Από τις 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.EUCodeWeek

Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα».

Την εβδομάδα αυτή:

  • Οι καθηγητές Πληροφορικής συζητούν με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Οι μαθητές εκπονούν μαθησιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής για κάθε τμήμα. Οι δραστηριότητες μπορούν να περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε ανοικτές εκδηλώσεις με ομιλίες – επίδειξη εργαλείων / δραστηριοτήτων μαθητών

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επιστολή που έστειλε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ανατολικής Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής, Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης.

To 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Διεθνή Δράση Προγραμματισμού (πέρσι συμμετείχαμε στην παγκόσμια δράση Hour Of Code) με διάφορες δράσεις και δραστηριότητες που θα εκπονήσουν οι καθηγητές Πληροφορικής του Σχολείου μας, Βίκυ Μυρώνη και Νίκος Μιχαηλίδης.

Coding is Fun1

 

και
Coding is Fun2

Περισσότερεςπληροφορίες θα βρείτε στις διευθύνσεις: http://cseduweek.wordpress.com/ και http://codeweek.eu/

Μπες κι εσύ στο …πρόγραμμα με το #coding

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding