logoΑναρτήθηκαν στον επίσημο ιστοχώρο του Ψηφιακού Σχολείου (ενότητα «ΝΕΑ») η εγκύκλιος με τίτλο: «Αξιοποίηση του ψηφιακού εξοπλισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολ. έτος 2014-2015».

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται “μικρο-σενάρια” που αφορούν σε συγκεκριμένες ενότητες μαθημάτων της Στ’ Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου,  με βάση τα οποία, κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 πρόκειται να υλοποιούνται διδακτικές παρεμβάσεις στην τάξη, με χρήση ψηφιακού υλικού και αξιοποίηση των υποδομών του σχολείου. Αφορά στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Στ’ Δημοτικού και στην Α’ Γυμνασίου των περίπου 1800 σχολείων (περίπου 1000 Γυμνάσια και 800 Δημοτικά σχολεία) που έχουν προμηθευτεί (πιλοτικά) διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας ή φορητά εργαστήρια υπολογιστών (Π78 και Π80 του Ε.Π. ΕΔΒΜ).

Τα “μικρο-σενάρια” – διδακτικές παρεμβάσεις, οργανωμένα ανά βαθμίδα και μάθημα, περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές με χρήση ψηφιακού υλικού και του διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και στοιχεία σύνδεσης με το πρόγραμμα σπουδών (πχ. ενότητα, διδακτικοί στόχοι) για τον εκπαιδευτικό.

Δείτε στη συνέχεια τις προτεινόμενες Διδακτικές Παρεμβάσεις και σχετικό Ψηφιακό Υλικό για την Α’ Γυμνασίου Πληροφορικής.

Δείτε το στο slideshare.net