Διάθεση 2 toners για εκτυπωτή – φωτοτυπικό Ricoh

Το γραφείο Πληνετ στα διέθεσε 2 καινούρια αυθεντικά toners (κωδικός 1205 ή 885067) για φωτοτυπικό ή εκτυπωτή Ricoh (που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων) στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 19 Ιουνίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 16 οθονών TFT στο Ε.Κ. Ναυπάκτου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε 16 οθόνες TFT στο Ε.Κ. Ναυπάκτου.

Πρόκειται για 12x 17″ 1280×1024 και 4x 15″ 1024×768 που αντικατέστησαν υπάρχουσες CRT οθόνες στο εργαστήριο ηλεκτρονικών «κερδίζοντας» σημαντικό χώρο στους πάγκους για τους μαθητές, όπως απεικονίζεται και στις φωτογραφίες.

Οι οθόνες παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές και αλλαγή λαμπών φθορισμού, και καλύφθηκε από το Ε.Κ. Ναυπάκτου, το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 13 Ιουνίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση ενός Η/Υ στο ΓΕΛ Ευηνοχωρίου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε 1 H/Y (Pentium D 2.8GHz, 1GB RAM, 80GB HDD) στο ΓΕΛ Ευηνοχωρίου.

Ο Η/Υ παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 22 Μαΐου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 2 οθονών TFT 22″ στη ΔΔΕ Αιτ/νίας

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε 2 οθόνες TFT 22″ 1680×1050 στη ΔΔΕ Αιτ/νίας.

Οι οθόνες παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές και αλλαγή λαμπών φθορισμού, και καλύφθηκε από την ΔΔΕ, το τμήμα πληροφορικής ΔΔΕ Αιτ/νίας και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 16 Απριλίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 10 οθονών TFT 15″ στο Γυμνάσιο Κατοχής

Το ΚεΠληΝεΤ διέθεσε 10 οθόνες TFT 15″ IBM ThinkVision L150 στο Γυμνάσιο Κατοχής, που αντικατέστησαν τις υπάρχουσες οθόνες καθοδικού σωλήνα (CRT) απελευθερώνοντας σημαντικό χώρο για την εργασία των μαθητών στους πάγκους του εργαστηρίου όπως απεικονίζεται και στις 5 πρώτες φωτογραφίες, ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο όγκος που καταλαμβάνουν οι παλιές οθόνες με τους μη λειτουργικούς σταθμούς εργασίας στο κέντρο του εργαστηρίου.

Από τις παλιές CRT οθόνες αφαιρέθηκαν τα ηχεία της βάσης και τοποθετήθηκαν ως ανεξάρτητα ηχεία δίπλα στις νέες οθόνες.

Οι οθόνες παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές, διόδους, τρανζίστορ, προμήθεια καλωδίων VGA HD15M/HD15M, αντικατάσταση πλακετών κτλ και καλύφθηκε από το σχολείο, το ΚεΠληΝεΤ και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 6 Απριλίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Τεχνική στήριξη σχολείων Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Από την 1η Μαρτίου το πρώην Κε.Πλη.Νε.Τ. Αιτωλοακαρνανίας αντικαταστάθηκε από έναν υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών με αρμοδιότητα την τεχνική στήριξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού (αντίστοιχη θέση προβλέπεται και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Λειτουργεί στην ίδια θέση, στο ισόγειο του κτηρίου της Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 18 Μαρτίου 2019 Οδυσσέας Δαγκλής

Τέλος λειτουργίας ΚεΠληΝεΤ Αιτ/νίας

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που λειτουργεί το ΚεΠληΝεΤ Αιτ/νίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου η τρέχουσα δομή καταργείται και θα αντικατασταθεί από έναν υπεύθυνο πληροφορικής για την Αβάθμια και έναν υπεύθυνο πληροφορικής για την Ββάθμια.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΚεΠληΝεΤ σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τη συνεργασία, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σχολικών μονάδων όσο καλύτερα μπορούσαμε. Θεωρώ ότι η κατάσταση στα Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. είναι ασύγκριτα καλύτερη σε σχέση με αυτή που παρέλαβα πριν 3 χρόνια που ανέλαβα υπεύθυνος. Στο σύστημα http://helpdesk.sch.gr υπάρχουν καταγεγραμμένες όλες οι υποδείξεις που κατά καιρούς έχουμε κάνει για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε να έχετε ένα ιστορικό των προτάσεων (χρήσιμο αν δεν έχετε υλοποιήσει κάποιες).

Το θέμα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού θα εξακολουθώ να το παρακολουθώ στενά. Λογικά σε 8 μήνες θα είναι διαθέσιμος εξοπλισμός για τα εργαστήρια ώστε να ανανεωθεί ο εξοπλισμός κατά 60%.

Τέλος αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους διευθυντές και τους συναδέλφους πληροφορικής.

Καλή τύχη στους συναδέλφους που θα αναλάβουν καθήκοντα από 01/03/2019.

Για το ΚεΠληΝεΤ,
Γιάννης Σιάχος

4 Σχόλια Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 28 Φεβρουαρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Μετατροπή του εργαστηρίου του 3ου Δημοτικού Μεσολογγίου σε LTSP

Το ΣΕΠΕΗΥ στο 3ο Δημοτικό Μεσολογγίου μετατράπηκε σε LTSP και όλα τα υπάρχοντα PCs (Core2Duo, 2GB) συνδέονται ως fat clients (τερματικά) σε εξυπηρετητή που αποτέλεσε ένας από τους υπάρχοντες σταθμούς κατόπιν αναβάθμισης σε μνήμη (4GB) και δίσκο SSD. To συνολικό κόστος αναβάθμισης ήταν της τάξης των 180€. Στον εξυπηρετητή εγκαταστάθηκε η λύση του Ubuntu LTSP 18.04 όπως περιγράφεται στο http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/Αρχιτεκτονική

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 25 Φεβρουαρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Μετατροπή του εργαστηρίου του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε LTSP

Το ΣΕΠΕΗΥ στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου μετατράπηκε σε LTSP και όλα τα πεπαλαιωμένα PCs συνδέονται ως thin clients (τερματικά) στον εξυπηρετητή που προμηθεύτηκε (κόστος ~550€) και στον οποίο έχει εγκατασταθεί η λύση του Ubuntu LTSP 18.04 όπως περιγράφεται στο http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/Αρχιτεκτονική

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 25 Φεβρουαρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Διάθεση 4 οθονών TFT 17″ και 7 Η/Υ στο 1ο Ε.Κ. Μεσολογγίου

Το ΚεΠληΝεΤ διέθεσε 4x οθόνες TFT 17″ 1280×1024 στο 1o Ε.Κ. Μεσολογγίου, που αντικατέστησαν υπάρχουσες οθόνες καθοδικού σωλήνα (CRT) απελευθερώνοντας σημαντικό χώρο για την εργασία των μαθητών στους πάγκους του εργαστηρίου και 6 Η/Υ, 4x Pentium IV 2.8GHz (2004), 2x Pentium Dual Core (2006), 1x E7400 (2008). Οι 4 παλιότεροι Η/Υ λειτουργούν ως LTSP thin client και 3 νεότεροι ως LTSP fat client στο εργαστήριο ΙΙΙ, Ubuntu LTSP που διαθέτει το ΕΚ.

Οι οθόνες και οι Η/Υ παραχωρήθηκαν από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» (εξοπλισμός που είχε δοθεί για ανακύκλωση). Το κόστος της επισκευής και εργασίας αφορούσε σε αντικατάσταση ηλεκτρονικών όπως πυκνωτές, διόδους, τρανζίστορ και καλύφθηκε από το ΚεΠληΝεΤ και από το Repair Cafe Patras που είναι το 1ο ελληνικό repair cafe και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή». Το σχολείο προμηθεύτηκε μόνο καλώδια VGA για τη σύνδεση των οθονών και μνήμες RAM.

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 7 Φεβρουαρίου 2019 Γιάννης Σιάχος

Προηγούμενα άρθρα


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία