Μη μισείς τους haters.Ας ζουν οι άλλοι «μικρές ζωές»… Εσύ, μην το κάνεις!

kardia

Ένα πράγματι ξεχωριστό video που απευθύνεται στα παιδιά και τους εφήβους που δέχονται κακόβουλα σχόλια και ταπεινώσεις, κοροϊδίες και λόγια μίσους από συνομηλίκους τους… Γνωστή από την παρουσία της στην τηλεόραση η Σίσσυ Χρηστίδου, σ΄ αυτό το video μιλάει από καρδιάς για τους λόγους που μπορεί να ωθούν κάποιον να είναι κακοποιητικός. Να προκαλεί εκφοβιστικές συμπεριφορές, να μιλάει άσχημα, να χτυπάει…
Παράλληλα, προκαλεί τον κάθε θεατή του video:
Μη μισείς τους haters. Όταν μισείς, γίνεσαι hater εσύ.. Αντί για αυτό, προσπάθησε να συγχωρείς. Να αγαπάς ♥ Είναι μικρά παιδιά μέσα τους, που το μόνο που θέλουν είναι μια αγκαλιά. Την αγκαλιά που δεν πήραν ???? Αγάπη. 

Για την αιτιολόγηση τέτοιων φαινομένων δεν  μπορείς να πεις ότι υπάρχει ένα αίτιο. Πολλά δεν έχουν πάει καλά.
Τα παιδιά όταν δεν έχουν αξίες πάνω στις οποίες μπορούν να πατήσουν, είναι επιρρεπή και ευάλωτα σε οποιονδήποτε τους τάζει δύναμη, ταυτότητα, κύρος και εξουσία.

Τα παιδιά αυτά ζουν σε μια βίαιη κοινωνία και βιώνουν μια εντελώς διαφορετική μορφή από αυτές που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει και οδηγούνται και τα ίδια στη βία. Βία είναι το τέλος ενός διαλόγου, αυτά τα παιδιά δεν μπόρεσαν ποτέ να ακουστούν.
Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλά κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα ταυτότητας και επιδιώκουν την απόκτηση μιας ταυτότητας από τέτοιου είδους συναλλαγές.
Είναι παιδιά στα οποία ποτέ δε δόθηκε καμία ευκαιρία και η βία απλά έχει μια άλλη γλώσσα, την οποία οφείλεις να αποκρυπτογραφήσεις και να αντιμιλήσεις, διότι αν την περιθωριοποίησεις, εισπράττεις αυτό που έγινε».

Άστους λοιπόν να μισούν. Εσύ μην το κάνεις. Αυτό είναι αρκετό για να κάνει τον κόσμο μας έναν καλύτερο κόσμο. Αν απλά εσύ.. δεν το κάνεις!

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Ανθρώπινα δικαιώματα, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.