monemvasia

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στο γραφείο της εφημερίδας «monemvasianews.gr – H φωνή της Μονεμβασίας» και στο εργαστήριο -ζαχαροπλαστείο «Μορέως Ήδιστα»

Άλλες Δράσεις Δράσεις 2023-24

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το γραφείο της εφημερίδας «monemvasianews.gr – H φωνή της Μονεμβασίας» και  το εργαστήριο -ζαχαροπλαστείο «Μορέως Ήδιστα» που εδρεύει στην περιοχή μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και του Σχεδίου Δράσης «Θεωρούμε- Αναθεωρούμε- Επανασχεδιάζουμε»  που υλοποιεί το σχολείο μας  το τρέχον σχολικό έτος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον εκδότη της «monemvasianews.gr – H φωνή της Μονεμβασίας » κ. Γιώργο Βουνελάκη, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά  για το περιεχόμενο και τον τρόπο έκδοσης της εφημερίδας, για τη συλλογή και επεξεργασία των ειδήσεων, για τα είδη του ρεπορτάζ, αλλά και για την ηλεκτρονική σελιδοποίηση (σχεδιασμό) της εφημερίδας. Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πληροφόρηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην εποχή μας και διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για τον ρόλο και την ευθύνη του δημοσιογράφου στη διάδοση των ειδήσεων και την έγκυρη ενημέρωση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη στο εργαστήριο -ζαχαροπλαστείο «Μορέως Ήδιστα». Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου, Ευάγγελος και Ευαγγελία Χαραμή, μας ξενάγησαν στους χώρους του και μας μίλησαν για την ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης και τον τρόπο που οι παππούδες  τους καθιέρωσαν το αμυγδαλωτό ως παραδοσιακό μονεμβασιώτικο γλυκό. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στη Μονεμβασία από τη δεκαετία του 1950 συνεχίζοντας  την οικογενειακή παράδοση.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ενίσχυσε τη διαδικασία της μάθησης και εμπλούτισε τις γνώσεις των μαθητών σχετικά  με θέματα που είχαν συζητήσει στη σχολική τάξη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τη γνώση και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εγκαινιάσαμε μια σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις  στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες σεβόμενες την παράδοσή τους, παρουσιάζουν μια συνέχεια στο χρόνο συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Βουνελάκη, την κυρία Ευαγγελία Χαραμή και τον κύριο Ευάγγελο Χαραμή που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας και ενίσχυσαν το εκπαιδευτικό μας έργο.



Λήψη αρχείου