Εργαστήρια δεξιοτήτων: Σχέδια μαθημάτων και έτοιμο υλικό από τον ιστοχώρο του Διονύση Παρούτσα

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πατώντας στην  παρακάτω εικόνα μπορείτε να βρείτε συνδέσμους με μπόλικο υλικό για τα πρότζεκτ των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ομαδοποιημένο από τον συνάδελφο Διον. Κ. Παρούτσα
Συνδυάζοντας 5-6 από τα προτεινόμενα σχέδια μαθημάτων στήνετε στο άψε-σβήσε ένα πρότζεκτ μελετημένο και ουσιώδες. Μερικές μάλιστα από τις προτάσεις είναι πλήρη πρότζεκτ από μόνες τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του και κατόπιν ανοίξτε την καρτέλα “ΕΤΟΙΜΟ ΥΛΙΚΟ”

τίτλο

Σχέδια μαθημάτων STEM και θεωρητικό υπόβαθρο
24 καταπληκτικά πρότζετκ από τη ΝΑΣΑ για τη διδασκαλία ΣΤΕΜ, χωρίς να χρειάζεται καμία γνώση υπολογιστών, ρομποτικής κλπ. Μερικά από αυτά είναι μονόωρα ή δίωρα πρότζεκτ, άλλα είναι πλήρη. Μεταφράστηκαν  όλα και μπορείτε να τα δείτε ονλάιν, ή να τα κατεβάσετε σε pdf με όλο το συνοδευτικό υλικό, όπου απαιτείται.

πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να βρείτε το Υλικό
από τον ιστοχώρο του κ. Παρούτσα

 

τίτλο 1

Τέλος παρακάτω  θα βρείτε 100 πολύ ωραία σχέδια μαθημάτων για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ (Νηπ-Δημ-Γυμν-Λύκ) για την θεματική “Επιχειρηματικότητα – Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα”. Ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν μεταφραστεί μόνο τα πρώτα 15 μαθήματα που αφορούν το Νηπιαγωγείο και την Α΄Δημοτικού. Η δουλειά προχωράει αργά, ωστόσο αν ξέρετε αγγλικά μπορείτε να μεταφράστε μόνοι σας τα σχέδια και να κάνετε το μάθημα.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 2

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: STEM – Εκπαιδευτική Ρομποτική, Αγωγή Υγείας, Ανακύκλωση, Ανθρώπινα δικαιώματα, Ασφάλεια στο Σπίτι και στο Σχολείο, Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Εθελοντισμός- διαμεσολάβηση, Επιχειρηματικότητα – Αγωγή Σταδιοδρομίας-Γνωριμία με επαγγέλματα, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Θεματική 2 :ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Θεματική 4 :ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, Παγκόσμια & τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά, Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά–Οικολογία, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα, ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα-Οδική Ασφάλεια, Φυσικές Καταστροφές_Πολιτική προστασία, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.