Η Φύση που θέλουμε να ζούμε!

Απρ 201816

“Η Φύση που θέλουμε να ζούμε” είναι ο τίτλος έργου που δημιουργήσαμε σε δύο φάσεις με την τεχνική της προέκτασης κάδρου και η ολοκλήρωσή του διήρκησε αρκετές ημέρες.

Ξεκινήσαμε με μια εικόνα από περιοδικό που απεικόνιζε ένα παλιό ποδήλατο, την οποία ζωγράφισαν τα παιδιά “προεκτείνοντας το κάδρο” της και στη συνέχεια κολλήσαμε το έργο τους σε μεγαλύτερο χαρτόνι για να το συμπληρώσουν με την ίδια τεχνική αλλά και με ζωγραφική και κολλάζ, όταν οι ιδέες τους άρχισαν πια να “πέφτουν βροχή”! Η προσπάθειά τους ήταν πολύ συγκινητική, αφού όλα ήθελαν να συμβάλλουν, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει τη Φύση έτσι όπως την ονειρεύονται για να ζουν καλά!

Το έργο μας αυτό συμπεριλήφθηκε στη συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στην Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2018, από 26/2 – 9/3/2018, στην Πύλη Sabbionara, στα Χανιά.

Οι φωτογραφίες από την προσπάθειά τους ήταν πολλές και για να υπάρχει μια ανάμνηση από τη δράση τους τις συμπεριλάβαμε στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας: Η Φύση που θέλουμε να ζούμε!

Τις επόμενες ημέρες, επιστρέφοντας το έργο από την Έκθεση, δεν μπορέσαμε να το επεξεργαστούμε περαιτέρω, επειδή στο νηπιαγωγείο το ένα φέρνει το άλλο και αναπροσαρμόστηκε ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το έργο αναρτήθηκε στον τοίχο της τάξης υπενθυμίζοντάς μας καθημερινά ότι έπρεπε να ασχοληθούμε ξανά μαζί του.

Όταν βρέθηκε ο κατάλληλος χρόνος μαζευτήκαμε και ξαναθυμηθήκαμε πώς έγινε η εικαστική δημιουργία μας.

Τα παιδιά προσπαθούσαν να θυμηθούν την εξέλιξη των εργασιών και για να “ζήσουμε” όλη τη δράση είδαμε το παραπάνω βίντεο, το οποίο μας χαροποίησε όλους. Τα παιδιά βρήκαν πολύ διασκεδαστικό το ότι έβλεπαν τους εαυτούς τους σε ώρα δημιουργίας,

αλλά και η μουσική (“Δε ζητάω πολλά” – Στίχοι: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Μουσική/Τραγούδι: Κωστής Μαραβέγιας) ήταν χαρούμενη και γρήγορα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δικό μας τραγούδι με αφορμή το έργο μας!

Επειδή, όμως, εμείς είμαστε μικροί ξεδιπλώσαμε… το στιχουργικό μας ταλέντο περιγράφοντας πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος γύρω μας

αλλά στον τομέα της μουσικής δανειστήκαμε το ρυθμό του γνωστού τραγουδιού “Μια ωραία πεταλούδα”…

Για να ακούσετε το τραγούδι μας πατήστε play

Οι εντυπώσεις των παιδιών από την εμπειρία αυτή έγιναν θέμα συζήτησης στην “παρεούλα”. Όσα είπαν δείχνουν ότι ίσως είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, που θα έχουν τη ματιά τους στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, αφού έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να διαμορφώνουν στάση ζωής και περιβαλλοντική κουλτούρα για ένα καλύτερο αύριο!

Πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί για ν’ ακούσετε τις Εντυπώσεις των παιδιών!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων