανόνας. Δώστε ένα όνομα στον κανόνα και έπειτα γεμίστε τα πεδία όπως φαίνεται στην Εικόνα2. Ο κανόνας αυτός συλλαμβάνει μηνύματα με κατάληξη .com, επιτρέποντας όμως αυτά που προέρχονται από γνωστούς παρόχους.

Εικόνα2: Κανόνας για τη σύλληψη μηνυμάτων από διευθύνσεις με κατάληξη .com, πλην των ορισμένων ως νόμιμων.

Συνοπτικά:

 • Για ένα εισερχόμενο μήνυμα που ταιριάζει: -> Όλα από τα ακόλουθα
 • Οι διευθύνσεις που επιτρέπονται είναι από gmail, hotmail, yahoo, ymail, windowslive και εμπλουτίζονται αν χρειαστεί.
 • Κάνε αυτό: -> Αποθήκευση στο φάκελο… -> Spam
 • Αποθήκευση

5. Να ελέγχετε καθημερινά τον φάκελο Spam σε περίπτωση που οι κανόνες συλλάβουν νόμιμα μηνύματα. Επίσης, εμπλουτίστε τους κανόνες με νέες απαγορευμένες διευθύνσεις, εάν εμφανιστούν.

Γ. Παραβίαση λογαριασμού

Εάν ο λογαριασμός σας παραβιαστεί, τότε θα αρχίσει να αποστέλλει μαζικά κακόβουλα μηνύματα ακριβώς του είδους που περιγράφτηκε πιο πάνω. Σε αυτήν την περίπτωση το Π.Σ.Δ. θα μπλοκάρει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων και θα σας ενημερώσει με ένα σχετικό μήνυμα που περιέχει ακριβείς οδηγίες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Η λήψη νέων μηνυμάτων θα συνεχίζεται κανονικά.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Σεπτεμβρίου 2020 Οδυσσέας Δαγκλής

Διάθεση εξοπλισμού στο 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε 5 H/Y (Pentium 4 2.4GHz, 2GB RAM) στο 5o Δημοτικό Μεσολογγίου προς αντικατάσταση παλαιοτέρων (Pentium III, 128MB) που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μετά την αναβάθμιση του Ubuntu LTSP στην έκδοση 18.04.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 26 Ιουνίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Αναβάθμιση του Ubuntu LTSP σε 18.05 στο 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου

Το 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου αναβαθμίστηκε στην τελευταία έκδοση της λύσης Ubuntu LTSP 18.04.
Για την αναβάθμιση απαιτήθηκε εκτός της εγκατάστασης του εξυπηρετητή με την νέα έκδοση, η αναβάθμιση τριών σταθμών εργασίας με 256MB RAM DDR που καλύφθηκε από το στοκ που διαθέτει το γραφείο ΠληΝεΤ.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 25 Ιουνίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε 10 οθόνες TFT στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου αντικαθιστώντας οθόνες CRT στα γραφεία των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα διατέθηκαν: 3x 15″ 1024×768 multimedia (2005), 2x 17″ 1280×1024 (2006), 2x 19″ 1440×900 multimedia (2008), 1x 20″ 1680×1050 (2008), 2x 19″ 1366×768 (2017).

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο τα ηλεκτρονικά (πυκνωτές, διόδους κτλ).

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 31 Μαΐου 2020 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση εξοπλισμού στο EK Αγρινίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε άλλους 2 Η/Υ (Pentium 4, 631 με 1,5GB DDR-2) χρονολογίας 2005 στο EK Αγρινίου για τις ανάγκες του εργαστηρίου πληροφορικής, που αντικατέστησαν παλιότερους Η/Υ (Pentium III). Με τους συγκεκριμένους Η/Υ ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των δύο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. που λειτουργούν με Ubuntu LTSP.
Συνολικά διατέθησαν 11 H/Y και 20 οθόνες TFT και εγκαταστάθηκε εξυπηρετητής Ubuntu 18.04 LTSP καθιστώντας τα 2 Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. πλήρως λειτουργικά με 2χ15 θέσεις εργασίας.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές  και καλύφθηκε από το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο τα ηλεκτρονικά (πυκνωτές, διόδους κτλ).

