Σε προηγούμενη ανάρτηση, είδατε μια παρουσίαση μου για το Joomla! στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου – Joomla!» του ΕΚΔΔΑ.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο θέμα, συγκέντρωσα τις 10 καλύτερες ελληνικές παρουσιάσεις και οδηγούς για το Joomla! και σας τις παρουσιάζω:


1.
Μια παρουσίαση για το Joomla! με ενδιαφέροντα παραδείγματα από την ελληνική σχολική πραγματικότητα, του συναδέρφου καθηγητή Πληροφορικής Καλτσίδη Χρήστου από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Έβρου.


2.
Ένας οδηγός εγκατάστασης του Joomla! για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), απο το συνάδερφο καθηγητή Πληροφορικής Καλτσίδη Χρήστο, του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Έβρου.


3.
Ένας οδηγός εγκατάστασης του Joomla! σε Linux Server από το wiki της εταιρείας TopHost.gr


4.
Οδηγός εγκατάστασης του Joomla! από την ελληνική κοινότητα του joomla.gr


5.
Τα 25 καλύτερα tutorials για Joomla! για αρχάριους.


6.
Βιντεομαθήματα για την κατασκευή ιστοσελίδων με Joomla! (ελληνικά μαθήματα με βίντεο)


7.
Οδηγός εγκατάστασης Joomla! σε τοπικό server από την κοινότητα joomlafans.gr


8.
Οδηγός για το ανέβασμα ενός Joomla! site σε web-server που τρέχει cpanel, από την κοινότητα  joomlafans.gr


9.
Ο επίσημος σύντομος οδηγός εκκίνησης του Joomla! 1.5

10. Τέλος, δείτε παρακάτω ένα συνοπτικό και αποτελεσματικό tutorial για να στήσετε τις δικές σας ιστοσελίδες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του Saurabh R. Bhide.

Εφαρμογές στην εκπαίδευση
Το Joomla! είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί  τόσο για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα μαθήματα Πληροφορικής (Εφαρμογές Υπολογιστών- ΓΕΛ και Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο – ΕΠΑΛ) όσο και σε οποιοδήποτε άλλο μάθημα σαν εργαλείο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και υλικού, καθώς και για την υλοποίηση της ιστοσελίδας ενός σχολείου

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.