Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης (στη συνέχεια το «Πρόγραμμα») με τίτλο «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με Python», στο διάστημα  Απρίλιος – Ιούνιος 2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Python ώστε οι επιμορφούμενοι να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν αποδοτικά για εργασίες επεξεργασίας δεδομένων που βρίσκουν εφαρμογή στον επιστημονικό χώρο ή και την εκπαίδευση. Ακόμη το πρόγραμμα θα καλύψει τεχνικές αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού και διαχείρισης πολυμέσων.

diavioupython

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την εκμάθηση της γλώσσας και βασικών βιβλιοθηκών της που σχετίζονται με τις προαναφερθείσες εργασίες. Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γράφουν αποδοτικά κώδικα σε γλώσσα Python και σε προχωρημένο επίπεδο (κλάσεις, αντικείμενα) και να χρησιμοποιούν βιβλιοθήκες για επεξεργασία δεδομένων (Numpy/Scipy) και διαχείριση πολυμέσων και ανάπτυξη παιχνιδιών (Pygame).

Περισσότερα εδώ: http://diaviou.auth.gr/programming_python