Τα δύο εργαστήρια μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού τους:

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 31 Μαΐου 2020 Γιάννης Σιάχος

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020

Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου, οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 θα στηριχθούν στο παλιό σύστημα μετάδοσης, γνωστό ως VBI.

Άρα συνδέστε την οθόνη στο παλιό υπολογιστή (PC VBI) και ελέγξτε τις συνδέσεις:

 • από την κεραία TV προς τον ενισχυτή (συνήθως μάρκας Mistral), οποίος θα πρέπει να είναι συνδεμένος σε πρίζα ΔΕΗ
 • από τον ενισχυτή TV με καλώδιο κεραίας TV (ομοαξονικό καλώδιο) προς αποκωδικοποιητή MPEG-4 (συνήθως μάρκας Edision) με ρύθμιση για αυτόματη σύνδεση στο κανάλι της ΕΡΤ. Η κεραία (ομοαξονικό καλώδιο) συνδέεται στο RF-IN του αποκωδικοποιητή
 • από αποκωδικοποιητή MPEG-4 (Edision) προς MediaCast Ε1 (θα πρέπει να ανάβει το φωτάκι του TV και το φωτάκι του Online). Το καλώδιο κεραίας (ομοαξονικό καλώδιο) συνδέεται από το RF-OUT του αποκωδικοποιητή προς το IN του MediaCast
 • από MediaCast Ε1 προς PC VBI (θα πρέπει να αναφέρει ότι το λογισμικό Bocom Receiver λειτουργεί κανονικά). Η σύνδεση πραγματοποιείται με το ειδικό καλώδιο στις σειραϊκές θύρες του PC VBI και του MediaCast

Επίσης θα πρέπει να συνδεθεί:

 • το USB κλειδί στο PC VBI (αν το είχατε αφαιρέσει)
 • o παλιός εκτυπωτής στο PC του VBI
 • τυχόν φις ρεύματος από τις παραπάνω συσκευές στο πολύπριζο που συνδέεται είτε στο UPS είτε σε πρίζα ΔΕΗ (αν οι μπαταρίες του UPS έχουν χαλάσει)

Δείτε και το βοηθητικό αρχείο της εταιρίας που υποστηρίζει το VBI.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 20 Μαΐου 2020 Γιάννης Σιάχος

Παρουσίαση στατιστικών στοιχείων τηλε-εκπαιδεύσεων

Στατιστικά στοιχεία από τις σύγχρονες και ασύγχρονες τηλε-εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Αιτ/νίας.

 • Σύγχρονες Τηλε-εκπαιδεύσεις:

 • Ασύγχρονες Τηλε-εκπαιδεύσεις

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Απριλίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Καθημερινά η ΔΔΕ Αιτ/νίας λαμβάνει αιτήματα από το υπουργείο για στατιστικά στοιχεία για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τα τελευταία στοιχεία για τη σύγχρονη στέλνονται εβδομαδιαία (όπως ζητήθηκαν εγγράφως την 28/3/2020). Για την αποστολή των στοιχείων συγκεντρώσαμε και αποκωδικοποιήσαμε τις απαντήσεις σας από το διαμοιραζόμενο υπολογιστικό φύλλο που συμπλήρωσαν οι σχολικες μονάδες.

Στο ίδιο αίτημα (28/3/2020) το υπουργείο ζητεί στοιχεία και για την ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση.

Για την διευκόλυνσή σας από εδώ και πέρα έχουμε δημιουργήσει μία φόρμα για την ασύγχρονη και μία φόρμα για την σύγχρονη (καταργώντας τη συμπλήρωση στοιχείων στο αρχείο υπολογιστικό φύλλο Αιτνία-Webex).Η συλλογή στοιχείων ολοκληρώθηκε την 18η/05/2020, με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.


