Η Σαρακοστή άρχισε: Ποια τρόφιμα είναι νηστίσιμα και ποια όχι;

Φεβ 201828

Αρχή της Σαρακοστής μετά την Καθαρά Δευτέρα και να άλλη μια ευκαιρία για ενασχόληση με τη διατροφή! Η κυρά Σαρακοστή πήρε τη θέση της στο ημερολόγιό μας και σαρακοστιανές (νηστίσιμες) και πασχαλινές (μη νηστίσιμες) τροφές μπήκαν στα παιχνίδια μας!

Φτιάξαμε σαλάτα μετά τη συγκομιδή των λαχανικών που καλλιεργήσαμε στον κήπο μας

και σαρακοστιανή χορτόπιτα

ενώ μέσω μαμάδων νηπίων μας, μίας από την Κύπρο και μίας από την Αγγλία της Μεγάλης Βρετανίας που μας έστειλαν συνταγές από τις χώρες της καταγωγής τους, έφθασαν στο τραπέζι μας ένα νηστίσιμο γλυκό και ένα μη νηστίσιμο έδεσμα, που παρασκευάσαμε και απολαύσαμε στο νηπιαγωγείο!

Ένα νηπιάκι μας παρουσίασε “Το μικρό βιβλίο των φαγητών”, που δημιούργησε σύμφωνα με τις Αρχές της Παιδαγωγικής Freinet, με τις ονομασίες και τις εικόνες των φαγητών που του αρέσουν πολύ

κι εμείς με όλες τις δραστηριότητες που υλοποιήσαμε αποκτήσαμε γνώσεις, ζωγραφίσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και ευχαριστηθήκαμε πολύ!

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους θα δείτε τις δράσεις μας  Η Σαρακοστή άρχισε – Ποια τρόφιμα είναι νηστίσιμα και ποια όχι; και Σαρακοστιανές και πασχαλινές τροφές.

 

από κάτω από: Αγωγή Υγείας, Αισθητική Αγωγή, Γλώσσα, Ζωγραφική - Κολλάζ, Μαθηματικά, Νέες Τεχνολoγίες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτιστικά Θέματα, Σχολικές Δραστηριότητες| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Σαρακοστή άρχισε: Ποια τρόφιμα είναι νηστίσιμα και ποια όχι;    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων