Εκ παραδρομής, συνειδητοποίησα ότι την Τρίτη που έκανα το μάθημα ξέχασα να ανεβάσω το 8ο Φύλλο Ασκήσεων που δόθηκε στους μαθητές μου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν …. 😉

Ενότητες:
7.8 έως και 7.10

Σχέδιο Μαθήματος:
Σ
το μάθημα της Τρίτης ολοκληρώσαμε αισίως το κεφάλαιο 7 “Βασικά στοιχεία προγραμματισμού” και εξετάσαμε αναλυτικά τις βασικές εντολές της ΓΛΩΣΣΑΣ (εντολή εκχώρησης, ΔΙΑΒΑΣΕ, ΓΡΑΨΕ) καθώς και τη δομή που πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ (ενότητες 7.8 – 7.10).

Σκοπός, του 8ου Φύλλου Ασκήσεων ήταν να εξοικειώσει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στις πολύ σημαντικές αυτές έννοιες. Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν στο χαρτί το πρώτο τους ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ και να εξοικειωθούν έτσι ακόμα περισσότερο στη δομή αλλά και στις βασικές εντολές ενός προγράμματος σε ΓΛΩΣΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των θεωρητικών εννοιών, δουλέψαμε μέσα στην τάξη τις ασκήσεις 10 και 11 από το 8ο Φύλλο Ασκήσεων. Και στα δυο αυτά προγράμματα οι περισσότερες εντολές είναι ήδη συμπληρωμένες στο χαρτί για τους μαθητές. Η άσκηση 11 αποτελεί το παράδειγμα του σχολικού βιβλίου στη σελίδα 157. Η μέθοδος των μισολυμένων ασκήσεων βοήθησε τους μαθητές ώστε να συνδέσουν καλύτερα το πρακτικό ζήτημα της υλοποίησης ενός προγράμματος σε ΓΛΩΣΣΑ με τις θεωρητικές έννοιες που τους είχαν παρουσιαστεί. Τις υπόλοιπες ασκήσεις τις πήραν για το σπίτι.