Οδηγίες συμπλήρωσης στατιστικών σύγχρονης (Webex) τηλε-εκπαίδευσης 

Οδηγίες συμπλήρωσης στατιστικών ασύγχρονης (eclass, eme κτλ) τηλε-εκπαίδευσης 

Οδηγίες επεξεργασίας ή και διόρθωσης στατιστικών σύγχρονης & ασύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης

 • Συνδέεστε στο αρχείο απαντήσεων σύγχρονης ή αντίστοιχα ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης.
 • Στα αρχεία αυτά έχετε πρόσβαση μόνο ανάγνωσης
 • Ενεργοποιείστε τα προσωρινά φίλτρα από το μενού Δεδομένα -> Προβολές Φίλτρου -> Δημιουργία νέας προσωρινής προβολής φίλτρου
 • Τα φίλτρα δημιουργούνται σε όλες τις στήλες, λογικό να σας ενδιαφέρει το φίλτρο που αντιστοιχεί στη στήλη της Ημερομηνίας, του Γυμνασίου ή ΓΕΛ – ΕΠΑΛ -Γυμν. με Λ.Τ. ή του ονόματος Εκπαιδευτικού
 • Τα Γυμνάσια είναι σε διαφορετική στήλη από τα ΓΕΛ – ΕΠΑΛ -Γυμν. με Λ.Τ.
 • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε περισσότερα του ενός φίλτρα (πχ πρώτα Όνομα Σχολείου, μετά Ημερομηνία και μετά Όνομα Εκπαιδευτικού)
 • Επιλέξτε στο φίλτρο της στήλης που επιθυμείτε Εκκαθάριση και κατόπιν επιλέξτε το σχολείο σας ή την ημερομηνία κτλ
 • Εάν επιθυμείτε να διορθώσετε κάποια στοιχεία, στη στήλη N ή στήλη L (για αρχείο σύγχρονης και ασύγχρονης αντίστοιχα) με ονομασία Form Response Edit URL περιέχει έναν σύνδεσμο.
 • Πατήστε στο σύνδεσμο και θα σας ανοίξει η φόρμα που συμπληρώσατε και στην οποία τροποποιείτε όποια στοιχεία επιθυμείτε και κατόπιν με την υποβολη θα γίνει ενημέρωση των στοιχείων που τροποποιήσατε

Η παραπάνω διαδικασία καταγράφεται και στο video στο youtube στο κανάλι του γραφείου ΠληΝεΤ.

 

10 Σχόλια Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 29 Μαρτίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Οδηγίες για ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση (e-me & eclass/η-τάξη)

Το υπουργείο παιδείας έχει πλέον (6/4/2020) δημιουργήσει ειδικό site για την τηλε-εκπαίδευση, με αναλυτικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Αρχικά είχε αναρτήσει σελίδα με οδηγίες για την ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση μέσω των πλατφορμών e-me & eclass (η-τάξη) όπου οι οδηγίες συνοψίζονται στο αρχείο pdf της σελίδας.

Δείτε επιπλέον και τον οδηγό ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του υπουργείου καθώς και Συχνές ερωτήσεις για τη χρήση των εφαρμογών, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κτλ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση στις δύο πλατφόρμες είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ. Για το άνοιγμα λογαριασμού στους μαθητές ακολουθήστε τις οδηγίες του υπουργείου. Η εμπειρία των πρώτων ημερών έδειξε ότι οι γονείς καλύτερα να προσπαθούν να ανοίξουν τους λογαριασμούς προς τα ξημερώματα (μετά τις 23:00), λόγω σοβαρής υπερφόρτωσης του συστήματος αυθεντικοποίησης (LDAP) του ΠΣΔ

Για την καλύτερη υποστήριξή σας έχουμε συγκεντρώσει συνδέσμους με πληροφορίες για τις δύο πλατφόρμες.

Πλατφόρμα e-me

Πλατφόρμα eclass ΠΣΔ (η-τάξη)

Επειδή παρατηρούνται προβλήματα στη δημιουργία λογαριασμών για τους μαθητές στο ΠΣΔ, (υπερφόρτωση – κατάρρευση υπηρεσίας) προτείνουμε τα μαθήματα που δημιουργούν οι συνάδελφοι στο eclass(η-τάξη) να είναι ανοιχτά (να μην είναι κλειδωμένα). Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα μπορούν να συνδεθούν ακόμη και αν δεν διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μπορεί ο εκπαιδευτικός να κλειδώσει το μάθημά του, περιορίζοντας την πρόσβαση στους μαθητές του.

