Αισίως ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και το 3ο κεφάλαιο του βιβλίου στο μάθημα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών με τίτλο: “Οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας Επικοινωνιών”.

Ή τελευταία ενότητα του 3ου κεφαλαίου πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των δεδομένων των Η/Υ. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε στους μαθητές το παρακάτω βίντεο, (διάρκειας 15:17 λεπτών) δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης που έχει τίτλο: “Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – Υγεία και ασφάλεια. Προστασία δεδομένων & Η/Υ”.

Το βίντεο μεταξύ άλλων αναφέρεται στα παρακάτω θέματα:

  • υγεία και ασφάλεια με τους Η/Υ (σωστή στάση σώματος, ματιών, κτλ)
  • ασφάλεια δεδομένων
  • ιοί υπολογιστών (κατηγορίες, τρόποι προφύλαξης, κτλ)
  • υπολογιστές και περιβάλλον

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο βίντεο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Επίσης, στους μαθητές δόθηκε και το παρακάτω 2ο Φύλλο Εργασίας, (η δεύτερη συνεργατική δραστηριότητα τους στο μάθημα) που αφορά την συγγραφή ενός κειμένου για κάποιο θέμα που σχετίζεται με το 3ο Κεφάλαιο του σχολικού βιβλίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των 2-3 ατόμων η κάθε μια και επέλεξαν για ανάπτυξη ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα θέματα που μπορείτε να δείτε και στο 2ο Φύλλο Εργασίας. Η διάρκεια της εργασίας είναι 15 ημέρες, στο τέλος των οποίων θα πρέπει να παραδώσουν μια σύντομη αναφορά.

Η παράδοση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με ανέβασμα των ψηφιακών αρχείων στην Πύλη Ηλεκτρονικής Μάθησης που χρησιμοποιείται για την ασύγχρονη υποστήριξη του μαθήματος.

Τα τελικά κείμενα των ομάδων θα αναρτηθούν μόλις παραδοθούν.

Κάθε σχόλιο για τη βελτίωση της εργασίας είναι ευπρόσδεκτο.