Στη σελίδα Voki υπάρχει μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν χαρακτήρες που ομιλούν και να τους ενσωματώσουν στο blog τους ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δείτε το προσωπικό μου Voki, που δημιούργησα για να το ενσωματώσω στην δεξιά παράπλευρη μπάρα αυτού του blog! 🙂
Επισκεφτείτε την σελίδα www.voki.com, και δημιουργήστε το δικό σας Voki.
Η πραγματική αξία όμως του Voki, είναι η αξιοποίηση του μέσα στην τάξη, έτσι ώστε να κινήσουν το ενδιαφέρον, να δώσουν κίνητρα και να διδάξουν τους μαθητές μας. Οι μαθητές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους Voki και να το χρησιμοποιήσουν σε εργασίες ή στο blog τους.
Οδηγοί Χρήσης
Δείτε στην συνέχεια μια παρουσίαση και ένα βίντεο που παρουσιάζουν τις λειτουργίες της υπηρεσίας και πως να φτιάξετε ένα Voki.
Εφαρμογές στην Εκπαίδευση
- Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Voki για να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για την τάξη τους, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να δημιουργήσουν ένα avatar του εαυτού τους.
- Οι μαθητές επικοινωνούν και συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους ή/και με άλλους μαθητές σε άλλα σχολεία, με την ανταλλαγή των ηχογραφημένων μηνυμάτων.
- Οι μαθητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Voki, για να “μιλήσουν” την ξένη γλώσσα σε δραστηριότητες παιξίματος ρόλων.
- Ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως σύντομο “δελτίο ειδήσεων”.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή σε ηλεκτρονικά portfolia μαθητών.
- Σαν μια “αυθεντική” ξενόγλωσση εμπειρία, οι μαθητές γράφουν, διαβάζουν, διορθώνουν και μιλάνε σε κοινό.
- Οι καθηγητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να ηχογραφήσουν την προφορά ή το λεξιλόγιο ως βοήθεια προς τους μαθητές τους.
Αληθινή Ιστορία
Τέλος, δείτε ένα βίντεο με μια πραγματική ιστορία από μια ομάδα εκπαιδευτικών στη Μεγάλη Βρετανία, που προσπάθησε να παρακινήσει τους μαθητές στο μάθημα των ισπανικών χρησιμοποιώντας το Voki. Αποτέλεσμα; Τα παιδιά αγάπησαν το Voki!
Δείτε το βίντεο στο τηλεοπτικό κανάλι στη Μεγάλη Βρετανία.
(κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα με το video)
#1 από Νίκος Π. Μιχαηλίδης στις 31 Μαΐου 2011
Παράθεση
Χμμμ..
Ποιόν editor χρησιμοποιείς στο Joomla?
Επανέφερε τον αρχικό (TinyMCE) και δοκίμασε τα όλα ξανά.
#2 από Μαρία Διακογιώργη στις 31 Μαΐου 2011
Παράθεση
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Αυτά όλα τα είχα κάνει αλλά δεν τα δέχεται. Στον κειμενογράφο γράφω ας πούμε τη λέξη “voki” και μετά από το εικονίδιο του link κάνω εισαγωγή του κώδικά. Αυτό που γίνεται όμως είναι ότι το βγάζει σαν απλό link και όχι το avatar. 🙁
#3 από Νίκος Π. Μιχαηλίδης στις 31 Μαΐου 2011
Παράθεση
Μαρία σε χαιρετώ.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία επισυναπτόμενη εικόνα! Αλλά δεν πειράζει…
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:
1. Αφού δημιουργήσεις το Voki σου, να το κάνεις Publish και στη συνέχεια να αντιγράψεις τον HTML κώδικα που θα σου βγάλει (το πεδίο που λέει embed code).
2. Στη συνέχεια θα μπεις στο περιβάλλον διαχείρισης του Joomla και θα επιλέξεις από το μενού Επεκτάσεις την καρτέλα Διαχείριση Ενθεμάτων (module).
3. Θα επιλέξεις Νεο (για να δημιουργήσεις ένα νέο ένθεμα) και στο παράθυρο που θα σου ανοίξει θα επιλέξεις το HTML κατά παραγγελία (custom HTML).
4. Αφού συμπληρώσεις τίτλο, θέση και τις άλλες λεπτομέρειες, θα πας κάτω στο πεδίο Προσαρμοσμένη Έξοδος και θα πατήσεις το εικονίδιο HTML για μπορείς να επεξεργαστείς κώδικα HTML.
5. Εκεί θα επικολήσεις τον κώδικα HTML που έχεις αντιγράψει από την ιστοσελίδα του Voki και θα πατήσεις Ενημέρωση (update).
6. Αυτό ήταν!! Αν όλα πήγαν ΟΚ, πάτησε Αποθήκευση και θα μπορέσεις να δείς το Voki σου κάνοντας μια ανανέωση και στο front page του Joomla!!
Ελπίζω να βοήθησα!
🙂
#4 από Μαρία Διακογιώργη στις 31 Μαΐου 2011
Παράθεση
Καλημέρα και από μένα. Καταρχήν συγχαρητήρια για τη δουλειά γιατί με απλά λόγια και βιντεάκια γίνεσαι ιδιαίτερα κατατοπιστικός και για τους πλέον αρχάριους. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Προσπάθησα να ανεβάσω voki στο joomla αλλά δεν το αναγνωρίζει ως πρόσθετο ένθεμα. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις. Επιπλέον όταν κάνω publish μου βγάζει την εικόνα που επισυνάπτω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#5 από Νίκος Π. Μιχαηλίδης στις 5 Μαρτίου 2011
Παράθεση
Χριστίνα χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω τα παιδιά να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν μια ευχάριστη και δημιουργική τεχνολογία Web 2.0.
Ειδικά τα Voki στα δυο ιστολόγια είναι Wunderbar!
🙂
Άλλωστε, αυτός ο δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να ενσωματώσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Τ.Π.Ε. για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη.
#6 από tsomokou στις 5 Μαρτίου 2011
Παράθεση
Νίκο, σε ευχαριστούμε! 🙂
Έχεις πολύ δίκιο για την αξιοποίηση του Voki μέσα στην τάξη. Από τότε που οι μαθητές μου διάβασαν την ανάρτησή σου έχουν μπει στη διαδικασία να φτιάξουν άβαταρ, να ηχογραφήσουν τη φωνή τους για να του δώσουν φωνή ή να εισάγουν εικόνες από το περιβάλλον όπου κινούμαστε για φόντο. Ήδη κάποια υπάρχουν σε μαθητικά ιστολόγια (http://deual.blogspot.com/ , http://arthra-george.blogspot.com/) ενώ άλλα άβαταρ περιμένουν εργασίες για να ενσωματωθούν. Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιήσαν με μεγάλη ευχαρίστηση ό,τι ήξεραν ή και έμαθαν για ήχο, εικόνα, συνδέσμους, κώδικες κτλ…
Pingback: Ανώνυμος