1 σχόλιο Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 21 Μαρτίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Οδηγίες για σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση (Cisco Webex)

Το υπουργείο παιδείας έχει πλέον (6/4/2020) δημιουργήσει ειδικό site για την τηλε-εκπαίδευση, με αναλυτικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης που υπερκαλύπτει την αρχικώς διαθέσιμη σελίδα με οδηγίες για την σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.
Δείτε επιπλέον και τον οδηγό σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του υπουργείου.

Οι παραπάνω οδηγίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Χρήσιμος για τους μαθητές μπορεί να είναι και ο Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ετοίμασε συνάδελφος πληροφορικής.

Πριν εγκαταστείσετε την εφαρμογή ελέγξτε ότι ο Η/Υ καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού – λειτουργικού συστήματος -browser καθώς και να υποστηρίζει το πρότυπο ασφάλειας TLS 1.2.

Όσον αφορά την υποστήριξη της διαδικασίας:

 • 1ο επίπεδο υποστήριξης: οι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται στην ομάδα υποστήριξης του σχολείου τους, που αποτελείται από τον διευθυντή και έναν τουλάχιστον εκπαιδευτικό πληροφορικής (ΠΕ86) ή με εξοικείωση σε ΤΠΕ.

 • 2ο επίπεδο υποστήριξης: η ομάδα υποστήριξης της ΔΔΕ Αιτ/νίας (οι δ/ντες των σχολικών μονάδων θα ενημερωθούν με email στις 23/3/2020 με ποιο άτομο θα επικοινωνούν)

 • 3ο επίπεδο υποστήριξης: η ομάδα υποστήριξης του σχολείου μπορεί να επικοινωνεί με το Help Desk της Κεντρικής Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στο Webex:

 • Η ομάδα υποστήριξης του υπουργείου ξεκίνησε (23/3) τη δημιουργία λογαριασμών για όλους τους εκπαιδευτικούς των ΓΕΛ/ΕΠΑΛ/Γυμνασίων με Λ.Τ της Αιτ/νίας. Ως email του εκπαιδευτικού για τη σύνδεση στο Webex χρησιμοποιείται αυτό που είναι δηλωμένο στο myschool.
 • Η διαδικασία για τα ΓΕΛ/ΕΠΑΛ/Γυμνάσια με Λ.Τ. θα ολοκληρωθεί ώς 25/3.
 • Για τα Γυμνάσια της Αιτ/νίας η διαδικασία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27/3.
 • Οι διευθυντές θα πρέπει να καταχωρούν / ενημερώνουν στο myschool τα emails των εκπαιδευτικών. Η ομάδα του υπουργείου ανιχνεύει τις αλλαγές των emails και δημιουργεί τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Webex εντός μιας εργάσιμης μέρας.
 • Επιπλέον οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώνουν τον πίνακα «Ομάδα Υποστήριξης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση» του myschool με τα ονόματα των συναδέλφων που είναι το Α’ επίπεδο υποστήριξης της εξ’ αποστάσεων εκπαίδευσης. (Βρίσκεται στο myschool μενού ΦΟΡΕΙΣ -> ο Φορέας μου -> Εξ Αποστάσεως και εκεί προσθέτετε τους Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Ομάδα Υποστήριξης).
 • Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται να ενεργοποιήσουν Activate το λογαριασμό τους στο Webex μέσω email στα στοιχεία που δηλώθηκαν στο myschool. Καλό είναι οι συνάδελφοι να ελέγχουν και το junk email (ειδικά για όσους έχουν δηλώσει gmail).

Επιπλέον πληροφορίες:

 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη δντων Δ.Ε, σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών με την υπουργό παιδείας, τη γενική γραμματέα καθώς και την τεχνική ομάδα υποστήριξης της σύχρονης τηλε-εκπαίδευσης. Κάντε κλικ επάνω στο video που ανοίγει ο browser και θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή του.

Εάν επιθυμείτε να «κατεβάσετε» το video στον προσωπικό σας Η/Υ, λόγω μεγάλου μεγέθους (140MB) το Google Drive δεν μπορεί να το ελέγξει για ιούς, οπότε το κατεβάζετε χωρίς έλεγχο και κατόπιν να το παρακολουθήσετε με την εφαρμογή VLC Player.

12 Σχόλια Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 20 Μαρτίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Προηγούμενα άρθρα


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία