The Ice Age Adventures of Buck Wild (2022)/ η αξία της ανεξαρτησίας & της ομαδικής εργασίας

λήψης 12

Το The Ice Age Adventures of Buck Wild έκανε το ντεμπούτο του στο Disney Plus στις 28 Ιανουαρίου 2022. Είναι διάρκειας 82 λεπτών και  επικεντρώνεται στα possums Crash και τον Eddie που μαθαίνουν πώς να σκέφτονται. Αναζητούν την ανεξαρτησία φεύγοντας μόνοι τους και συγκεντρώνοντας λίγη γενναιότητα.

l intro 1636906839 1536x863
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε ή  να κατεβάσετε την ταινία

 Η υπόθεση της ταινίας:
Η τελευταία  ταινία αυτής της σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων (είναι η έκτη) “Το Ice Age Adventures of Buck Wild” .συνεχίζει τις αποδράσεις των αδερφών πόσουμ, Έντι και Κράς (Crash και Eddie ). Ανυπομονώντας για λίγη ανεξαρτησία,  ξεκινούν να βρουν ένα δικό τους μέρος, αλλά σύντομα βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τον πάγο σε μια τεράστια σπηλιά που κατοικείται από δεινόσαυρους.  Σώζονται από τη μονόφθαλμη, λάτρη της περιπέτειας νυφίτσα Buck Wild και μαζί, με τη βοήθεια μερικών νέων φίλων, ξεκινούν μια αποστολή να σώσουν τον Χαμένο Κόσμο από την κυριαρχία των απείθαρχων δεινόσαυρων που κατοικούν εκεί.Ηγέτης τους είναι ένας δεινόσαυρος με μεγάλο μυαλό και αυτάρεσκη νοημοσύνη που εκφράζεται από τον Utkarsh Ambudkar σχεδιάζει να καταλάβει τον Χαμένο Κόσμο.Θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται για να σώσουν την περιοχή από την κυριαρχία των δεινοσαύρων.

Buck 1000x600 1 600x360

 

Ανάλυση της ταινίας:

Το The Ice Age Adventures of Buck Wild είναι ένα είδος spin-off ταινίας , μετατοπίζοντας την κύρια αφήγηση μακριά από την αγαπημένη οικογένεια των αυθεντικών ταινιών της Εποχής των Παγετώνων, δημιουργώντας τα προϊστορικά δίδυμα possum Crash και Eddie , που γίνονται  οι πρωταγωνιστές.
Η ταινία ξεκινά με κινούμενες τοιχογραφίες της μαλλιαρής μαμούθ Έλι, προσελκύοντας τους θεατές στην ταχύτητα της σειράς μέχρι στιγμής και της βασικής ομάδας χαρακτήρων πριν μετατρέψει την πλοκή στα δίδυμα  ποσούμ που ονειρεύονται μια νέα ζωή. Με την απερισκεψεία τους καταφέρνουν  να διαλύσουν  έναν παγετώνα που καταστρέφει τον νέο βιότοπο της οικογένειας, κάτι που κάνει την Έλι και τον Μάνι να έχουν μια μικρή λογομαχία.
Όταν η θετή μεγάλη αδερφή τους Έλι τους προτείνει να σταματήσουν να κάνουν απίστευτα απερίσκεπτες ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον συλλογικό θάνατο της οικογένειάς τους, τα ποσούμ επαναστατούν, και παίρνουν την απόφαση να απανεξαρτοποιηθούν από την υπόλοιπη οικογένεια και να ζήσουν  μόνοι τους, τρέχοντας στον υπόγειο «χαμένο κόσμο» .Ένα τροπικό υπόγειο καταφύγιο γεμάτο με δεινόσαυρους και γιγάντιες αράχνες και σαρκοφάγα φυτά. Αυτό πιστεύουν πως θα είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.

ice age adventures of buck wild 936x527
Τα δίδυμα αδέρφια πόσουμ, Έντι και Κράς  έχουν επιβιώσει από τα πάντα στη σειρά ταινιών της Εποχής των Παγετώνων τα τελευταία 20 χρόνια. Και το έφτασαν ως εδώ – στο κατώφλι της σχεδόν ενηλικίωσης – χάρη στους  κηδεμόνες τους, που τους φρόντισαν τόσα χρόνια και  ειδικά χάρη στην υιοθετημένη μαμούθ αδερφή τους, Έλι.
Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς: ο Eddie και ο Crash δεν είναι τα πιο ώριμα θηλαστικά. Και η μεγαλύτερη φυσική άμυνα ενός possum – το να παριστάνεις τον νεκρό – δεν είναι τρομερά αποτελεσματική ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ευτυχώς που το κοπάδι που αποτελούσε την οικογένειά τους ήταν  εκεί για να φροντίζουν τα δίδυμα πόσουμ.

Αλλά ο Crash και ο Eddie αποφάσισαν ότι τα κατάφεραν μόνοι τους μέχρι παρ’ όλη αυτή την προστατευτική φροντίδα. Τελείωσαν με όλες τις συμπονετικές στενοχώριες της Ellie. «Μας πνίγει με λογικές συμβουλές!» λέει ο Eddie   στον αδερφό του.

Στη συνέχεια βέβαια αποδικνύεται πως για να επιβιώσουν χρειάζονται την βοήθεια και  μερικές συμβουλές για το πώς να ζήσουν μια ζωή περιπέτειας από τον παλιό τους φίλο νυφίτσα, Buck Wild.Και σίγουρα, την βρίσκουν – αφού δέχονται επίθεση από δεινόσαυρους και αράχνες και παραλίγο να πέσουν στα στριμωγμένα άκρα τους.

image c5b7a9a7

Αλλά τα αδέρφια πιστεύουν πως : «Είμαστε ανεξάρτητοι! Και οι δυο μας! Μαζί!” λέει ο Crash.Αυτή η ανεξαρτησία όμως είναι κυριολεκτικά βραχύβια. Προφανώς, ο Χαμένος Κόσμος δεν είναι πια ο τέλειος παράδεισος — τουλάχιστον όχι για τα θηλαστικά. Ένας γιγαντιαίος εγκέφαλος δεινόσαυρος που ονομάζεται Orson προσπαθεί να κατακτήσει ολόκληρο τον τόπο, να διώξει όλους αυτούς τους ενοχλητικούς θερμόαιμους βομβαρδισμούς και να τον μετατρέψει σε μια αυτοκρατορία δεινοσαύρων – μια αυτοκρατορία που κυβερνάται από τον ίδιο, φυσικά.Γρήγορα,λοιπόν τα δύο πόσουμ  βρίσκονται παγιδευμένα στη διαμάχη του Buck με τον κακοποιό του Protoceratops Orson (Utkarsh Ambudkar). Ο Orson θέλει να καταστρέψει την «αρμονία».Ωστόσο, ο Όρσον πρέπει να αντιμετωπιστεί ξανά. Και ίσως ο Crash και ο Eddie μπορούν να βοηθήσουν. «Αυτό που τους λείπει σε ευφυΐα, το αναπληρώνουν με την απίστευτη ανικανότητα», λέει ο Μπακ.

afecf9e9d7ec245a982fc

Κριτιική της ταινίας 

Το “The Ice Age Adventures of Buck Wild” ενθαρρύνει τους νεαρούς θεατές να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν τα όριά τους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το «κοπάδι» θα είναι πάντα εκεί για αυτούς. Μας λέει ότι αν και τα μέλη μιας οικογένειας μπορεί να φύγουν και να προχωρήσουν στην ζωή τους, δεν αποχωρίζονται ποτέ από τις στοργική αγκαλιά της οικογένειας.
Η ιστορία  προσπαθεί  να διδάξει στα παιδιά να μην αφήνουν τη νοημοσύνη να θολώνει την ανθρωπιά και την κρίση τους . Το να είμαστε ο εαυτός μας  και να επιδυκνύουμε  ανδρεία σε καταστάσεις που μας απειλούν είναι μια ιδιαίτερη δεξιότητα που πρέπει σίγουρα νατην διδαχθείς.
Προσπαθώντας να αξιολογήσουμε την ταινία διαπιστώνουμε δυστυχώς  πως η πρωτοτυπία, η καθαρή τρελή ενέργεια και η αίσθηση της διασκέδασης και της κατάπληξης στις προηγούμενες ταινίες απουσιάζουν εντελώς, με το Disney Plus να προσφέρει αντ ‘αυτού στο κοινό μια ήπιa, φτηνή ταινία χωρίς καμία καλλιτεχνική αξία.
Για να είμαστε δίκαιοι, το The Ice Age Adventures of Buck Wild ίσως μπορέσει να  διασκεδάσει πιθανώς τους μικρούς θεατές.

Σκηνοθεσία: John C. Donkin

Σενάριο: Jim Hecht William Schifrin Ray DeLaurentis

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εθελοντισμός- διαμεσολάβηση, Εκπαιδευτικό Υλικό, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Κινηματογραφική παιδεία, Ψηφιακή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to The Ice Age Adventures of Buck Wild (2022)/ η αξία της ανεξαρτησίας & της ομαδικής εργασίας

  1. Ο/Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΑΛΩΝΑ λέει:

    Καλησπέρα κ. Τσαουσίδου. Δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι των ταινιών….

Τα σχόλια έχουν κλείσει.