Αρχείο ημέρας 24 Φεβρουαρίου 2023

Εικονική Μαθητική Επιχείρηση “Doric Soap”

DoricSoap
Erasmus

Translate

H ώρα

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Πελοποννήσου

333130071 569335731801744 5214500565992996933 n 332892001 882295796328071 4036841583707656726 n

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου συμμετέχει στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής, First Lego League, με την ομάδα “Hawkers”, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Σπάρτη.

Η ομάδα είναι 10 μελής, και αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Α και Β Λυκείου, αλλά και μαθητές  του Γυμνασίου Γερακίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας είναι η Ανθή Σαράντη, φυσικός του ΓΕΛ Γερακίου.

Οι μαθητές , αφού κατασκευάσουν το ρομπότ, το προγραμματίζουν κατάλληλα, ώστε να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες αποστολές σε περιορισμένο χρόνο. Παράλληλα, ετοιμάζουν ένα πρότζεκτ καινοτομίας, το οποίο και θα παρουσιάσουν. Στόχος της φετινής σεζόν, είναι οι ομάδες να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Οι μαθητές μαθαίνουν προγραμματισμό, εκπαιδεύονται στην κατασκευή, αναπτύσσουν τεχνικές αλλά και επικοινωνιακές δεξιότητες, συνεργάζονται και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της εργασίας τους.

Η ομάδα του Γερακίου θα παρουσιάσει το θέμα ” Το έξυπνο χωράφι – Καινοτομία στο πότισμα”, που διερευνά και παρουσιάζει μια πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και νερού (καθώς και τα δύο αποτελούν πολύτιμους φυσικούς πόρους) κατά το πότισμα των ελιών.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης – εργαστήριο Sparti TechLab από τις 9 π.μ. – 6 μ.μ..

Η ομάδα του Γερακίου θα διαγωνιστεί κατά τις ώρες:  10.30, 2.15, 1.15 και 3.45 μμ.

Στο First Lego League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής διαδικασίας μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον..

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το First Lego League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

 

 

Επικοινωνία

Δ/ΝΣΗ: ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τ.Κ: 23051
ΤΗΛ: 2731071221
FAX: 2731071221
EMAIL: mail@lyk-gerak.lak.sch.gr 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://blogs.sch.gr/lykgerak

Ο καιρός στο Γεράκι

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση