Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Λ/Σ & εφαρμογών Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

Στον κόμβο της Τεχνικής Στήριξης υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί εγκατάστασης ενός σταθμού εργασίας ή ενός εξυπηρετητή σε MS-Windows ή Linux λειτουργικά συστήματα.
Οι οδηγίες είναι διαθέσιμες είτε σε μορφή pdf, είτε online σε μορφή wiki (όπου είναι και πάντοτε ενημερωμένες στην τελευταία έκδοση).

Το ΚΕΠΛΗΝΕΤ υποστηρίζει τη μετάβαση σε Ubuntu Linux του εξοπλισμού των Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. με παράλληλη αξιοποίηση του LTSP καθώς απλοποιείται τόσο η διαχείριση όσο και η καθημερινή λειτουργία των εργαστηρίων. Παράλληλα μπορεί να αξιοποιηθεί παροπλισμένος εξοπλισμός.

Το κόστος μετάβασης είναι της τάξης 100-600€ ανάλογα με το αν το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. διαθέτει κάποιο σχετικά σύγχρονο Η/Υ ώστε να αναλάβει καθήκοντα εξυπηρετητή LTSP και gigabit switch για τη σύνδεση εξυπηρετητή και σταθμών εργασίας.

Σημειώνουμε δε, ότι τα λειτουργικά συστήματα MS-Windows 98, MS-Windows 2000, MS-Windows Me, MS-Windows XP δεν υποστηρίζονται από την κατασκευάστρια εταιρία Microsoft και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέο λειτουργικό σύστημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εναλλακτική του Ubuntu Linux με μηδενικό κόστος είναι η καλύτερη επιλογή. Δείτε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ μέσω της λύσης που έχει αναπτυχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *