Ολοκλήρωση Β’ Κύκλου Τηλε-επιμορφωτικών δράσεων Δ.Σ. της 9ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου

Δράσεις Ενημέρωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Επιμόρφωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε ο Β΄ Κύκλος των τηλε-επιμορφωτικών δράσεων για τους/τις εκπ/κούς ΠΕ 70 των Δ.Σ. της 9ης Ενότητας του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου από τον αρμόδιο Συντονιστή Εκπ/κού Έργου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλο με θεματική: «Οργανωτικός Σχεδιασμός – Παιδαγωγική Διάσταση της ΕξΑ Εκπ/σης».

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις ήταν προαιρετικού χαρακτήρα και υλοποιήθηκαν, δια της μεθόδου της σύγχρονης τηλε-εκπ/σης, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Cisco Webex Meetings. Ως προς το περιεχόμενο, δόθηκε έμφαση στην οργάνωση, το σχεδιασμό, τη μεθοδολογία, στις διαστάσεις και το ρόλο της ΕξΑ Εκπ/σης. Επιπρόσθετα, παρατέθηκαν προτεινόμενες εφαρμογές, παρουσιάστηκαν παραδείγματα ανά μάθημα και τάξη σε συνδυασμό με παιδαγωγικές – διαθεματικές προσεγγίσεις που καλλιεργούν και διευρύνουν το μορφωτικό και ψυχο-συναισθηματικό πεδίο των μαθητών/τριών κρατώντας ενεργή τη μαθησιακή τους φλόγα!

Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 15-05-2020 υλοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με Δ/τές/ντριες Δημοτικών Σχολείων από τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία) με θέμα: «Υλοποίηση της ΕξΑ Εκπ/σης – Ανατροφοδότηση – Καταγραφή Προβλημάτων – Προτάσεις» όπου συζητήθηκαν, εκτενώς, τα πρώτα συμπεράσματα από την μέχρι στιγμής εφαρμογή της ΕξΑ Εκπ/σης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό, φωτογραφικό υλικό, πατήστε στο σύνδεσμο: https://micpol2019.blogspot.com/2020/05/9.html