Ολοκληρώθηκε η παγκόσμια δράση «Hour of Code», που διοργάνωσε το Code.org. H δράση αυτή αποσκοπούσε στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και με το σύνθημα «όλοι μπορούν» να αναπτύξουν ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, συνολικά και οι 75 μαθητές μου από τις Α΄, Β΄και Γ΄ τάξη του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν λογαριασμό (code.org/join) και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του δωρεάν μαθήματος K-8 Intro to Computer Science“.

Ακολουθήθηκε γενικά η blended learning προσέγγιση που υποδεικνυόταν από τους δημιουργούς του μαθήαμτος, κατά την οποία οι μαθητές μέσα στην τάξη δουλεύανε μαζί μου τις βασικές έννοιες των δραστηριοτήτων του μαθήματος, υλοποιώντας τα αντίστοιχα παραδείγματα και φυσικά, μπορούσαν να τις συνεχίσουν στο σπίτι τους ολοκληρώνοντας έτσι την μάθηση τους.

Οι 75 μαθητές μου συνολικά κέρδισαν κατά μέσο όρο 6.9 από 27 βραβεία “Μαεστρίας” του μαθήματος, ενώ 4 από αυτούς κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέσα στην εβδομάδα και τα 20 στάδια του μαθήματος, κερδίζοντας έτσι και τα “Χρυσά Τρόπαια”.

Hour of Code

 

Τέλος, στην σελίδα (http://codeorg.tumblr.com/post/70175643054/stats) μπορείτε να δείτε ορισμένα ενδιαφέροντα γενικά στατιστικά στοιχεία με την εντυπωσιακή εξέλιξη της δράσης “‘Ώρα για Κώδικα” με την οποία αποδεικνύεται ο μεγάλος ενθουσιασμός με τον οποίο αγκαλιάστηκε από τους μαθητές όλου του κόσμου.